Algemeen

The Last Airbender afgestraft door filmcritici

Zeer mager RT percentage voor nieuwe M. Night Shyamalan.

door Bram de Groot op 01.07.2010 om 20:41 in Algemeen
Op de website Rotten Tomatoes is de nieuwe film van M. Night Shyamalan behoorlijk door het slijk gehaald. De film die de afgelopen maanden flink in het nieuws was met vele posters en trailer lijkt niet in de smaak te vallen bij de gerenommeerde filmcritici. Op de website, die als een goede graadmeter genomen mag worden, krijgt The Last Airbender slechts een RT percentage van 6% naar aanleiding van 71 review, waarvan er slechts 4 "fresh" zijn.

De fantasyfilm, een verfilming van de tekenfilm-serie Avatar: The Last Airbender, kostte Paramount Pictures zo'n $100 tot $150 miljoen om te maken en de marketingkosten behelzen nog zo'n bedrag. Vanaf vandaag draait de film in de Noord-Amerikaanse bioscopen. In Nederland draait de film vanaf 19 augustus. (bioscoopagenda).

Uiteraard hoeft dit nog niet veel te zeggen over de mening van de gemiddelde bioscoopbezoeker. Verleden jaar kreeg Transformers: Revenge of the Fallen het er nog van langs. De film van Michael Bay kreeg met 20% ook een mager percentage maar leverde uiteindelijk $836 miljoen op aan de wereldwijde Box Office en kreeg het een 6.0 op de IMDb en een 6.7 op FilmTotaal.

Bekijk hieronder nog de nieuwe clip "Escape":


37 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UsurPia

Avatar

Hmm.. Van wat ik tot op heden heb gezien ben ik toch best onder de indruk. Natuurlijk geven fragment / trailers geen goed beeld van wat de film te bieden heeft, maar toch .. De fragmenten e.d. zijn behoorlijk trouw aan de tekenfilm en qua fx is het toch ook niet bepaald slecht..

Maar ik ben benieuwd.. Kan niet wachten tot hij in de bios komt Smiley face

SJRSVLDT

Avatar

Ik zien het zo: dan heb ik geen hoge verwachtingen en kan het alleen maar meevallen:P Maar dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht, want het verhaal is zeker de moeite waard.. Maarja de uitwerking kan altijd nog een probleem worden (en Shyamalan heeft niet echt meer de reputatie die hij ruim 10 jaar geleden had)

Ereptile

Avatar

Verbaast me wel :} Ik was eerst geen voorstander van de film, daarna werd ik entausiast door de trailers, plaatjes enzo...En nu kan ik nog steeds niet wachten tot hij in de bios is!

Denk dat ik deze film een stuk leuker ga vinden dan de meeste volgens mij. Gewoon vanwege de effecten enzo Smiley face Hoop dat de film echt niet zo slecht is, anders kunnen we hem bij Dragonball Evolution zetten :N

__RIK__

Avatar

Even een vraag: gaat deze film 1 boek behandelen of alle boeken?

Ereptile

Avatar

__RIK__ "Even een vraag: gaat deze film 1 boek behandelen of alle boeken?"


1 boek ;) Plan is (of was) namelijk om er een trilogy van de maken. Dit is dus gebaseeerd op boek 1 Smiley face

Edit: even de reacties gepost die al gegeven zijn:

" -and notes the poor use of 3D among the film's faults. Ebert also criticized the casting of white actors in Asian roles, saying it was distracting to fans of the source material, while the actors that were picked gave bad performances"

"'Wow, this makes Dragonball Evolution look like a masterpiece." - Charlie Jane Anders

"Scott Bowles of USA Today gave a generally favorable review, claiming that Shyamalan delivered on fight scenes and the film worked as a kid's movie. He also added that poor scriptwriting made some of the performances sound wooden."

Desondanks ga ik hem gewoon kijken Smiley face Hij lijkt me gewoon tof Smiley face

Wijze lessen die ik in ieder geval hieruit opmaak voor de film maatschappijen: "Verpest NOOIT de source material" en " 3D..."

Hoop dat ze hiervan leren! (Alsof ze dat doen. Zodra ze geld ruiken is niets meer heilig.) En ze hebben namelijk HEEEL wat geld erin gestoken :D!

Mede-FT'ers, als je deze film niets vind, raad ik je aan gewoon de tv serie te bekijken Smiley face Die is gewoon goed :W

Moffy

Avatar

Iedereen die de site Rotten Tomatoes zwz serieus neemt vind ik aal iemand met een IQ van van een achterlijke ezel:| Dat is een ***site met achterlijke recenceten, snap niet dat jullie ze serieus nemen. Amerikanen ok maar die zijn al dom van zichzelf:P

Ik ga em iiig wel kijken en het zag er iig niet slechter uit dan Dragon Ball z. Met TF2 had ik weinig moeite maja er moet tegenwoordig een shakespear geniaal verhaal in een film zitten moet het leuk gevonden worden:N...........

PS: ROTTEN TOMATOES SUCKS BALLZZ:E:O:r

Decepticon

Avatar

Moffy "Iedereen die de site Rotten Tomatoes zwz serieus neemt vind ik aal iemand met een IQ van van een achterlijke ezel:| Dat is een ***site met achterlijke recenceten, snap niet dat jullie ze serieus nemen. Amerikanen ok maar die zijn al dom van zichzelf:P

Ik ga em iiig wel kijken en het zag er iig niet slechter uit dan Dragon Ball z. Met TF2 had ik weinig moeite maja er moet tegenwoordig een shakespear geniaal verhaal in een film zitten moet het leuk gevonden worden:N...........

PS: ROTTEN TOMATOES SUCKS BALLZZ:E:O:r"
Eindelijk iemand die het ook doorheeft, ik ben het helemaal met je eens.
De naam van de site zegt toch al genoeg, ik bezoek die site niet eens, als iemand een site al zo'n naam geeft en dan ook nog eens het woord "critics", critic en kritiek zijn negatieve woorden. Hier heet het tenminste nog recensenten.
Je wil een film toch zelf beoordelen. Ik lees nooit een recensie voordat ik naar film ga, er wordt altijd wel wat verklapt.
En DBZ kan er nooit beter uitzien, dat kan men aan de trailer van TLA al wel zien.
Gunnen die critics de filmstudio's niks ofzo, zo iedereen uit de bios proberen te houden? Als alle filmstudio's falliet gaan, kunnen we nooit geen film meer kijken, maar dat is wel een erg doemscenario, cheer up myself :+

Ik ga iig wel lekker naar de bios voor dit visueel spektakel :-S :+

geertvdheide

Avatar

Moffy "Iedereen die de site Rotten Tomatoes zwz serieus neemt vind ik aal iemand met een IQ van van een achterlijke ezel:| Dat is een ***site met achterlijke recenceten, snap niet dat jullie ze serieus nemen. Amerikanen ok maar die zijn al dom van zichzelf:P

PS: ROTTEN TOMATOES SUCKS BALLZZ:E:O:r"

RottenTomatoes is slechts een verzameling van meningen, maar zeker geen slechte graadmeter voor films, zolang je rekening houdt met het feit dat het hier gaat om (soms licht verbitterde) filmcritici. Filmfans denken er wel eens anders over, daar hoef je toch niet zo zwaarmoedig over te doen?

Sommige mensen bekijken films heel anders dan de meeste critici en hebben heel andere standaarden / verwachtingen / smaak. Dan zou je RottenTomatoes inderdaad moeten mijden. Voor anderen is het juist een geweldige manier om in aanraking te komen met geweldige films.

Anyway, op IMDB stromen de negatieve recensies ook al binnen, dus het lijkt erop dat Shyamalan in elk geval geen klassieker heeft afgeleverd. Het acteerwerk en plot worden erg slecht beoordeeld, het bronmateriaal wordt compleet over de kop gehaald en de namen van de karakters worden zelfs verkeerd uitgesproken. Ik ga 'em overslaan denk ik.

Decepticon

Avatar

UsurPia "Natuurlijk geven fragment / trailers geen goed beeld van wat de film te bieden heeft"
Nou, ik dacht het wel, er is zat materiaal uitgebracht nu. Ik heb de tekenfilms nooit gezien, maar de trailer laat mij genoeg zien waar het over gaat en heeft mij doen besluiten om hem ook in de bios te gaan kijken :E

geertvdheide

Avatar

Decepticon "Nou, ik dacht het wel, er is zat materiaal uitgebracht nu. Ik heb de tekenfilms nooit gezien, maar de trailer laat mij genoeg zien waar het over gaat en heeft mij doen besluiten om hem ook in de bios te gaan kijken :E"

Dat is natuurlijk je goed recht, maar waarom haal je wel een oordeel uit een trailer, een opgeleukt marketing-filmpje, terwijl je de relatief objectieve standpunten van de vele gezamelijke fans en critici straal negeert? Nogmaals, dat moet je lekker zelf weten, toch vind ik dat altijd ietsje onbegrijpelijk.

Ereptile

Avatar

Decepticon " Ik ga iig wel lekker naar de bios voor dit visueel spektakel :-S :+"


:W Same here! Ziet er gewoon goed uit :P Alleen ik ga proberen gewoon een 2D voorstelling te zien Smiley face Ik raad je echt aan de tv-serie een keer te bekijken. Het verhaal is erg goed en sterk, en ik hoop alleen maar dat de live-action film heel dichtbij komt Smiley face

Jesse99

Avatar

Decepticon "
De naam van de site zegt toch al genoeg, ik bezoek die site niet eens, als iemand een site al zo'n naam geeft en dan ook nog eens het woord "critics", critic en kritiek zijn negatieve woorden. Hier heet het tenminste nog recensenten."


Wbahahahaha. Waterdichte argumentatie. Je hebt de website nog nooit bezocht en valt over het woord critic.

Echt goud dit.

leidenaar

Avatar

Ik wacht op wel voor de recensie op filmtotaal!!!

Tja,mooie beelden in een trailer zegt niks,en lijken hier mensen teleurgesteld in de recensie maar die site ga ik ook nooit heen,maar hij heeft 6% gekregen en transformers 2 heeft 20% gekregen,dus dan is die nog slechter bevonden?
Dat Transformers 2 alsnog geld heeft opgehaald zegt niks,Twilight blijft ook geld ophalen.
Dat Rotter Tomatoe gedoe kan er naast zitten maar ze zullen er niet ver naast zitten,ze zullen een film als The Dark Knight en Gladiator vast niet zo laag gegeven hebben,dus de film zal vast niet supergoed zijn.

Decepticon

Avatar

geertvdheide "Dat is natuurlijk je goed recht, maar waarom haal je wel een oordeel uit een trailer, een opgeleukt marketing-filmpje, terwijl je de relatief objectieve standpunten van de vele gezamelijke fans en critici straal negeert? Nogmaals, dat moet je lekker zelf weten, toch vind ik dat altijd ietsje onbegrijpelijk."
Ok, maar ik kan pas oordelen over de film als ik hem zelf gezien heb.

BeeR89

Avatar

Geertvdheide says:

Anyway, op IMDB stromen de negatieve recensies ook al binnen, dus het lijkt erop dat Shyamalan in elk geval geen klassieker heeft afgeleverd. Het acteerwerk en plot worden erg slecht beoordeeld, het bronmateriaal wordt compleet over de kop gehaald en de namen van de karakters worden zelfs verkeerd uitgesproken. Ik ga 'em overslaan denk ik.hmm tjah als ze in de film de namen van de karakters al verkeerd uitspreken is dat inderdaad niet echt positief te noemen,
maar goed ik w8 wel lekker af tot eind aug als er al mensen zijn geweest dan lees ik hun reacties wel en dan pas maak ik het besluit of ik hem zien wil. maar ik moet eerlijk zeggen dat met alle dingen die ik tot nu heb gezien. ik hem wel graag zien wil. maar goed nog ff geduld hebben

Decepticon

Avatar

Jesse99 "Wbahahahaha. Waterdichte argumentatie. Je hebt de website nog nooit bezocht en valt over het woord critic.

Echt goud dit."
Jawel, in het verleden heb ik hem bezocht, anders kan ik er niet over oordelen. Ik bedoelde eigenlijk: Ik bezoek de site niet meer.
Maar voor mij deze site nooit meer.

Decepticon

Avatar

Ereptile ":W Same here! Ziet er gewoon goed uit :P Alleen ik ga proberen gewoon een 2D voorstelling te zien Smiley face Ik raad je echt aan de tv-serie een keer te bekijken. Het verhaal is erg goed en sterk, en ik hoop alleen maar dat de live-action film heel dichtbij komt Smiley face"
Ik ga ook naar de 2D hoor, no more 3D for me.
De tv-serie lijkt me echt niks, sorry, ik kan mij er niet toe zetten om dat te kijken.
De enigste tekenfilmserie's die ik nu nog kijk zijn uiteraard Transformers, de andere 80's actiecartoons zoals G.I. Joe en MASK, en Looney Tunes.
Oh ja, laatst heb de animatie HULK vs WOLVERINE & THOR gekocht, dat is wreed!

patrick_h

Avatar

Decepticon "Eindelijk iemand die het ook doorheeft, ik ben het helemaal met je eens.
De naam van de site zegt toch al genoeg, ik bezoek die site niet eens, als iemand een site al zo'n naam geeft en dan ook nog eens het woord "critics", critic en kritiek zijn negatieve woorden. Hier heet het tenminste nog recensenten."

Het nederlandse word is criticus, een recensent is iets anders. En dat jij kritiek als een negatief woord ziet, ligt aan jou.
Kijk bijvoorbeeld eens op de site van David Bordwell, dat is een filmcriticus, maar geen recensent, en er is niks negatiefs aan wat hij schrijft.
Decepticon "Je wil een film toch zelf beoordelen. Ik lees nooit een recensie voordat ik naar film ga, er wordt altijd wel wat verklapt.
En DBZ kan er nooit beter uitzien, dat kan men aan de trailer van TLA al wel zien."

Je wil niet dat er iets van de film verklapt wordt, maar je kijkt wel naar de trailer?
Decepticon "Gunnen die critics de filmstudio's niks ofzo, zo iedereen uit de bios proberen te houden? Als alle filmstudio's falliet gaan, kunnen we nooit geen film meer kijken, maar dat is wel een erg doemscenario, cheer up myself :+"

Er zijn ook films die positieve kritiek krijgen hoor. (Zie je, kritiek is een neutraal woord, aan het voorvoegsel 'positieve' kun je zien dat het in dit geval positief is. :P)

Ik had goede hoop voor de film, maar de recensie van Roger Ebert doet me het ergste vrezen. Nou ja, ik zie het wel over, ehm, nou ja, wanneer 'ie hier uitkomt.

Decepticon

Avatar

patrick_h "Er zijn ook films die positieve kritiek krijgen hoor. (Zie je, kritiek is een neutraal woord, aan het voorvoegsel 'positieve' kun je zien dat het in dit geval positief is. :P)

Ik had goede hoop voor de film, maar de recensie van Roger Ebert doet me het ergste vrezen. Nou ja, ik zie het wel over, ehm, nou ja, wanneer 'ie hier uitkomt."
Ja, das waar, maar je zegt het al, je moet het woord positief er voor zetten, anders wordt het doorgaans negatief bedoeld, iets bekritiseren is doorgaans negatief/afkeuring. Zoek het maar op. Dat ligt niet aan mij.
Dat je de tijd hebt en wil hebben om al die recensie's te lezen, in al die tijd die je verdoet aan het lezen daarvan, kan men de film bekijken;)
Ik heb niet gezegd dat er wat belangrijks verklapt wordt in de officiele trailer, dat is meestal niet zo, in het latere beeldmateriaal wat uitgebracht natuurlijk wel, met al die tv-spots enzo. Tuurlijk kijk ik trailers, dat doet iedereen, om te kijken of het interessant is om te gaan kijken, maar ik bekijk de trailer een klein half jaar voordat de film uitkomt echt niet meer, anders ligt dat te vers in het geheugen. Ook niet als de trailer in de bios voor een andere film zit, dan doe ik m'n ogen dicht, of kijk ik naar het plafond.

Ereptile

Avatar

Decepticon "Ik ga ook naar de 2D hoor, no more 3D for me.
De tv-serie lijkt me echt niks, sorry, ik kan mij er niet toe zetten om dat te kijken.
De enigste tekenfilmserie's die ik nu nog kijk zijn uiteraard Transformers, de andere 80's actiecartoons zoals G.I. Joe en MASK, en Looney Tunes.
Oh ja, laatst heb de animatie HULK vs WOLVERINE & THOR gekocht, dat is wreed!"


:D Ik kan je helpen je ertoe te zetten. Stoel met riemen, goeie tv en wat snacks en drinken met een rietje :P En halverwege boek 1 laat ik je los, dan mag je zelf kijken of je de serie wilt afkijken :D
Nee joh had hetzelfde als wat jij nu zegt Smiley face De tv-serie leek me echt niets, totdat ik even een paar afleveringen keek en opeens keek ik de hele dag Avatar:The Last Airbender (marathon op Nickelodeon...):P Gewoon omdat ik de sfeer en het verhaal zo kicken vind Smiley face

En classics zoals MASK, Looney Tunes enzo doen het bij iedereen nog goed :D Althans bij mij zeker! En Hulk vs Wolverine heb ik alleen via youtube gezien. Deadpool: Strike a pose! :D

patrick_h "wanneer 'ie hier uitkomt."


In Nederland draait de film op 19 Augustus Smiley face Staat bovenaan...Ik dacht 22 july! Ik ben net een weekje weg als hij in de bios komt :(!

wla

Avatar

Het is volgens mij ontzettend belangrijk hoe goed de acteur is die Aang speelt. Speelt die goed, dan gaat de film ook vrij goed zijn. Maar als ie slecht speelt. Stel je maar eens voor dat je anderhalf uur (waarschijnlijk meer) gaat moeten kijken naar film met een ontzettend slecht geacteerd hoofdpersonage.

Nu ja, dat was ook zo met de bekende films met Jean-claude Van Damme. Hij had er een paar die populair waren bij het grote publiek (populair genoeg om er een paar sequels van te maken).

meanrat

Avatar

De film wordt afgestraft door critici. De regisseur gelyncht door de fans. Dit is wat een fan had te zeggen over zijn achterban toen ze verkleed en al de nachtscreening van de film gingen bekijken. Iedereen was blij, een lach op hun gezicht en applaus kwam toen de titel "The Last Airbender" op het witte doek verscheen. Maar dan...

Then the movie actually got going, and as it went on the crowd became quieter and quieter, until eventually there was nothing left but silence, and that was only about 20 minutes in. The disappointment, the utter and complete hopelessness that I saw on their faces as they left was the worst part. They were children, ostensibly the audience this film was made for, and you ruined it for them.


Shyamalan moet wel met iets heel goeds komen met zijn volgende film wil hij zijn carriere nog voortzetten...

Galu

Avatar

Okee deze film zal floppen. haha

Galu

Avatar

De bovenstaande clip is trouwens nogal slecht. DIe Noah ringer acteerd barslecht en onze Slumdog acteerd ook al een hond. Het camerawerk is enorm vreemd. Enkel de muziek is goed. Een film die niet veel zal scoren.

B@chelor

Avatar

"'Wow, this makes Dragonball Evolution look like a masterpiece."


wtf?? Maar goed, de visuals zien er goed uit; ga 'm toch wel kijken. Ik kan bijvoorbeeld genieten van Transformers 2; haha :E

moviefreak999

Avatar

Moffy "Iedereen die de site Rotten Tomatoes zwz serieus neemt vind ik aal iemand met een IQ van van een achterlijke ezel:| Dat is een ***site met achterlijke recenceten, snap niet dat jullie ze serieus nemen. Amerikanen ok maar die zijn al dom van zichzelf:P

Ik ga em iiig wel kijken en het zag er iig niet slechter uit dan Dragon Ball z. Met TF2 had ik weinig moeite maja er moet tegenwoordig een shakespear geniaal verhaal in een film zitten moet het leuk gevonden worden:N...........

PS: ROTTEN TOMATOES SUCKS BALLZZ:E:O:r"
over sommige films hebben ze inderdaad totaal geen gelijk vind ik ,films zoals contact,troy of the shining hebben ze maar een laag percentage gegeven .Maar over andere films hebbe ze dan wel weer gelijk.Zoals the godfather,casablanca,shawshank redemption dus ze zijn niet helemaal achterlijk. En trouwens Amerikanen dom?? Een land die aan de top staat van de economie en millitair gzn een van de sterkste landen van de wereld is ,kan geen land zijn vol met domme kloten.Het is niet dat Bush het heeft verkloot dat ge heel dat volk moet beginnen uitkakken.

benjamin

Avatar

Als de meningen zo slecht zijn, wil dat meestal wel iets zeggen. En dan bedoel ik niet dat er iets mis is met RT. Jammer, hij leek nog goed, maar nu is de zin al wat minder.

SJRSVLDT

Avatar

Het lijkt alsof het Shyamalan weer is gelukt! Eerst iedereen nieuwsgierig maken met een top trailer en daarna een film uitbrengen wat een schande is voor de complete filmindustrie:P Ik heb nu ook al een hoop meningen van gewoon publiek gelezen en ook die zijn meedogenloos. Het zij zo:P

Shyamalan moet er nu ECHT wel wat aan doen wil hij zijn reputatie een beetje terug krijgen.

leidenaar

Avatar

wla "Het is volgens mij ontzettend belangrijk hoe goed de acteur is die Aang speelt. Speelt die goed, dan gaat de film ook vrij goed zijn. Maar als ie slecht speelt. Stel je maar eens voor dat je anderhalf uur (waarschijnlijk meer) gaat moeten kijken naar film met een ontzettend slecht geacteerd hoofdpersonage.
"


Night laat meestal kinderen in zijn film wel erg goed acteren vind ik(o.a. The Sixth Sense,Unbreakable en Signs) dus daar heb ik nog wel vertrouwen in.

timdekw

Avatar

Ach daar gaan mijn hoge verwachtingen (welke al niet erg hoog waren, vooral wegens Shyamalan zijn laatste films).
Nu kan het alleen nog maar meevallen.

patrick_h

Avatar

Decepticon "Dat je de tijd hebt en wil hebben om al die recensie's te lezen, in al die tijd die je verdoet aan het lezen daarvan, kan men de film bekijken;)"

De film kan ik pas 19 augustus kijken, dus ik heb ruim de tijd om alle recensies te lezen... ;) Ik heb alleen die van Ebert gedeeltelijk gelezen (heb het plotgedeelte overgeslagen), na een link vanaf een andere blog waarin het specifiek over de sof van het 3D-gedeelte van de film ging. En om nou 24 uur per dag films te kijken, een gedeelte daarvan kan ik echt wel 'verdoen' met het op internet lezen over film, bijvoorbeeld op Filmtotaal, net als jij. ;)
Decepticon "Ik heb niet gezegd dat er wat belangrijks verklapt wordt in de officiele trailer, dat is meestal niet zo, in het latere beeldmateriaal wat uitgebracht natuurlijk wel, met al die tv-spots enzo. Tuurlijk kijk ik trailers, dat doet iedereen, om te kijken of het interessant is om te gaan kijken, maar ik bekijk de trailer een klein half jaar voordat de film uitkomt echt niet meer, anders ligt dat te vers in het geheugen. Ook niet als de trailer in de bios voor een andere film zit, dan doe ik m'n ogen dicht, of kijk ik naar het plafond."

En het is maar net wat je belangrijk vindt. Hoe een film eruit ziet vind ik erg belangrijk, dus dat wordt sowieso verklapt in de trailer. Tenminste, dat neem ik in dit geval maar aan, ik heb de trailer nog nooit gezien. Ik heb ook mijn ogen dichtgehouden in de bioscoop. (De laatste tijd bij TLA en bij Inception, en vraag me niet hoe ik de eerste keer gelijk doorhad dat het deze trailers waren, geen idee, dat voelde ik blijkbaar aan.)

Moffy

Avatar

Tuurlijk begrijp ik ook wle dat ze goede recensie geven op rotten tomatoes(:r) maar het is altijd alleen bij cinematic artpieces als: The godfather trilogy of LoTR of Avatar, ik vind alleen dat ze de rest zo onterecht in de grond boren. Alsof dat moet om een goede recencent te zijn:| maja nogmaals ik moet die site niet en imdb is ook critish maar er zijn gelukkig genoeg mensen die van hersenloze popcorn actie houden(zoals ik:W) Ik kijk er iig wel naar uit gezien de actie scenes en de CGI in de trailer.

voor mij was Tf2 ook wel een klapper, al hou ik zeker ook van films als Shutter island, Inception lijkt me bruut en hister weer colleteral gezien met T.Cruise(blijft een ontzettend goede film)

ik ga dus ook niet altijd uit vd de recensies want die bieden mij vaak weinig perspectief. De recensies op filmtotaal zitten altijd wle dicht in de buurt dus ik w8 die gewoon af:D En een bezoekje aane bios komt zowiezo daar lijkt de fun factor voor mij igg hoog genoeg bij deze 'Flick"

het valt me btw dat de fans de film vooral bashen:P

Ereptile

Avatar

LOL ik had die clip nog niet eens bekeken :P Dacht dat het de trailer was. Deze film lijkt me echt zo slecht nog niet Smiley face Maar denk dat de film het vooral van de CGI moet hebben. ;) Ik kijk uit naar de FT recentie, en daarna bekijk ik m zelf :P

benjamin

Avatar

Moffy "tuurlijk begrijp ik ook wle dat ze goede recensie geven op rotten tomatoes(:r) maar het is altijd alleen bij cinematic artpieces als: The godfather trilogy of LoTR of Avatar, ik vind alleen dat ze de rest zo onterecht in de grond boren. Alsof dat moet om een goede recencent te zijn:| maja nogmaals ik moet die site niet en imdb is ook critish maar er zijn gelukkig genoeg mensen die van hersenloze popcorn actie houden(zoals ik:W) Ik kijk er iig wel naar uit gezien de actie scenes en de CGI in de trailer.

voor mij was Tf2 ook wel een klapper, al hou ik zeker ook van films als Shutter island, Inception lijkt me bruut en hister weer colleteral gezien met T.Cruise(blijft een ontzettend goede film)

ik ga dus ook niet altijd uit vd de recensies want die bieden mij vaak weinig perspectief. De recensies op filmtotaal zitten altijd wle dicht in de buurt dus ik w8 die gewoon af:D En een bezoekje aane bios komt zowiezo daar lijkt de fun factor voor mij igg hoog genoeg bij deze 'Flick"

het valt me btw dat de fans de film vooral bashen:P"


Ik snap het wel, ik ben het zelf ook niet altijd eens, maar als iedereen zo negatief is, wil dat meestal wel iets zeggen.

esteban

Avatar

De meesten vallen zwaar over het feit dat de humor uit de tekenfilmreeks afwezig is. Wel, mijn verdediging is misschien wat voorbarig ... maar moest die humor wél in de film gezeten hebben, werd hij waarschijnlijk afgekraakt wegens 'kinderlijk' of 'onevenwichtig'. In zo'n serie waar er al eens minder serieuze afleveringen opduiken kom je daar mee weg, in een film betwijfel ik dat ten zeerste.

Het lijkt me ook wat sterk te stellen dat 'Airbender' voor kinderen is. Het is de meest volwassen tekenfilmserie die ik in járen gezien heb. Vele lagen zullen de jongsten volledig ontgaan, als Shyamalan die lagen nu nét gaat benutten, heeft hij de jeugdige fans zowiezo tegen. Ik wacht dus liever nog even af en ga netjes naar de bioscoop. Smiley face

bobzombie

Avatar

geertvdheide "RottenTomatoes is slechts een verzameling van meningen, maar zeker geen slechte graadmeter voor films, zolang je rekening houdt met het feit dat het hier gaat om (soms licht verbitterde) filmcritici. Filmfans denken er wel eens anders over, daar hoef je toch niet zo zwaarmoedig over te doen?

Sommige mensen bekijken films heel anders dan de meeste critici en hebben heel andere standaarden / verwachtingen / smaak. Dan zou je RottenTomatoes inderdaad moeten mijden. Voor anderen is het juist een geweldige manier om in aanraking te komen met geweldige films.

Anyway, op IMDB stromen de negatieve recensies ook al binnen, dus het lijkt erop dat Shyamalan in elk geval geen klassieker heeft afgeleverd. Het acteerwerk en plot worden erg slecht beoordeeld, het bronmateriaal wordt compleet over de kop gehaald en de namen van de karakters worden zelfs verkeerd uitgesproken. Ik ga 'em overslaan denk ik."RT is inderdaad een site met reviews van critici van andere websites(T-Meter Critics, Top Critics), maar ook van gebruikers, lees filmfans(RT Community). Opvallend is dat via het laatste een hogere waardering wordt gegeven, namelijk 65% fresh, wat je dus zou kunnen vergelijken met de waardering op IMDB. Ik vind RT voor mezelf in ieder geval wel een goede graadmeter, maar dat neemt niet weg dat ik een film per definitie ga vermijden, mocht deze lage ratings hebben gekregen. Mijn verwachtingen worden alleen bijgesteld.

Jman

Avatar

esteban "De meesten vallen zwaar over het feit dat de humor uit de tekenfilmreeks afwezig is. Wel, mijn verdediging is misschien wat voorbarig ... maar moest die humor wel in de film gezeten hebben, werd hij waarschijnlijk afgekraakt wegens 'kinderlijk' of 'onevenwichtig'. In zo'n serie waar er al eens minder serieuze afleveringen opduiken kom je daar mee weg, in een film betwijfel ik dat ten zeerste.
"

nou speed had best veel humor vond ik en dat is een film voor volwassenen, films zelfs voor volwassenen moeten iets te lachen hebben vind ik. wat deze film volgens amerikanen ook had....alleen op de verkeerde manier.
*spoiler begin een paar voorbeelden die ik had gehoord op een engelse site.
...*When we first see the earth benders there is like 5 of them doing something and then ONE ROCK comes flys by. The movie was just so bad.* dat is grappig op een stomme manier! XD
oh en er was iets met de aard meesters in de gevangenis (Net als in de series) alleen in plaats dat de gevangenis van metaal is gemaakt (wat ze niet kunnen manipuleren) is het van steen gemaakt (Kunnen ze wel manipuleren en gebruiken als wapen!) en het ergste is dat aang (of OhNg) hen erop moet wijzen dat ze steen om zich heen hebben om te vechten, ik bedoel als dat geen slecht verhaal schrijven is weet ik het ook niet meer! nou lees het zelf maar eens!
PS moet Engels kunnen.
* spoiler eind
ik wil de film wel zien...als een huur film teminste of op ebay, ik ga M night echt geen geld voor dit geven, mijn lievelings serie is omgezet in een flut film!!

NieuwsFilm

meest populair