Guillermo del Toro gaat horror maken!

En 'Mister 3D' James Cameron gaat hem helpen.

Regisseur Guillermo del Toro heeft zich nu verbonden aan de verfilming van H.P. Lovecraft's At the Mountains of Madness. Het moet een droom zijn die werkelijkheid wordt voor de regisseur die al jaren zegt een boek van H.P. Lovecraft te willen verfilmen. Nu gaat dat dus gebeuren, en de producent van de film is ook niet de minste: James Cameron. Met die namen eraan verbonden zal het waarschijnlijk ook een big-budget productie worden.

At the Mountains of Darkness is het verhaal van een expeditie naar de binnenkant van Antartica's ijskappen. Daar vindt het expeditieteam vreemde fossielen van wezens waar ze nog nooit van hebben gehoord, rotstekeningen van miljoenen jaren oud en tot slot de stad van de Ouden.

De preproductie moet over enkele weken beginnen: een scenario is namelijk al klaar. Guillermo del Toro werkte daar jaren geleden samen met Matthew Robbins aan en beide heren zijn het nu aan het herschrijven. Verder zal de film zeer waarschijnlijk - natuurlijk, James Cameron is eraan verbonden - in 3D uitkomen.

De opnames van de film beginnen in mei 2011. Een releasedatum is nog niet geprikt.



NieuwsFilm

meest populair