Steve Carell stopt met The Office

Wat betekent dit voor de toekomst van de serie?

Steve Carell heeft onlangs bekendgemaakt dat het volgende seizoen van de succesvolle Amerikaanse komedie The Office zijn laatste zal zijn. De serie, gebaseerd op de Britse serie The Office die overigens slechts 2 seizoenen liep, zal in Amerika dan aan zijn zevende seizoen beginnen.

De 47-jarige Steve Carell speelt de rol van Michael Scott al sinds 2005 en won in 2006 een Golden Globe voor zijn rol. Hij heeft dit weekend aangegeven dat hij van plan is zijn contract uit te dienen en dan wel het gevoel heeft dat de tijd is aangekomen afscheid te nemen van de serie die toch wel zijn grote doorbraak betekende.

Het is nog onduidelijk wat het vertrek van de hoofdrolspeler zal betekenen voor de toekomst van The Office. De serie is namelijk het grootste en in feite ook het enige succes van de Amerikaanse zender NBC, die in moeilijk vaarwater verkeert. Het ligt dan ook niet voor de hand dat de zender zo makkelijk de stekker uit The Office zal trekken en misschien wel op zoek gaat naar een andere oplossing.

NieuwsFilm

meest populair