Bioscoop releases week 24

Geen interesse in voetbal? De bioscoop kan een oplossing zijn.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Back-Up Plan (2010)

Regie: Alan Poul

Na jaren van verkeren besliste Zoe (Jennifer Lopez) dat het wachten op de ware net iets te lang duurt. Vastberaden om moeder te worden, stelt ze een plan op, maakt een afspraak en beslist het dan maar op haar eentje te doen. Op de dag van haar kunstmatige inseminatie ontmoet Zoe Stan (Alex O'Loughlin), een veelbelovende man.
Bekijk de afbeelding

Letters to Juliet (2010)


Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ''Letter to Juliet'', een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief...
Bekijk de afbeelding

R U There (2010)


Jitze (20) is een professioneel gamer, die hierdoor over de hele wereld reist om mee te doen aan game wedstrijden. Tijdens een verblijf in Taipei is hij onverwacht getuige van een ongeluk, dat hem confronteert met zijn eigen sterfelijkheid en hem doet nadenken over de zekerheden van het bestaan.
Bekijk de afbeelding

Mao's Last Dancer (2009)


Li, geboren in 1961, groeit tijdens de Culturele Revolutie met zijn ouders en zes broers in armoede op in de Chinese provincie Shandong. Op zijn elfde wordt hij geselecteerd voor de strenge, zware en ideologische balletacademie van Mao's vrouw Jiang Qing in Beijing. Li blijkt een waar talent te zijn en wordt ontdekt door Ben Stevenson, de artistiek leider van het Houston Ballet. Als een van de eerste uitwisselingsstudenten krijgt Li toestemming van Mao's communistische regime om naar Amerika te reizen. Na een eerste cultuurshock omarmt Li de vrijheid en weigert daarom naar China terug te keren. Het gevolg is een dramatische confrontatie op het Chinese consulaat, die alle nieuwsmedia in de Verenigde Staten weet te halen.
Bekijk de afbeelding

Johan Primero (2010)


Eind jaren zeventig werd het straatbeeld van Barcelona verrijkt met een opvallende 2CV, beschilderd in het rood en blauw van de plaatselijke voetbalclub. De bestuurder van de auto was de eigenaar van sigarenfabriek Puig: Senor Puig, zelf grootafnemer van zijn beroemde dikke sigaren en groot fan van FC Barcelona. Senor Puig had de heilige gewoonte de week af te sluiten door samen met z'n zoontje Johan in zijn beroemde 2CV een rondje om Camp Nou, het stadion van FC Barca, te rijden; voor het geluk van 'hun' club. Deze wekelijkse rit was tevens het enige samenzijn van vader en zoon. Senor Puig was een druk bezet man. Dertig jaar later rijdt de opvallende eend nog steeds door Barcelona. Inmiddels zit Johan achter het stuur. Op de passagiersstoel staat een urn.
Bekijk de afbeelding

Two Horses of Genghis Khan (2009)


Zangeres Urna Chahar-Tugchi lost de belofte in die ze ooit aan haar grootmoeder maakte. Ze trekt naar Oost-Mongolië waar ze de oude viool van haar oma laat restaureren. Deze is kapot gegaan tijdens de Chinese culturele revolutie en slechts het hoofd en de nek zijn overgebleven. In de nek staat het destijds befaamde Mongoolse lied 'de twee paarden van Genghis Khan' geschreven. Urna gaat tevens op zoek naar de complete tekst van het lied.



NieuwsFilm

meest populair