Sam Mendes gaat naar het strand

De problemen bij MGM worden steeds groter. Wat betekent dit voor Bond 23?

Nu Bond 23 voor onbepaalde tijd is uitgesteld door de aanhoudende financiële problemen bij studio MGM, is regisseur Sam Mendes op zoek naar nieuwe projecten. Hij werd een tijdje gelinkt aan The Great and Powerful Oz, een nieuwe variant op The Wizard of Oz met Robert Downey Jr. in de hoofdrol, maar dat lijkt nu toch niet door te gaan.

In plaats daarvan verlegt Mendes zijn aandacht naar twee andere projecten; een theaterbewerking van Charlie and the Chocolate Factory en een verfilming van On Chesil Beach, naar de succesvolle roman van Ian McEwan, die zijn eigen boek tot scenario bewerken. On Chesil Beach speelt zich af in Groot-Brittannie in 1963 en gaat over een pasgetrouwd koppel die op hun huwelijksnacht voor het eerst hun liefde moeten consumeren, iets dat veel spanningen met zich meebrengt.

On Chesil Beach is nu niet bepaald een boek dat heel filmisch is geschreven doordat het met name een psychologisch portret van twee mensen biedt, dat bovendien aan de korte kant is. Maar Sam Mendes heeft met Revolutionary Road wel bewezen dat hij goede films kan maken over literaire meesterwerken, dus dat wekt nieuwsgierigheid voor On Chesil Beach. Carey Mulligan wordt genoemd als een mogelijke kanshebber op de vrouwelijke hoofdrol, maar dat is nog niet bevestigd.



NieuwsFilm

meest populair