Mogen artikels op Wikipedia spoilers bevatten?

De populaire internetencyclopedie werkt niet met leeswaarschuwingen.

Jeffrey 19 september 2010 16:40 in Algemeen
In de Amerikaanse krant The New York Times is een interessant artikel verschenen waarin de vraag wordt gesteld of artikels op Wikipedia spoilers van films mogen bevatten. De discussie kwam op gang na een verontwaardigde reactie van Agatha Christie’s kleinzoon Matthew Prichard. Al 58 jaar lang wordt op het einde van Christie’s toneelstuk The Mousetrap aan het publiek gevraagd om de identiteit van de moordenaar niet door te vertellen, maar op Wikipedia kan je gewoon lezen hoe de vork in de steel zit.

Wikipedia lijkt niet echt geïnteresseerd te zijn om zijn (film)pagina's spoilervrij te houden. Een woordvoerder zegt daarover het volgende:

Generally it appears most Wikipedians support the notion that encyclopedias are often exhaustive when it comes to facts, and someone searching for an article about a story should be prepared to encounter a summary of the plot.

/Film stelt in deze discussie voor om met leeswaarschuwingen te werken op Wikipedia-pagina's die spoilers bevatten, zoals dat op IMDb gebeurt. Wat denken jullie?

NieuwsFilm