Tirza opent jubileumeditie Nederlands Filmfestival

Gijs Scholten van Asschat en Sylvia Hoeks spelen de hoofdrollen in de verfilming van het boek van Arnon Grunberg.

De 30e editie van het Nederlands Film Festival zal worden geopend met de premiere van de nieuwe Nederlandse speelfilm Tirza van regisseur Rudolf van den Berg (De Avonden). De premiere zal op woensdag 22 september plaatsvinden in de Utrechtse Stadsschouwburg.

Tirza, naar het uitermate succesvolle boek van Arnon Grunberg, vertelt het verhaal van Jörgen Hofmeester (Gijs Scholten van Asschat). Hofmeester is een gescheiden vander van twee dochters die denkt dat hij alles onder controle heeft terwijl hij in de werkelijkheid juist alle controle verliest. Het boek speelt zich af rond rondom het eindexamen van zijn oudste dochter en oogappel Tirza (Sylvia Hoeks), die haar vriendje Choukri aan haar vader introduceert, iets waar Hofmeester niet erg blij mee is.

Tirza gaat 8 dagen na de premiere op het NFF ook landelijk in premiere. Het 30e Nederlandse Film Festival, waar alle Nederlandstalige speelfilms van het afgelopen jaar te zien zullen zijn, vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober in Utrecht.



NieuwsFilm

meest populair