We zijn een pinguïn kwijt

Signalement: klein, zwart met witte vlekken en hij vertelt sterke verhalen.

Als je nu al bezig bent met het plannen van een eindexamenfeest dan weet je dat je er met het inslaan van drank en het opslaan van muziek alleen nog niet verzekerd bent van een succes. Of er ook veel mensen afkomen op je fuif blijft meestal nog maar de vraag.

In Amsterdam zijn vijf jongeren ook bezig met het organiseren van een examenfeest, alleen de kaartverkoop loopt nog niet echt lekker, maar daar weten ze wel wat op. Ze krijgen een gast die vanaf het platteland naar de stad is gekomen om te studeren zo ver om een stunt uit te halen die de zaal zeker vol zal krijgen. Als hij even een pinguïn steelt uit de dierentuin komt het allemaal goed, en hij kan met die rare vogel meteen even indruk maken op het meisje van zijn dromen.

Dat is in het kort het plot van Sterke Verhalen, de komedie die geschreven en geregisseerd is door Teddy Cherim en Kees van Nieuwkerk. Beiden hebben gestudeerd aan de Metropolitan Film School in Londen en met Sterke verhalen maken ze hun debuut op het witte doek. De cast bestaat o.a. uit Achmed Akkabi, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Manuel Broekman, Sallie Harmsen, Geza Weisz en een pinguïn. Vanaf 19 augustus in de bioscoop.

Waar is die pinguïn eigenlijk gebleven, heeft iemand hem gezien?







NieuwsFilm

meest populair