Algemeen

SBS6 gaat NET5 in 3D uitzenden

Ja. Daarvoor moet je een brilletje opzetten.

door FilmTotaal op 24.08.2010 om 14:01 in Algemeen
SBS begint in september met een proef om Net5 in volle '3D glorie' uit te gaan zenden. Volgens het persbericht wil het bedrijf gaan experimenteren met het concept van 3D-televisie. Naast het gewone Net5-kanaal komt er een 3D-kanaal die dezelfde programma's driedimensionaal uitzendt.

''Wij maken hiervoor gebruik van twee technieken. Voor sommige programma's zetten wij het gewone signaal om in een 3D-signaal. Ook gaan wij een aantal programma's meteen met behulp van 3D-technieken opnemen''.

Dat 3D in de filmindustrie het nieuwe 'toverwoord' is om meer omzet te genereren was al bekend, en nu lijken de commerciëlen dus snel te volgen.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

Net 5 is toch (overwegend) een chick zender? Alleen nog een man, Medium, Army Whores, The Ghost Wisperer, Grey's Anatomy etc.

Zullen veel vrouwen een 3D tv hebben?

Annefleur

Avatar

Covington "En hoe zit het dan met de mensen die al een bril dragen? 2 brillen tegelijk op om 3d te kunnen zien?"


Ja dat heb ik ook in de bios.. tblijft irritant maar je moet er wat voor over hebben!! :9

Covington

Avatar

En hoe zit het dan met de mensen die al een bril dragen? 2 brillen tegelijk op om 3d te kunnen zien?

Annefleur

Avatar

:-S OMG dat betekend dus ook reclames in 3D! Dan lijkt het net of al die kalkaanslag, wc rollen en maandverband echt op je af komen! Wat wil een mens nog meer? :9

Decepticon

Avatar

Chrischzz "Met de huidige 3d toepassing, is het net alsof de voorste persoon nog dichterbij is.. als je enigzins beweegt, lijkt het allemaal mee te schuiven, net als in een kijkdoos.

Leuk, maar natuurlijk gewoon een sneue gimmick die bij veel films weinig tot geen toegevoegde waarde heeft.. (maar dat is mijn mening) En het is eigenlijk geen 3d.. Het geeft niet de 3e demensie weer.. Het plakt bepaalde delen meer op de voorgrond.. That is it..

maar tv kijken met een brilltje en dan een kijkdoos effect krijgen is voor mij nog niet echt een reden om een dure 3d tv te kopen..."
My point exactly! Ik zit helemaal op 1 lijn met jou, sneue gimmick, imo beste definitie van 3D tot nu toe! T+)

Darkman16

Avatar

Half Nederland met koppijn :D

Toelietoesh

Avatar

Chrischzz "Het wordt pas leuk, als je echt om de voorste persoon heen zou kunnen kijken.. Misschien niet zo 3d dat je de gehel auto binnenstebuiten kan keren en bekijken, maar wel dat je enkele centimeters zou kunnen schuiven zodat het gesprek in die auto echt meer diepte krijgt (visueel dan).. Tuurlijk is dat (nog) niet mogelijk, maar tv kijken met een brilltje en dan een kijkdoos effect krijgen is voor mij nog niet echt een reden om een dure 3d tv te kopen..."


Nja, het "er omheen lopen" gaat 'm niet worden, maar het zou inderdaad meer 3D, en effectiever zijn, als je lichtjes er omheen zou kunnen kijken. Maar dan is de vraag: Ga je ook daadwerkelijk constant met je hoofd bewegen om dat te ervaren :P ?

Chrischzz

Avatar

Het mooie van echt 3d is eigenlijk dat je om iets heen zou moeten kunnen kijken..

Bijvoorbeeld de auto-lul scene in Pulp Fiction..
Lekker lullen over patat met mayo..

Met de huidige 3d toepassing, is het net alsof de voorste persoon nog dichterbij is.. als je enigzins beweegt, lijkt het allemaal mee te schuiven, net als in een kijkdoos.

Leuk, maar natuurlijk gewoon een sneue gimmick die bij veel films weinig tot geen toegevoegde waarde heeft.. (maar dat is mijn mening) En het is eigenlijk geen 3d.. Het geeft niet de 3e demensie weer.. Het plakt bepaalde delen meer op de voorgrond.. That is it..


Het wordt pas leuk, als je echt om de voorste persoon heen zou kunnen kijken.. Misschien niet zo 3d dat je de gehel auto binnenstebuiten kan keren en bekijken, maar wel dat je enkele centimeters zou kunnen schuiven zodat het gesprek in die auto echt meer diepte krijgt (visueel dan).. Tuurlijk is dat (nog) niet mogelijk, maar tv kijken met een brilltje en dan een kijkdoos effect krijgen is voor mij nog niet echt een reden om een dure 3d tv te kopen...

Toelietoesh "Als je bij 2D al diepte ziet, waarom heet het dan nog 2-dimensionaal?
Tuurlijk wéét je hoe de diepte zit, omdat je in fotografie en cinematografie met scherptediepte te maken hebt, maar dit betekent toch nog niet dat je het ziet?"

Toelietoesh

Avatar

Decepticon "Eh, bij 2D ziet men ook al diepte hoor, bij 3D worden de hersenen voor de gek gehouden, door om de beurt een signaal naar de ogen te zenden."

Als je bij 2D al diepte ziet, waarom heet het dan nog 2-dimensionaal?
Tuurlijk wéét je hoe de diepte zit, omdat je in fotografie en cinematografie met scherptediepte te maken hebt, maar dit betekent toch nog niet dat je het ziet?

Decepticon

Avatar

Toelietoesh "Mensen kunnen van nature ook diepte zien, dus ik snap je punt niet.

Verder snap ik het probleem van een brilletje opzetten niet.
Die +- anderhalf uur met een bril op je neus is toch niet zo erg?
Waar ik wel bang voor ben is dat niet-3D-films binnenkort als oud worden afgedaan."
Eh, bij 2D ziet men ook al diepte hoor, bij 3D worden de hersenen voor de gek gehouden, door om de beurt een signaal naar de ogen te zenden.
En ik vind een brilletje opzetten hoogst irritant, ze zijn zwaar, ook die bij de tv's geleverd worden.
Chrischzz maakt een goed punt, het wordt pas interessant als we geen tv meer nodig hebben, tot dan toe vind ik alle 3D overbodig en niks toevoegen.

Chrischzz

Avatar

Toelietoesh "Dan is het hele idee van camerastandpunten en compositie weg..."


Tja..
Hoeft niet natuurlijk.. het kan een 3d projectie zijn, die toch van een bepaalde positie is opgenomen... Maar waar je toch omheen kan lopen..

Toelietoesh

Avatar

Chrischzz "

Het wordt pas interessant als er geen tv meer nodig is om 3d te kijken en dat je er dus zelf ook geheel omheen kan lopen.. en dus vanaf alle hoeken en standen naar het beeld kan kijken... Of wanneer je daadwerkelijk in het beeld zit..
"


Dan is het hele idee van camerastandpunten en compositie weg...

Chrischzz

Avatar

Net5 heeft geen Geer.. Net5 is de zender met vrouwen series.. zoals Grey's, Private Practice, Army Wives, Desp.Housewives, etc..

3d op je TV lijkt me alleen nuttig bij bepaalde films of misschien sommige soorten sport.. en zelfs dan is het nutteloos..


Het wordt pas interessant als er geen tv meer nodig is om 3d te kijken en dat je er dus zelf ook geheel omheen kan lopen.. en dus vanaf alle hoeken en standen naar het beeld kan kijken... Of wanneer je daadwerkelijk in het beeld zit..


Nee, maak mij maar wakker voor nieuwe tech. als het holodeck op huiskamer formaat is uitgevonden..Kurtje79 "Het is toch irritant om die Gerald Joling (*kuch* in 3D nog wel) te zien op je beelscherm ala SBS-style (zit je een spannende film te kijken en ineens komt dat mongool door je beeld, pfff).
Ik zou zeggen: geen 3D voor de commerciële zenders. Helemaal niet bij SBS-6, hahaha. Ik zie het al voor me. Alberto stegemans in 3D, of de Smaakpolitie in 3D. Lachwekkend gewoon!"

Steve-O

Avatar

Toelietoesh "Mensen kunnen van nature ook diepte zien, dus ik snap je punt niet.

Verder snap ik het probleem van een brilletje opzetten niet.
Die +- anderhalf uur met een bril op je neus is toch niet zo erg?"

Niet iedereen ziet diepte hè;)
Voor een film zou ik het ook niet zó erg vinden, maar om een TV nou alleen daarvoor te kopen..... Dat weet ik nog niet:9

11qqaazz

Avatar

Ik zat meer te denken aan al die 06 raclames na 12 uur...

rohankhemai1996

Avatar

Ey het is geen kleure bril de bril is helemaal grijs teminste bij samsung en de 3d kwaliteit is geweldig beter dan de bios.

Toelietoesh

Avatar

Decepticon "Mensen kunnen van nature kleuren zien, men zag vroeger ook geen zwart/wit :9
"


Mensen kunnen van nature ook diepte zien, dus ik snap je punt niet.

Verder snap ik het probleem van een brilletje opzetten niet.
Die +- anderhalf uur met een bril op je neus is toch niet zo erg?
Waar ik wel bang voor ben is dat niet-3D-films binnenkort als oud worden afgedaan.

WD

Avatar

Kurtje79 "Het is toch irritant om die Gerald Joling (*kuch* in 3D nog wel) te zien op je beelscherm ala SBS-style (zit je een spannende film te kijken en ineens komt dat mongool door je beeld, pfff).
Ik zou zeggen: geen 3D voor de commerciële zenders."


Nee idd, verpest alles, vooral als zo'n debielen je hele scherm in pikken als je een spannende film kijkt, alle spanning meteen kwijt, kan niet k*tter.
Laat dat 3D nog maar effe achter wege.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Nu hangt de camping zender ook al mijn kont uit word druk zo....

Kurtje79

Avatar

Het is toch irritant om die Gerald Joling (*kuch* in 3D nog wel) te zien op je beelscherm ala SBS-style (zit je een spannende film te kijken en ineens komt dat mongool door je beeld, pfff).
Ik zou zeggen: geen 3D voor de commerciële zenders. Helemaal niet bij SBS-6, hahaha. Ik zie het al voor me. Alberto stegemans in 3D, of de Smaakpolitie in 3D. Lachwekkend gewoon!

11qqaazz

Avatar

Op den duur zal het er voor zorgen dat we helemaal geen bril meer ophoeven. Ik herinder me 2 jaar geleden ook 3d uitzendingen op nederland 3 waarbij de je de ene helft van je oog kon bedeken met een donkere lens.(zonne bril).
Nu is 3d tv duur, overbodig en een luxe voor mensen met teveel geld. Over enkele jaren (ik denk tussen 10 en 15 jaar) zal het een standaard zijn waar geen bril meer nodig is
Ik vind het is slim van comerciele neten om daar vroeg op voorbereid te zijn.

Steve-O

Avatar

Tja, ik vind 3D gaaf hoor, die extra diepte kijkt erg fijn, maar HD-kwaliteit ookO+. Gelukkig geen blauw-rood meer natuurlijk maar je moet nog wel een bril op.
Ik vind het zelf nog steeds meer iets voor de bios. Ík zou pas een 3D-TV kopen als je geen brilletje meer op hoeftSmiley face
Ik heb het in een winkel getest, heel erg mooi trouwens, maar ik had na 5 min. kijken veel te lang pijn aan m'n ogen, terwijl ik dat in de bios niet heb.
De 3D-technologie is nog niet helemaal af zou je zeggen.

Decepticon

Avatar

11qqaazz "Over kleuren tv werd geloof ik hetzelfde gedacht."
Beetje loos argument, 3D bestaat al langer dan vandaag, het is en blijft een gimmick waarbij je een brilletje opmoet, kleuren tv is geen gimmick! Of wil je zeggen dat je terug wil naar zwart/wit? Mensen kunnen van nature kleuren zien, men zag vroeger ook geen zwart/wit :9

Ik ben het met Aston en Timdekw eens, het voegt niks toe en je moet ook nog eens een zwaar achterlijk zwaar brilletje(niet een rood/blauwe,maar de zware shutterglasses) op. Ik zie er geen toekomst in, vooral niet voor Net 5.

patrick_h

Avatar

Aston "Plus feit dat je het brilletje opmoet, dat alleen de tv 3D is en de rest van je huis rood en blauw, een deel van de mensen krijgt er hoofdpijn van en een 3D-tv is voorlopig nog duur."

Ehm, als je een 3d-bril opzet wordt de rest van de wereld niet ineens 2d hoor. En als je een rood/blauw brilletje opzet wanneer je naar een 3d-tv kijkt kom je niet heel ver.

11qqaazz

Avatar

Over kleuren tv werd geloof ik hetzelfde gedacht.

Aston

Avatar

Dit gaat de grootste flop ooit worden. Ik bedoel, wat voegt het toe.:?
Plus feit dat je het brilletje opmoet, dat alleen de tv 3D is en de rest van je huis rood en blauw, een deel van de mensen krijgt er hoofdpijn van en een 3D-tv is voorlopig nog duur.

timdekw

Avatar

Wow, ik ben echt heel erg benieuwd hoe de programma's die ik nooit kijk er uit zullen zien als ik ze ook niet kijk in 3D...

Het was verder wel te verwachten natuurlijk, maar toch denk ik niet dat er heel veel animo zal zijn voor 3D televisieprogramma's, maar misschien heb ik het mis. We zullen er snel genoeg achter komen.

NieuwsFilm

meest populair