Joaquin Phoenix terug in het openbaar

Hij keert terug naar de plek waar alle speculatie rondom zijn persoon begon.

De laatste keer dat Joaquin Phoenix te gast was in The Late Show with David Letterman zat hij, met baard en zonnebril, verveeld voor zich uit te staren zonder enige interesse voor de interviewer. Het optreden in dit televisieprogramma was een van de eerste tekenen dat het niet helemaal goed ging met Phoenix.

Over de rapcarriere die hij sindsdien is begonnen is inmiddels genoeg gezegd en geschreven en nu is er zelfs een documentaire van Casey Affleck, I'm Still Here, die Phoenix volgt in de maanden dat hij bezig is met zijn nieuwe loopbaan.

Ter promotie van die film is nu bekend geworden dat Phoenix op 22 september zal terugkeren op de stoel bij David Letterman om daar zijn verhaal te doen. De film is inmiddels op de filmfestivals van de Venetie en Toronto al in premiere gegaan en heeft weinig enthousiasme onder de critici veroorzaakt. Velen noemen de film saai en vinden Phoenix een te zelfingenomen persoonlijkheid die zich belangrijker voordoet dan hij is. Ook onder de critici verschillen de meningen echter of hij nu gewoon een act opvoert of dat hij echt serieus is. Wellicht zorgt zijn optreden bij Letterman voor de nodige antwoorden.

Hier nog eens het filmpje van het eerste gesprek tussen Letterman en Phoenix:



NieuwsFilm

meest populair