Sam Raimi kiest voor The Wizard of Oz-prequel

Zijn World of Warcraft-verfilming blijft voorlopig in de koelkast.

Volgens Production Weekly zal regisseur Sam Raimi in juni 2011 starten met de opnames van zijn The Wizard of Oz-prequel Oz, the Great and Powerful. De bioscooprelease van deze Disney-film met Robert Downey Jr. in de hoofdrol staat gepland voor 2013.

Het nieuws betekent meteen ook dat Raimi's geplande verfilming van het populaire videospel World of Warcraft opnieuw vooruit wordt geschoven. Dat is enigszins verrassend, aangezien Raimi vorige maand nog erg enthousiast was over WoW en vraagtekens plaatste bij de Oz-film. Vermoedelijk heeft de regisseur nu toch meer vertrouwen in het script van laatstgenoemde film.

Oz, the Great and Powerful verhaalt over the Wizard (Downey Jr.) die een avontuurlijke reis maakt in het magische land van Oz, zoals Dorothy in het originele verhaal. Naast die film staan nog drie Oz-gerelateerde projecten in de steigers: Oz van Michael en Mark Polish; Surrender Dorothy (2011), een sequel op The Wizard of Oz met mogelijk Drew Barrymore in de regiestoel; en de animatiefilm Dorothy of Oz.



NieuwsFilm

meest populair