Bioscoop releases week 35

Alle films die deze week nieuw gaan draaien.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Shanghai (2010)


Een Amerikaanse man keert terug naar een corrupt en door Japanners bezet Sjanghai. Eenmaal terug, ontdekt hij dat zijn vriend is vermoord. Terwijl hij de raadsels achter de dood van zijn vriend probeert te ontrafelen, wordt hij verliefd en ontdekt hij een veel groter geheim die zijn eigen regering verbergt.
Bekijk de afbeelding

Piranha 3-D (2010)


Een aardbeving zorgt ervoor dat de bodem van een meer openscheurt waardoor er honderden prehistorische piranha's plots vrijkomen.
Bekijk de afbeelding

La Rafle. (2010)


Op 16 juli 1942 werd in Parijs een razzia (La rafle du vel d'hiv) gehouden op verzoek van de Nazi's, maar uitgevoerd door de Fransen. Een van de zwartste bladzijdes van de Franse moderne geschiedenis. 'La Rafle', ook al de Franse Schindlers list genoemd, heeft in Frankrijk voor de nodige beroering gezorgd. Het waargebeurde verhaal gaat over een 11-jarige jongen genaamd Joseph, hij is een van de jonge Joden in het bezette Parijs van de jaren '40. Op 16 juli 1942 wordt hij, samen met 13000 andere Joden gearresteerd in de Vélodrome d'Hiver en afgevoerd naar een concentratiekamp...
Bekijk de afbeelding

Vreemd Bloed (2010)


Zijn opa was slager, zijn vader is slager en zijn drie broers zijn ook slager. Het is dan ook logisch dat Jere, de jongste van de familie ook het slagersvak in gaat. Hij heeft alleen weinig zin in het slachten van dieren en wil zijn eigen weg gaan. Met een beetje hulp van zijn oma moet dat wel lukken.
Bekijk de afbeelding

Vision - Aus dem Leben der Hildegard von Bingen (2009)


Biografie over Hildegard von Bingen, die geldt als één van de belangrijkste en invloedrijkste vrouwen van de Middeleeuwen. Al jong opgegroeid in een klooster, werd ze non en kreeg later diverse visioenen en helende krachten waardoor ze tot ver over de landsgrenzen bekend werd. Ze richtte het eerste klooster op dat slechts voor vrouwen toegankelijk was, daarmee de wil van de Kerk trotserend. De film belicht ook uitgebreid de relaties met haar twee keer zo oude mentrix Jutta von Sponheim en haar eigen novice Richardis von Stade.
Bekijk de afbeelding

Symbol (2009)


Een Japanse man ontwaakt in zijn eentje in een helverlichte witte ruimte zonder ramen of deuren. Hij vindt een mysterieus fallisch uitsteeksel aan één wand en als hij daar op drukt materialiseert er zich een roze tandenborstel als uit het niets. Deze valt op de vloer en bizarre ontwikkelingen volgen. Al gauw raakt de man verstrikt in hilarische pogingen tot het ontsnappen van de kamer. Een aantal schijnbaar willekeurige objecten als: een touw, een gootsteenontstopper en een aardenwerken kruik vol met sushi zouden zomaar de sleutel tot zijn ontsnapping zouden kunnen zijn. Intussen prepareert in een stoffig stadje een groengemaskerde Mexicaanse worstelaar bekend als 'Escargot Man' zich voor een belangrijke wedstrijd. Zijn familie steunt hem en maakt zich zorgen over zijn passiviteit, zo vlak voor de strijd.
Bekijk de afbeelding

C'est déjà l'été (2010)


C'est déjà l'été is het verhaal van een gezin dat in Seraing leeft. Het gezin bestaat uit Jean (52), zijn dochter Marie (18) en zijn zoon Benjamin (14). Jean is ontslagen uit de staalfabriek van Cockerill, maar houdt dit uit schaamte verborgen voor zijn twee kinderen. Marie heeft een baby, de vader van het kind zit in de gevangenis. Benjamin zou eigenlijk naar school moeten, maar brengt zijn tijd liever door met vriendjes, brommers en nepwapens. De drie familieleden leven langs elkaar heen. Ze spreken elkaar alleen als ze de ander nodig hebben en zelfs dit lijken ze alleen te doen als ze er iets mee kunnen verdienen. Ze kunnen de slaap thuis niet vatten en zoeken buitenhuis naar manieren om te kunnen slapen of de verveling te verdrijven.
Bekijk de afbeelding

Weemoed & Wildernis (2010)


Het eiland Tiengemeten is ooit op de zee veroverd en door mensen omgevormd tot vruchtbare landbouwgrond. In de jaren negentig werd besloten om van Tiengemeten weer wilde natuur te maken. Het maken van de plannen, het vinden van vervangende bedrijven voor de boeren en het vinden van financiering namen tien jaar in beslag. In 2006 werd begonnen met de herinrichting van het eiland. Asfaltwegen werden weggehaald, kreken werden gegraven, bomen werden gerooid en nieuwe bomen werden geplant, dijken werden opgehoogd of juist afgegraven. Digna Sinke volgt de veranderingen in het landschap over een periode van dertien jaar, terwijl ze ook terugblikt op de veranderingen in haar eigen leven. Het uiteindelijke thema van de film is tijdelijkheid en vergankelijkheid.



NieuwsFilm

meest populair