DVD releases week 36

Het complete overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Law Abiding Citizen (2009)


Een aanklager, Nick Rice (Foxx), komt terecht in een wraakcomplot van iemand die getraumatiseerd is door het rechtssysteem. Hij moet het opnemen tegen een crimineel meesterbrein, Clyde Shelton (Butler), die vanuit de gevangenis een hele stad onder controle heeft.
Bekijk de afbeelding

Van Diemen's Land (2009)


Het verhaal van Alexander Pearce, de meest gevreesde misdadiger uit Australië. In 1822 ontsnapten Pearce en een paar mede-misdadigers uit Macquarie Harbour, een plaats waar zij zwaar gestraft werden. Ze trekken de Australische wildernis in...
Bekijk de afbeelding

Date Night (2010)

Regie: Shawn Levy

Phil (Steve Carell) en Claire Foster (Tina Fey) zijn een verstandig, liefdevol stel met twee kinderen en een huis in een buitenwijk van New Jersey. De Fosters doen tijdens hun wekelijkse 'date' in de lokale kroeg een poging om de vonk van vroeger te doen oplaaien. Hun gesprekken eindigen al snel in de standaard onderwerpen waar ze het thuis aan de keukentafel ook over hebben. Ze zijn uitgeput door hun werk en de kinderen en hun avondjes uit eindigen zelden in iets romantisch. Nadat twee van hun beste vrienden (een ander getrouwd stel met kinderen in New Jersey) een punt achter hun huwelijk zetten, beginnen Phil en Claire zich zorgen te maken over wat hen te wachten staat: onverschilligheid naar elkaar en uiteindelijk een scheiding. In een wanhopige poging hun avondjes tot een succes te maken en hun huwelijk weer wat leven in te blazen, besluit Phil dat ze het nu eens anders gaan doen. Phil neemt Claire mee uit naar Manhattan, naar het nieuwste trendy restaurant. De Fosters hebben echter geen tafel gereserveerd. In de hoop nog vóór middernacht een tafeltje te krijgen, nemen ze de plaats in van de Tripplehorns, een stel dat niet is komen opdagen. Het lijkt heel onschuldig, wat kan hen gebeuren?
Bekijk de afbeelding

The Milk of Sorrow (2009)


Fausta (Magaly Solier) lijdt aan 'La Teta Asustada', een zeldzame ziekte die overdraagbaar is via de moedermelk van vrouwen die werden verkracht tijdens een periode van terreur in Peru. De oorlog mag nu dan voorbij zijn, maar Fausta wordt er altijd aan herinnerd en leeft haar leven in angst en zonder vrijheid. De plotselinge dood van haar moeder, dwingt haar haar angsten en het geheim dat in haar verborgen is, onder ogen te zien. Ze heeft namelijk een aardappel in haar vagina gestopt welke als een beschermende schild dient jegens walgelijke indringers.
Bekijk de afbeelding

Dossier K. (2009)


Een brutale moord op een spilfiguur van de Albanese maffia zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed. Erik Vincke (Koen De Bouw) en Freddy Verstuyft (Werner De Smedt) proberen de zaak op te lossen maar komen terecht in een spiraal van geweld waar niemand uit lijkt te kunnen ontsnappen.
Bekijk de afbeelding

Dogtooth (2009)


Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar naïeve jongvolwassen kinderen in 'splendid isolation'. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen. In hun opvoeding krijgen ze beperkte informatie over een zogenaamd boosaardige buitenwereld
Bekijk de afbeelding

When You're Strange (2009)


Bijna twintig jaar na de bekende speelfilm is er nu dé documentaire over The Doors, de illustere rockband uit de 60s. Aan de hand van historisch, zelden tot nooit vertoond materiaal werpt de film een nieuwe blik op de revolutionaire impact van hun muziek. De begeleidende teksten zijn ingesproken door grote Doors-fan Johnny Depp. Hello I Love You.., Light My Fire.., People Are Strange.., Love Me Two Times.., Riders On The Storm.., Break On Through.., Roadhouse Blues.., Touch Me.., L.A. Woman... de lijst hits is eindeloos. De creatieve energie van vier briljante muzikanten - drummer John Densmore, gitarist Robby Kreiger, toetsenist Ray Manzarek en zanger/frontman Jim Morrison - maakten The Doors tot één van de meest iconische en invloedrijke bands ooit. Deze documentaire is de eerste die hun complete verhaal vertelt. Een unieke mix van vroeg materiaal uit de begindagen in '65 tot aan de dood van Morrison in 1971. We volgen hen van de ontmoeting van Manzarek en Morrison in LA tot de podia van uitverkochte muziekarena's. Met daartussen alle hoogte- en dieptepunten van de band en Jim Morrison in het bijzonder. De meisjes, de drank, de onzekerheid en de ruzies. Achteraf is het een wonder dat ze tussen onvergetelijke live optredens in staat waren zes studioalbums in slechts vijf jaar te produceren en de muziekwereld voor altijd te veranderen.
Bekijk de afbeelding

La Linea - The Line (2009)


De film gaat over een al oudere huurmoordenaar genaamd Mark Shields (Ray Liotta). Mark moet het spoor van Pelon (Moreel Easi) het hoofd van het Salazar misdaad-kartel vinden. Door wendingen van het lot, komt Shields terecht bij een lokale vrouw, Olivia (Valerie Cruz), die ook met haar eigen demonen vecht om zo haar dochter te redden.
Bekijk de afbeelding

The Whore (2009)


Rikkie is aan het werk aan een nieuwe roman. Ze verlaat de stad om haar moeder te bezoeken in Dokka, en ook om het boek in alle rust af te werken. Maar als ze in een bar verkracht en gebrutaliseerd wordt door een psychopaat, besluit ze om wraak te nemen.
Bekijk de afbeelding

Stay Cool (2009)

Regie: Ted Smith

Een schrijver (Polish) keert terug naar zijn geboortedorp. Hier houdt hij bij aanvang van het nieuwe schooljaar een speech voor de afstuderende studenten. De schrijver moet tijdens dit bezoek omgaan met zijn gevoelens voor een oudere vlam (Ryder) die hij weer tegenkomt. Tevens is een knappe studente (Duff) ook nog eens geïnteresseerd in hem.
Bekijk de afbeelding

Once Fallen (2010)

Regie: Ash Adams

Het verhaal speelt zich af rondom Chance (Presley), een jongeman die net vrij is uit de gevangenis en een normaal leven zonder criminaliteit wil gaan leiden. Op het moment dat hij vrij komt proberen direct meerdere mensen hem terug in zijn oude levenstijl te krijgen. Zelfs zijn vader Liam (Harris) die zelf een lang strafblad heeft en een lange gevangenisstraf uitzit. Gecompliceerde kwestie in dit alles is August, de 5-jarige zoon van Chance, waarvan hij niets wist tot zijn vrijlating uit de gevangenis.
Bekijk de afbeelding

Soul Boy (2010)


De veertienjarige Abila woont in een van de ellendigste krottenwijken van Afrika. Zijn vriendinnetje Shiku behoort tot een andere stam, waardoor hij eigenlijk niet met haar om mag gaan. En dan heeft zijn vader in een dronken nacht ook nog zijn ziel vergokt. Abila besluit zijn vader te helpen en zoekt degene op aan wie hij zijn ziel verkocht heeft.
Bekijk de afbeelding

Donkey (2009)


Tijdens een zomervakantie in 1995, terwijl Kroatië in oorlog verkeert, sleurt de koppige en altijd ontevreden Boro zijn gezin mee van het Kroatische Zagreb naar zijn geboortedorp Drinovci in Herzegovina. Hij is daar zeven jaar niet geweest. Boro wil niet met zijn vader Pasko praten omdat die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van zijn moeder. Met zijn vrouw maakt Boro constant ruzie. In de twee weken die volgen zal hij zijn eigen demonen in de ogen moeten kijken.



NieuwsFilm

meest populair