Algemeen

J.J. Abrams maakt film over de eerste robot ooit

De Star Trek regisseur heeft nog altijd een neusje voor ambitieuze projecten...

door Jan-Peter Rook op 31.07.2010 om 13:00 in Algemeen
Paramount heeft onlangs de rechten vervaardigt van Boilerplate: History’s Mechanical Marvel, een graphic novel waarin wordt verteld over 's werelds allereerste robot, die schijnbaar werd uitgevonden laat in de 19e eeuw. J.J. Abrams (Star Trek) en Bad Robot (hoe toepasselijk!) ontfermen zich over het project. De graphic novel van Paul Guinan en Anina Bennett werd vorig jaar uitgegeven.

Boilerplate is 's werelds eerste robotsoldaat. Hij bevindt zich niet in een militair laboratorium of in een science-fiction film, maar in het verleden, gedurende één van de meest fascinerende periodes van de Amerikaanse geschiedenis. De robot werd ontworpen door Professor Archibald Campion in 1893 als een prototype, om hiermee het aantal sterfgevallen tijdens oorlogen tegen te gaan. Boilerplate streed naast grootheden als Teddy Roosevelt en Lawrence of Arabia. Verder trokken Campion en zijn robot de hele aarde rond met het Amerikaanse leger. Ze kwamen op de Zuidpool, maakten stomme films en trokken op met mensen als Mark Twain en Nikola Tesla. De fantasierijke personages zijn zijn verwerkt in accurate hervertellingen van de geschiedenis. Het is een kruising tussen Jules Verne en Zelig, en geschikt voor iedereen die houdt van science fiction, history en robots.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UniMatriX

Avatar

benjamin "Ik denk dat je Star Trek 12 bedoelt, maar voor de rest heb je overschot van gelijk, die lijkt mij nog altijd toffer dan deze hier."


sorry inderdaad nummertje 12 alweer....

benjamin

Avatar

UniMatriX "Eerst star trek 11!"


Ik denk dat je Star Trek 12 bedoelt, maar voor de rest heb je overschot van gelijk, die lijkt mij nog altijd toffer dan deze hier.

Thiver

Avatar

Jan-Peter "Het is een kruising tussen Jules Verne en Zelig..."

En Forrest Gump, zo te lezen.

Decepticon

Avatar

Steve-O "Ik zie inderdaad ook liever (ook al ben ik geen Trekkie) de Untitled Star Trek Sequel:E"
Same here Steve-O!! Liever eerst de Star Trek sequel. Want dit project klinkt mij nog niet interessant in de oren.

Steve-O

Avatar

Laat Cloverfield toch lekker voor wat het is. Ik zie inderdaad ook liever (ook al ben ik geen Trekkie) de Untitled Star Trek Sequel:E

filmgast

Avatar

UniMatriX "Eerst star trek 11!"


Eerst de Cloverfield prequel of sequel!! (als Super 8 daar niets mee te maken heeft)

UniMatriX

Avatar

Eerst star trek 11!

NieuwsFilm

meest populair