TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Brokeback Mountain (2005)

Zaterdag 7 augustus om 22:10 op NED3
Regie: Ang Lee

Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
Bekijk de afbeelding

Get Real (1998)

Zondag 8 augustus om 23:10 op NED3

Steven is zestien en voldoet niet aan de ambitieuze verwachtingen van zijn ouders. Op school hoort hij niet bij de cool guys, hij luistert naar de meest actuele muziek, speelt computerspelletjes en zijn opspelende hormonen bezorgen hem het meest onweerstaanbare verlangen naar seks. Dat is voor geen enkele middelbare scholier eenvoudig maar het wordt nog ingewikkelder...Steven valt namelijk, net als veel van zijn vrouwelijke medescholieren, voor de aantrekkelijke en sportieve John...
Bekijk de afbeelding

The 'burbs (1989)

Maandag 9 augustus om 20:30 op RTL8
Regie: Joe Dante

Ray Peterson neemt een week vrij om lekker niks te doen. Hij ontdekt dat hij vreemde buren heeft. Ze gedragen zich allemaal een beetje raar, maar één in het bijzonder, de Klopleks. Ray en de andere buren besluiten de Klopleks te gaan onderzoeken. Van Ray's weekje ontspannen komt derhalve niks terecht.
Bekijk de afbeelding

Lord of War (2005)

Dinsdag 10 augustus om 22:30 op Veronica

De Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Op het hoogtepunt van zijn roem komt Orlov echter oog in oog te staan met zijn grootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar laten gaan.
Bekijk de afbeelding

The Day of the Jackal (1973)

Woensdag 11 augustus om 00:15 op RTL7

In 1963 beraamt een Franse geheime militante organisatie een aanslag op president generaal Charles De Gaulle. Kolonel Rodin, hoofd van de organisatie, besluit een professionele huurmoordenaar in te schakelen. De man werkt onder de naam Jackal en heeft al talloze aanslagen op zijn naam staan.
Bekijk de afbeelding

Gone Baby Gone (2007)

Donderdag 12 augustus om 22:20 op Veronica

Dorchester is een van de ruigste buurten van Boston. Wanneer de vierjarige Amanda McCready verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Amanda's tante laat haar geduld niet langer op de proef stellen en huurt twee privé-detectives in. De twee hebben weinig ervaring en zien de opdracht niet zitten, maar daarentegen kennen ze de buurt goed en zijn ze niet van de politie. Kenzie en Gennaro nemen de zaak toch aan, maar zetten in hun zoektocht naar de kleine Amanda alles op het spel. Hun relatie, hun verstand en zelfs hun levens.
Bekijk de afbeelding

The Village (2004)

Vrijdag 13 augustus om 21:15 op Eén

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...



NieuwsFilm

meest populair