Voetbalfilms voor als er geen wedstrijd is

Voor de fanatiekelingen die niet genoeg hebben aan enkel de wedstrijden.

De website Moviefone heeft een leuk lijstje gemaakt met voetbalfilms dat we jullie niet konden onthouden. Het betreft een stuk of wat voetbalfilms die de moeite waard kunnen zijn, als er geen wedstrijd op TV is, en je toch een voetbalfilm zou willen zien.

De film waarmee het lijstje wordt afgetrapt is Bend it like Beckham. De film volgt Jess, een voetbalfanate, die niets liever doet dan voetballen. Haar traditionele ouders zien echter liever dat ze een rechtenstudie gaat doen. Juliette, sterspeelster van de Hounslow Harriers, haalt Jess over om een keertje mee te gaan naar de training, waarop Jess al haar tijd aan voetbal besteedt, met de nodige gevolgen...

Once in a Lifetime: The Extraordinary Story of the New York Cosmos speelt zich af tijdens de zomer van '77. In die zomer komt de eerste grote voetbalclub van de VS op: de New York Cosmos, met in haar midden wereldster Pelé. Binnen de kortste keren was de club dé sensatie van New York, maar de vraag is of de voetballers alle plotselinge roem wel aankunnen.


De volgende op de lijst is Victory. Een voetbalfilm met onder andere Sylvester Stallone, Michael Caine en sterspeler Pelé. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Men organiseert een voetbalwedstrijd tussen krijgsgevangenen en een Duits voetbalteam, waarbij een deel van de krijgsgevangenen natuurlijk wil ontsnappen, terwijl sommigen ook daadwerkelijk de wedstrijd willen spelen.


Als je graag vliegende voetballers wil zien in de stijl van Crouching Tiger, Hidden Dragon, is Shaolin Soccer misschien een goede keus. De film laat zien hoe een voetbalteam dat bestaat uit Shaolin monniken een voetbalcup probeert te winnen.


Gracie is het verhaal van Gracie Bowen, die in de jaren '70 opgroeit en wil laten zien dat meisjes net zo goed kunnen voetballen als jongens - en misschien wel beter.


The Damned Unit laat zien hoe Brian Clough (gespeeld door Michael Sheen) een lastige periode beleefde bij Leeds United, voor zijn periode bij Nottingham Forest, waarmee hij tweemaal de Europacup won. Clough veracht Leeds United, haar spelers en voormalig clubmanager Don Revie, maar weet de club toch uit het slop te trekken.


De volgende op de lijst is Ladybugs, een film waarin coach Chester Lee zijn team wel kampioen moet maken. Hij is om zijn baas een plezier te doen coach geworden van 't damesvoetbalteam de Ladybugs, en moet wel winnen om zijn baan bij de firma te houden. Als ze kampioen worden, maakt hij zelfs promotie, echter er is één probleem: Chester en zijn discipelen snappen geen bal van voetbal...


Kicking It is een documentaire die laat zien hoe de levens van dakloze mensen worden veranderd door de Homeless World Cup, zoals de naam al suggereert een voetbaltoernooi voor dakloze mensen. De docu volgt zes spelers van een team, dat speciaal voor de wedstrijden afreist naar Kaapstad. Deze film valt hier in z'n geheel te kijken.


Goal! is deel van een trilogie over voetbal. De film laat zien hoe Santiago Munez in Los Angeles opgroeit, terwijl hij droomt van een toekomst als prof-voetballer. Op een gegeven moment wordt hij zelfs ontdekt door de Brit Glen Foy, die vroeger scout was, en ervoor zorgt dat de jonge Santiago een kans krijgt in Engeland. Hier moet hij zich echter bewijzen: niet alleen om zijn plaats in het team veilig te stellen, maar ook tegenover zijn sceptische vader. Het vervolg laat zien hoe Santiago zich een plekje weet te veroveren in Real Madrid en het laatste deel laat zien hoe zijn droom werkelijkheid wordt: meespelen in de FIFA World Cup.


De laatste film op de lijst is Fever Pitch, die laat zien hoe het leven van Paul op z'n kop komt te staan als zijn lievelingsploeg Arsenal het kampioenschap nadert, en tegelijk een vrouw op het toneel verschijnt. Wie is belangrijker? Arsenal, of zijn nieuwe vriendin?



De volledige tekst van bovenstaande lijst is te vinden op deze: link. Naast voetbalfilms zijn er natuurlijk genoeg niet aan voetbal gerelateerde films te zien de komende tijd, welke kun je hier vinden.



NieuwsFilm

meest populair