Video

George Lucas maakt Star Wars Blu-Ray release bekend

Bekijk tevens een deleted scene uit Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi!

door Bram de Groot op 15.08.2010 om 13:00 in Video
Tijdens de Star Wars Celebration V maakte George Lucas bekend dat in de herfst van 2011 de Bu-Ray box verschijnt van de complete Star Wars saga. Volgens de website IGN wordt het een box met "all six live-action Star Wars feature films, with the highest picture and audio quality”, met vele extra's als “documentaires, vintage behind-the-scenes momenten, interviews en beelden uit het archief van Lucasfilm.

Lucas liet tijdens het evenement ook een deleted scene uit Return of the Jedi (1983) zien, die ook terug te vinden zal zijn op een de blauwe schijfjes. Het is een volledige afgeronde scene, compleet met visual effects en geluid. Hieronder de video, opgenomen door een fan:

Lucas zei dat de originele trilogie die op de Blu-Ray verschijnen de remastered special editions zijn. Hiervoor had hij de volgende verklaring:

“Releasing the originals is kind of an oxymoron because the quality of the original is not very good. You have to go through and do a whole restoration on it, and you have to do that digitally. It’s a very, very expensive process to do it. So when we did the transfer to digital, we only transferred really the upgraded version.”

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Son-Goku

Avatar

Ik denk dat ik ze wel oversla. Persoonlijk vind ik de fanedit van Adywan veel beter dan de gewone versies, en die ziet er ook goed uit op m'n tv.

bobocad

Avatar

Eindelijk officieel bekend gemaakt. Sinds die opmerking van Steve Sansweet kan het niet uitblijven dat de hele Star Wars meuk volgend jaar uit komt op Blu. Ik ben vooral benieuwd wat voor extra's op Blu komen te staan. Beeld en geluid, daar maak ik mij geen zorgen over.

timbo75

Avatar

Remco "Het is een klassieke scene omdat tie heel vaak beschreven is in boeken en de audio versie van Star Wars maar nooit als scene te zien is geweest in de originele films. Maar iedere Star Wars fan weet ervan (dat hoor je wel aan de reactie van de fans in de zaal Smiley face. Het is het hele concept dat een Jedi zijn eigen Light Saber maakt. En tja als je niet aan deze scene kan zien dat de oude klassieke films veel beter is als de nieuwe prequels dan ben je niet echt een fan. Alles ademt nostalgie uit geen vage green screens en digitale sets etc zoals in de prequels maar gewoon Star Wars zoals het moet zijn."


Daar ben ik het mee eens. De nieuwe films waren leuk en aardig vermakelijk maar de oude films hadden een bepaalde sfeer die niet te evenaren valt.

Remco

Avatar

leidenaar "Hoezo is het een klassieke scene :?
En door deze scene kun je zien dat de oude trilogie beter is,hmmm knap hoor."


Het is een klassieke scene omdat tie heel vaak beschreven is in boeken en de audio versie van Star Wars maar nooit als scene te zien is geweest in de originele films. Maar iedere Star Wars fan weet ervan (dat hoor je wel aan de reactie van de fans in de zaal Smiley face. Het is het hele concept dat een Jedi zijn eigen Light Saber maakt. En tja als je niet aan deze scene kan zien dat de oude klassieke films veel beter is als de nieuwe prequels dan ben je niet echt een fan. Alles ademt nostalgie uit geen vage green screens en digitale sets etc zoals in de prequels maar gewoon Star Wars zoals het moet zijn.

Chris23

Avatar

Loek ... LOEK !

SunChaser

Avatar

Kan die luie eikel niet gewoon de serie afmaken.

filmd0p

Avatar

“Releasing the originals is kind of an oxymoron because the quality of the original is not very good. You have to go through and do a whole restoration on it, and you have to do that digitally. It’s a very, very expensive process to do it. So when we did the transfer to digital, we only transferred really the upgraded version.”


Dit is natuurlijk stierenpoep, George...

Het proces heb je al een keer moeten door lopen voordat je de gerestoreerde ("verbeterde") versie kon maken.
Dus je kan net zo makkelijk die versie pakken voor de Blu-Rays...

Maar goed, ik ben natuurlijk wel benieuwd! Smiley face

TwilekPimp

Avatar

Leuk om iets nieuws te zien uit de oude trilogy!
Ik vindt het alleen altijd raar dat die lightsabers geen licht afgeven. Als je die zou ontsteken in zo'n donkere ruimte dan ben je zelf toch helemaal verlicht! Luke zit nog steeds in het donker :-P

Lord Voldemort

Avatar

Wauw, wat een heerlijke scene! Jammer dat die niet in de film zat, maar toch erg leuk om zo eens te zien.

Busara

Avatar

Woehoe!

Dit nieuws maakt mijn weekend compleet. Smiley face

leidenaar

Avatar

Remco "Haha dat is een klassieke scene waarvan de fans weten dat tie altijd wel heeft bestaan. Hij zat bijvoorbeeld wel in de audio versie van de originele trilogie films. Als ik deze scenes zie dan denk ik altijd meteer hoeveel beter de oude trilogie is in verhouding met de prequels.
Ik denk dat ik toch weer overstag ga om de blu rays te halen."


Hoezo is het een klassieke scene :?
En door deze scene kun je zien dat de oude trilogie beter is,hmmm knap hoor.

Remco

Avatar

LMF "Die scène met the Emperor kan ik totaal niet plaatsen. Hij heeft het zwaard van Luke vast, en wat doet hij daar met R2D2 in de grot en C-3PO in de achtergrond??"


Haha dat is een klassieke scene waarvan de fans weten dat tie altijd wel heeft bestaan. Hij zat bijvoorbeeld wel in de audio versie van de originele trilogie films. Als ik deze scenes zie dan denk ik altijd meteer hoeveel beter de oude trilogie is in verhouding met de prequels.
Ik denk dat ik toch weer overstag ga om de blu rays te halen.

LMF

Avatar

DanielC "eh... dat is Luke .. vlak voordat hij 3PO en R2 naar Jabba's Palace stuurt"

Nu je het zegt... Ik zag er echt the Emperor in. Ik zal het maar op de slechte beeldkwaliteit steken Smiley face

DanielC

Avatar

LMF "Die scène met the Emperor kan ik totaal niet plaatsen. Hij heeft het zwaard van Luke vast, en wat doet hij daar met R2D2 in de grot en C-3PO in de achtergrond??"


eh... dat is Luke .. vlak voordat hij 3PO en R2 naar Jabba's Palace stuurt

LMF

Avatar

Die scène met the Emperor kan ik totaal niet plaatsen. Hij heeft het zwaard van Luke vast, en wat doet hij daar met R2D2 in de grot en C-3PO in de achtergrond??

NieuwsFilm

meest populair