Algemeen

Guillermo del Toro gaat horror maken!

En 'Mister 3D' James Cameron gaat hem helpen.

door Jim Pedd op 30.07.2010 om 08:55 in Algemeen
Regisseur Guillermo del Toro heeft zich nu verbonden aan de verfilming van H.P. Lovecraft's At the Mountains of Madness. Het moet een droom zijn die werkelijkheid wordt voor de regisseur die al jaren zegt een boek van H.P. Lovecraft te willen verfilmen. Nu gaat dat dus gebeuren, en de producent van de film is ook niet de minste: James Cameron. Met die namen eraan verbonden zal het waarschijnlijk ook een big-budget productie worden.

At the Mountains of Darkness is het verhaal van een expeditie naar de binnenkant van Antartica's ijskappen. Daar vindt het expeditieteam vreemde fossielen van wezens waar ze nog nooit van hebben gehoord, rotstekeningen van miljoenen jaren oud en tot slot de stad van de Ouden.

De preproductie moet over enkele weken beginnen: een scenario is namelijk al klaar. Guillermo del Toro werkte daar jaren geleden samen met Matthew Robbins aan en beide heren zijn het nu aan het herschrijven. Verder zal de film zeer waarschijnlijk - natuurlijk, James Cameron is eraan verbonden - in 3D uitkomen.

De opnames van de film beginnen in mei 2011. Een releasedatum is nog niet geprikt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bloyamind

Avatar

Ik neem aan dat hij het heeft over At the mountains of madness, niet Dreams at the witch house. Die heb ik toevallig wel net uit (in die necronomicon verzameling). Is wel een prima voorbeeld van Lovecraft werk...

Chris23

Avatar

Welk kort verhaal?

Deze? :
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=14&ved=0CGAQFjAN&url=http%3A%2F%2Ffr.feedbooks.com%2Fbook%2F27.pdf&ei=HehTTLHpLcveOObe2bIP&usg=AFQjCNEN5Qe3duLY9LMKhkCL4Ee980NoPA&sig2=YZu5Vax-xJrFoha_gfKk9g

Nihilis

Avatar

Yoohoo, heb het korte verhaal gelezen, en holy crackamoley, wat was het vet! Beetje corny op het einde qua grandeur, maar verder: The horror! Super vet als je ook nog bedenkt dat die lovecraft leefde in euuuh... ergens eind 19e eeuw? Waar de wereldkaart nog zwarte plekken had. Echt zo'n fundament voor alle verdere sf/horror films/verhalen gemaakt. Pffff, super eng!!!! En... echt VET ENG!!!

Spider-fan

Avatar

Colonel_Kurz "Een van de problemen met verfilmingen is echter wel dat de angst die Lovecraft's 'onbekende' oproept, behoorlijk afhangt van het feit dat hij je heel veel zelf laat invullen wat dat precies is - terwijl je in een film dat toch zult moeten uitbeelden."


Hoeft niet een probleem te zijn. Er zal veel gevraagd worden van de acteurs, maar de sterkste horrorfilms zijn vaak die waarin je een glimp van iets gruwelijks ziet, terwijl je de rest zelf moet invullen. In 'In the Mouth of Madness' bijvoorbeeld zie je de monsters nooit heel lang in beeld. Je kunt tentakels laten zien, of een schaduw van iets gruwelijks, of een close up van een monsterlijk oog, waarbij je zelf mag verzinnen hoe de rest eruit ziet - terwijl je focust op de angst op de gezichten van de acteurs.

Het vraagt meer vindingrijkheid, maar het is niet onmogelijk.

FilmAddict

Avatar

Ik kan maar 1 ding zegge:
YES!

Vleeshaak

Avatar

Als iemand een succesvolle Lovecraft verfilming zou kunnen maken is het del Toro wel. Ik ben erg benieuwd naar dit project en verwacht een hoop mooie en bizarre creatures.

Bloyamind

Avatar

PS De reden dat het verhaal misschien on-origineel overkomt is dat Lovecraft de oorsprong is van alle horror in die stijl. Steeds meer valt mij op dat hij eigenlijk een best wel originele variant schreef van wat nu ontzettend standaard is. Vooral Stephen King geeft toe ontzettend geïnspireerd te zijn door hem.

Bloyamind

Avatar

Voor de liefhebbers: Volgens mij is dit een van de meest complete verzamelde werken van Lovecraft, met alle verhalen op chronologische volgorde (wat schrijven betreft).
http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/necronomicon/1001004005579879/index.html

Ik ben nu ongeveer halverwege en heb At the Mountains of Madness nog niet gelezen.

Geweldige schrijver, maar wat hierboven gezegd wordt klopt volledig. Aan de andere kant is Del Torro wel de man voor de daad lijkt mij, aangezien zijn films ook tot de verbeelding spreken. Ik gaat dit in de gaten houden!

Colonel_Kurz

Avatar

Spider-fan "Je moet van zijn stijl houden, maar het werkt gigantisch op je fantasie wat ie doet - op de mijne althans - dus het is geen wonder dat vele andere schrijvers zich ook door zijn gedachtengoed hebben laten inspireren."
Een van de problemen met verfilmingen is echter wel dat de angst die Lovecraft's 'onbekende' oproept, behoorlijk afhangt van het feit dat hij je heel veel zelf laat invullen wat dat precies is - terwijl je in een film dat toch zult moeten uitbeelden.

Chris23

Avatar

@ Thiver :
Dit is misschien een leuke (korte film) introductie :
Dreams in the Witch-House ( http://www.imdb.com/title/tt0643104/


Ik dacht trouwens altijd dat In the Mouth of Madness http://www.imdb.com/title/tt0113409/ ook van lovecraft was ; verkeerd gedacht dus.

Over horror gesproken trouwens :
The walking dead http://www.imdb.com/title/tt1520211/ komt in october.
"created" door o.a. de regiseur van The Mist : http://www.imdb.com/title/tt0884328/
Je weet wel; van de strips : http://www.google.nl/images?hl=nl&source=imghp&biw=1272&bih=764&q=the+walking+dead&gbv=2&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=
fotoos : http://www.imdb.com/media/rm3450961920/tt1520211

TRAILER : http://www.youtube.com/watch?v=yHN6goQTP9k&feature=player_embedded#!

Spider-fan

Avatar

Ja, Lovecraft heeft een hele sterke aanhang, hoewel buiten horrorfanaten hij waarschijnlijk toch niet zo bekend is bij de massa als Poe, waar iedereen toch wel van gehoord heeft.

Ik heb niet álles van hem gelezen (het is vrij lastig een bundel met compleet verzameld werk te vinden), maar ik vind het geweldig wat ik ken. Je moet van zijn stijl houden, maar het werkt gigantisch op je fantasie wat ie doet - op de mijne althans - dus het is geen wonder dat vele andere schrijvers zich ook door zijn gedachtengoed hebben laten inspireren.

Thiver

Avatar

Aaah, H.P. Lovecraft... Smiley face Nooit iets van de goede man gelezen, noch een verfilming gezien of een vergaming gespeeld, maar toch heb ik mooie herinneringen bij het werk van deze man. Toen ik afgelopen december in de dagen voor Kerstmis op een avond door het centrum van Pensacola (Florida) liep, dacht ik op een pleintje een groep mensen kerstliedjes te horen zingen. Toen ik dichterbij kwam om te kijken, werd mij gelijk een boekje met teksten in handen geduwd en gevraagd mee te zingen. Toen bleek dat de melodieën van de liedjes overbekend waren, maar dat de teksten nogal drastisch waren aangepast: allemaal waren ze geïnspireerd door het oeuvre van H.P. Lovecraft. Zodoende heb ik met dit kleurrijke gezelschap een dik uur lang vrolijk uit volle borst gezongen over demonen en monsters uit de onderwereld. :D

timdekw

Avatar

Grote namen.
Del Toro zijn hoofd zit vol met fantasy en horror dus met het verhaal zal het wel goedkomen en de productie is ook in goede handen, ben benieuwd!!!

Chris23

Avatar

...en een grote schrijver en $$$$$$$
Deze film gaat ongelofelijk roeleren. (hoop ik).
Hier alvast de trailer : http://www.youtube.com/watch?v=vw3tuiND_xk

Galu

Avatar

Het verhaal lijkt me nu niet echt origineel. Maar aangezien het een "droom" is om het verhaal te verfilmen kan het wel iets speciaal worden. Ook met de twee grote regisseurs.

nieuwslaatste nieuws

meest populair