Worden de Oscars naar voren geschoven?

De zet zou de release van veel films kunnen beïnvloeden.

De Academy Awards behoren tot de meest prestigieuze prijzen die te winnen vallen in Hollywood. Normaal vindt de uitreiking ervan ergens tussen het laatste weekend van februari en de laatste week van maart plaats, maar nu gaat het nieuws dat de Oscar Ceremonie van 2011 ergens in januari plaats zou kunnen vinden. Dit is in de 82-jarige geschiedenis van de show nog nooit gebeurd.

Dit toch doen heeft een aantal goede redenen. Zo zouden de Oscars dan plaatsvinden vóór een aantal andere belangrijke awardshows, namelijk de SAG awards op 30 januari (dit zijn de prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de acteursbond), de BAFTA awards op 13 februari (min of meer de Britse Oscars) en als het in begin januari zou zijn, zouden de Oscars zelfs nog voor de Golden Globes worden uitgereikt. Dat zou wellicht een goede zet zijn: naar welke films de Oscars gaan zou dan meer een verrassing zijn, aangezien de Golden Globes vaak dienen als een soort graadmeter voor de Oscars.

Verder zou het de campagne voor de Oscars flink verkorten, en zou het betekenen dat studio’s de films waarmee ze de meeste kans denken te maken op een award, eerder zouden uitbrengen. Dat zou dus betekenen dat we eerder in het jaar grote films kunnen verwachten. Of het daadwerkelijk zo gaat zijn dat de Oscars verzet worden, zal binnenkort definitief bekend worden.



NieuwsFilm

meest populair