The Dark Tower wordt trilogie en serie

Het lijkt erop dat Stephen King's magnum opus een waardige verfilming krijgt.



In april werd bekend dat Ron Howard de regie van de verfilming van Stephen King's magnum opus, The Dark Tower, op zich zou nemen. Toen al was er het bericht dat er gekeken werd door Howard, Brian Gazer en Akiva Goldsman om een film te maken, waarna er een tv-serie zou moeten verschijnen. Nu is bekend wat de daadwerkelijke constructie wordt: er komen drie films en er komt een tv-serie. Elke film wordt afgewisseld met een tv-serie, die de brug moet vormen naar de volgende film.

The Dark Tower volgt Roland Deschain, die als enige is overgebleven van een soort ridderorde, de Scherpschutters. De wereld waar hij leeft valt uit elkaar, eens was er magie en volop technologie, maar nu zijn daar slechts resten van te vinden. Daarom begint hij een queeste naar de Donkere Toren, het verbindingspunt van alle universa.

In tegenstelling tot de meeste boekverfilmingen lijkt het er nu op dat men zich goed gaat houden aan het verhaal: "The worlds of Stephen King's 'The Dark Tower' series are richly detailed, inter-locking and deeply connected," aldus Goldsman. "By telling this story across media platforms and over multiple hours—and with a view to telling it completely—we have our best chance of translating Roland's quest to reach 'The Dark Tower' onto screen. We are proceeding with tremendous excitement, fidelity to the source material and, quite frankly, no small amount of awe at this opportunity."

Ondertussen is het ook een vrij uitgebreide wereld geworden: de zeven boeken, comics en korte verhalen bij elkaar vormen een wereld die veel verschillende genres omhelst, waaronder horror, science-fiction en western.

NieuwsFilm

meest populair