Quentin Tarantino onder vuur

De voorzitter van de festivaljury in Venetië wordt beschuldigd van vriendjespolitiek.

Met de uitreiking van de Gouden Leeuw aan Somewhere van Sofia Coppola is het filmfestival van Venetie afgelopen zaterdag tot een einde gekomen. Na afloop was er echter veel kritiek te horen op de keuzes van de festivaljury onder leiding van Quentin Tarantino, die de meeste prijzen uitreikte aan films die door een overgrote meerderheid was afgekraakt.

De kritiek was vooral gericht op Tarantino zelf, omdat hij een aantal belangrijke prijzen gaf aan persoonlijke vrienden. Zo is de winnaar van de Gouden Leeuw, Sofia Coppola, de ex-vriendin van Tarantino en wordt Monte Hellman, die een speciaal voor hem in het leven geroepen oeuvreprijs ontving, beschouwd als de mentor van Tarantino.

Ook de prijs voor beste regie en scenario deed de wenkbrauwen fronsen omdat Alex de la Iglesias, die beide prijzen voor voor zijn Balada Trista de Trompete, ook al jaren bevriend is met de juryvoorzitter.

Tarantino zelf had geen boodschap aan de kritiek en zei dit over de beschuldigingen: I wasn't going to let anything like that affect me at all. I was just going to literally respond to the film. There was no me steering any direction.



NieuwsFilm

meest populair