Video

Trailer voor Valhalla Rising

Heftige en donkere Viking film.

door Bram de Groot op 26.06.2010 om 16:34 in Video
IFC Films heeft de Amerikaanse trailer vrijgegeven van de film Valhalla Rising van de Deense filmmaker Nicolas Winding Refn, bekend van Bronson. Het hevige drama draaide - ook in Nederland - al op verschillende filmfestivals.

De film gaat over de de slaaf One-Eye die ontsnapt van zijn Schotse overheersers en hen op gruwelijke wijze vermoordt. Daarna sluit hij zich aan bij een groep Christenen die Jeruzalem willen heroveren. De reis gaat gepaard met aanvallen van onzichtbare strijders waarbij velen sterven.


19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

leidenaar

Avatar

Doet het niet,staat 'Error' !!! O+

madice

Avatar

Vertrouw mij erop dat deze film nogal slecht is.

Mark

Avatar

Aantal maanden geleden gezien en ligt nog steeds vers in me geheugen als de slechtste snobfilm die ik in jaren heb gezien. Dit gaat echt helemaal nergens over. Maar dat ene stukje waar die hersens uit die gast zijn kop komen is wel aardig, toch nog een positief dingetje Smiley face

Colonel_Kurz

Avatar

Beste film van het jaar tot nu toe.

Mark

Avatar

Colonel_Kurz "Beste film van het jaar tot nu toe."
De reden?

Het is zo slecht dat het weer goed wordt!?

Saldiac

Avatar

Ik zou het niet de beste film noemen maar zeker wel een interessante.
Tis een beetje het soort film die Tarkovsky zou maken als hij "Aguirre, der Zorn Gottes" had gemaakt.
Behoorlijk traag en zo goed als geen actie dus zeker niet voor iedereen geschikt.

ateerling

Avatar

Ongekend.... maar dan ook echt ongekend... wat een stomme film.

En let op ik vind arthouse en aparte films over het algemeen super. Maar dit.

Wat saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai

Nee onvoorstelbaar. Hebben het nog vaak over deze film... Niet positief helaas :D

Wel zeiden we na de film.... Wel mooie beelden... Pfff

heywoodfloyd

Avatar

madice "Vertrouw mij erop dat deze film nogal slecht is."


Nicolas Winding Refn is naar mijn mening een goede regisseur, met eveneens goede films op zijn naam (ik noem de Pusher trilogie) en is Mads Mikkelsen een topacteur. Daarbij vind ik de trailer veelbelovend. Dus nee, ik vertrouw je er NIET op dat de film "nogal slecht" is. Ik vraag me af of je de film überhaupt hebt gezien of überhaupt films van Refn hebt gezien. Zo niet, adviseer ik je je bevoordoordeelde meningen voor je zelf te houden.

ateerling

Avatar

Heb Pusher trilogy gezien, vind ik erg goed. En ben het ook met je eens over de acteur. Super acteur. Helaas bevat de film enkel mooie beelden en verder helemaal niets. O ja 1 leuke actiescene.... Verder uitermate saai

ThomasG

Avatar

Bronson was brilliant! maar bij deze...tja.. gewoon niet teveel van verwachten, als je hoopt op een Gladiator achtige film met vikingen (zoals ik deed) kom je van een koude kermis thuis, verder vond ik hem zeker niet slecht, maar als ik denk aan een viking film denk ik niet al eerste aan een dialoog driven acteer film...beetje saai dus inderdaad.

madice

Avatar

heywoodfloyd "Nicolas Winding Refn is naar mijn mening een goede regisseur, met eveneens goede films op zijn naam (ik noem de Pusher trilogie) en is Mads Mikkelsen een topacteur. Daarbij vind ik de trailer veelbelovend. Dus nee, ik vertrouw je er NIET op dat de film "nogal slecht" is. Ik vraag me af of je de film überhaupt hebt gezien of überhaupt films van Refn hebt gezien. Zo niet, adviseer ik je je bevoordoordeelde meningen voor je zelf te houden."


Dank voor je botte reactie. Met de Pusher trilogie maakte Refn goede films en Bronson kon ik ook nog wel waarderen (vooral dankzij Tom Hardy). Verder is Mikkelsen inderdaad een goede acteur (denk aan het briljante Adam's Apple). Toch slaan beiden in deze film de plank mis. Eindeloos herhaalde shots, zo goed als geen dialoog, afwezigheid van een plot, karakterontwikkeling van lik m'n vestje. Zelfs Mikkelsen kan daar weining van maken. Dus ja, ik heb de film gezien en ja, vertrouw mij erop dat hij nogal slecht is. Indien je me niet gelooft raad ik je aan om de film eerst zelf te kijken en daarna je oordeel te vellen. En als je het dan niet met me eens bent hoor ik dat graag. Misschien dat je me de volgende keer dan wel vertrouwt zonder dat ik mijn 'bevooroordeelde' mening moet onderbouwen. Dan wens ik je verder veel plezier met het kijken van deze film en hoop dat je de volgende keer een wat subtielere reactie plaatst.

Colonel_Kurz

Avatar

Saldiac "
Tis een beetje het soort film die Tarkovsky zou maken als hij "Aguirre, der Zorn Gottes" had gemaakt.
"
Dat plus bruut, expliciet geweld. En ingewanden.
ThomasG "als je hoopt op een Gladiator achtige film met vikingen (zoals ik deed)"
Dan ben je inderdaad volledig aan het verkeerde adres.
madice "Toch slaan beiden in deze film de plank mis. Eindeloos herhaalde shots, zo goed als geen dialoog, afwezigheid van een plot, karakterontwikkeling van lik m'n vestje. Zelfs Mikkelsen kan daar weining van maken. "
Integendeel, hij maakt er ontzettend veel van met zijn charisma en lichaamstaal, zonder één woord te zeggen. Maar goed, als je op zoek bent naar karakterontwikkeling en dialogen ben je hier ook aan het verkeerde adres. Daar doet deze helse, esoterische trip niet aan. Voor mij was het dankzij de geweldige sfeer, hypnotiserende muziek en prachtige beelden tot nu dé bioscoopervaring van 2010, waarbij de film ook nog eens op intrigerende wijze o.a. religie en kolonialisme behandelt. Plus enkele korte brute gevechtscènes bevat, die mij meer deden dan die in de gemiddelde Hollywoodfilm dit jaar.:P

major malfunction

Avatar

Vond het een vette film maar snap de controversie ook wel. Idd beetje Aguirre: The wrath of God idee. Vond ik ook (nog steeds) een hele goede film.

Golden Ghost

Avatar

Of je haat deze film of je vind hem geweldig. Ik behoor tot de laatste categorie.

De dialogen passen op een handje vol A4'tjes en het verhaal is ook flinterdun maar daaronder zit een parel van een film. Prachtig hoeveel er hier verteld wordt door gebruik te maken van simpele gezichtsuitdrukkingen en de omgeving voor zichzelf te laten spreken.

Je moet ballen hebben om zo'n film te durven maken imo.

heywoodfloyd

Avatar

madice "Dank voor je botte reactie. Met de Pusher trilogie maakte Refn goede films en Bronson kon ik ook nog wel waarderen (vooral dankzij Tom Hardy). Verder is Mikkelsen inderdaad een goede acteur (denk aan het briljante Adam's Apple). Toch slaan beiden in deze film de plank mis. Eindeloos herhaalde shots, zo goed als geen dialoog, afwezigheid van een plot, karakterontwikkeling van lik m'n vestje. Zelfs Mikkelsen kan daar weining van maken. Dus ja, ik heb de film gezien en ja, vertrouw mij erop dat hij nogal slecht is. Indien je me niet gelooft raad ik je aan om de film eerst zelf te kijken en daarna je oordeel te vellen. En als je het dan niet met me eens bent hoor ik dat graag. Misschien dat je me de volgende keer dan wel vertrouwt zonder dat ik mijn 'bevooroordeelde' mening moet onderbouwen. Dan wens ik je verder veel plezier met het kijken van deze film en hoop dat je de volgende keer een wat subtielere reactie plaatst."


Sorry als ik bot was, ik vermoedde dat je een "troll" was die een film bashte zonder hem te hebben gezien, daarin was ik dan weer bevooroordeeld. No offense. Ik zal de film gaan kijken en je op de hoogte stellen.

gringo79

Avatar

Wat een slechte film. Er zit nog niet eens een goed verhaal in. Vraag me ook af wat er zo viking aan moet zijn. Een echte afrader dus.

Neoliticum

Avatar

Als je de geschiedenis kent, weet je dat deze film authenthieke geschiedsvertelling is, en dat het dan duidelijk wordt waarom de film zo geschoten is.

Real

Avatar

Ik lees dat veel mensen de film goed vinden, omdat er ondanks de afwezigheid van dialoog, verhaal of karakterontwikkeling toch iets 'verteld wordt' door middel van lichaamstaal of de lange natuurshots. Als er niets gebeurd of gezegd wordt, ben je heel blij als je toch nog wat betekenis kunt vinden in andere dingen. Dat is natuurlijk absoluut waar, maar de fout die mensen volgens mij maken, is dat het succesvol toepassen van dat truucje nog niet direct een goede film maakt. Het kleine beetje betekenis wat je misschien kunt afleiden aan de verwarrende nietszeggende beelden deed mij namelijk niet veel. De film is een fata morgana: je denkt steeds ergens wat moois te zien, maar het blijkt er niet te zijn.

madice

Avatar

heywoodfloyd "Ik zal de film gaan kijken en je op de hoogte stellen."


De meningen verschillen zoals je kan zien. Ben benieuwd wat je er van vindt!

nieuwslaatste nieuws

meest populair