Casten acteurs voor The Hobbit begonnen

Het lijkt erop dat de film er dus toch gewoon gaat komen!

Geweldig nieuws voor de liefhebbers van de Lord of the Rings films. Nadat de situatie rond de geldproblemen van MGM onoplosbaar leek, en regisseur Guillermo del Toro daarom besloot uit de productie te stappen, begon het er steeds meer op te lijken dat de films er niet zouden komen. Een van de geruchten die de ronde doet is dat Peter Jackson, die eerder de trilogie omtrent de beruchte ring regisseerde, de films zal maken. Dat is nog steeds niet officieel bevestigd, maar ondertussen blijkt dat Jackson wel al de wereld rondreist om acteurs te casten voor de film.

Ondertussen doet men er bij Warner Bros. alles aan om de deal met Jackson rond te krijgen, wat er nog meer op wijst dat de films binnenkort daadwerkelijk gemaakt gaan worden. Het probleem ligt ondertussen zoals bekend nog bij MGM, dat heeft de rechten op de helft van The Hobbit. Warner Bros., dat als leidende studio optreedt bij de productie zou ondertussen in onderhandelingen zijn met MGM, om de films van start te laten gaan. Wellicht dat de studio de films volledig zelf wil gaan betalen. Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk als het lijkt, aangezien MGM dus de helft van de rechten bezit op de films, en indien men besluit dat aandeel uit handen te geven aan Warner, men dus een hoop geld misloopt.

Ondertussen is Peter Jackson al in Londen, New York en Los Angeles geweest om te casten. Het lijkt er dus op dat hij een grote internationale cast probeert te verzamelen voor het project. Ondanks het feit dat Jackson al bezig is met casten, wil dat niet zeggen dat hij de daadwerkelijke regie van de films op zich zal nemen (al lijkt het daar wel op). Ingewijden vertellen namelijk dat hij de films niet wil regisseren, tenzij ze zo snel mogelijk gemaakt zullen worden, en in 2012 en 2013 in de bioscopen uitgebracht kunnen worden.

Laten we maar hopen dat in die wens voorzien zal worden: acteur Ian McKellen, die de rol van tovenaar Gandalf op zich nam in de trilogie, gaf te kennen ongeduldig te worden, en wil niet meedoen tenzij er schot in de zaak komt.



NieuwsFilm

meest populair