Het Huis van de Moskee verfilmd

De bestseller van Kader Abdolah wordt een internationale productie met een prestigieuze regisseur.

De bestseller Het Huis van de Moskee van schrijver Kader Abdolah wordt verfilmd. Dat maakten uitgeverij de Geus en productiebedrijf KeyFilm vandaag gezamenlijk bekend.

Het scenario van de film wordt geschreven door Beri Shalmasi (eerder scenarist van de One Night Stands De Ander en Mama) en de film zal worden geregisseerd door de in de arthouse wereld bekende Iraanse regisseur Bahman Ghobadi, die al veel succes had op het internationale festivalcircuit met onder andere A Time for Drunken Horses en Turtles Can Fly.

Het Huis van de Moskee gaat over een Iraanse familie in Iran en de veranderingen waar ze mee te maken krijgen als Ayatollah Khomeini aan de macht komt en het land een Islamitische republiek wordt. Het boek werd bij een recente verkiezing gekozen tot het op een na beste Nederlandse boek ooit geschreven. Auteur Kader Abdolah stelt in een verklaring dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Bahman Ghobadi een geweldige regisseur is en hij er ongetwijfeld een prachtige film van zal maken.



NieuwsFilm

meest populair