Mad Men en Modern Family grote winnaars bij de Emmys

HBO's The Pacific wint de meeste beeldjes, 8 in totaal.

Gisteravond zijn in Los Angeles voor de 62e keer de Emmy Awards uitgereikt, de belangrijkste televisieprijzen ter wereld. En aangezien televisieseries de laatste jaren aan kwaliteit hebben gewonnen en steeds minder onderdoen voor speelfilms, kunnen wij deze uitreiking op Filmtotaal natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan.

De grote winnaars gisteravond waren de series Mad Men en Modern Family. Mad Men, de serie over een reclamebureau in het begin van de jaren '60, won voor het derde jaar op rij de Emmy voor beste dramaserie terwijl debutant Modern Family, een serie over drie gezinnen met kinderen die worstelen met het dagelijkse leven, erin slaagde gevestigde namen als 30 Rock en The Office te verslaan en met de Emmy voor beste komedie naar huis te gaan. Modern Family zal vanaf 5 oktober op RTL 5 te zien zijn.

De meeste beeldjes waren gisteravond voor The Pacific, de miniserie van HBO over het verloop van de Tweede Wereldoorlog op Japan. De serie van Tom Hanks en Gary Goetzman won in totaal 8 Emmy's. Acteerprijzen waren er gisteren onder andere voor Bryan Cranston uit Breaking Bad en Jim Parsons voor The Big Bang Theory. Kyra Sedgwick werd verkozen tot beste actrice in een dramaserie voor The Closer terwijl Edie Falco die eer ten deel viel voor haar rol in Nurse Jackie.

Alle winnaars vind je hier



NieuwsFilm

meest populair