TV-tips komende week

Welke films wil je niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten (2009)

Zaterdag 2 oktober om 21:15 op Canvas

Twee tegenpolen, Mikæl Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikæl wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikæl zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikæl met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert...
Bekijk de afbeelding

The Holiday (2006)

Zondag 3 oktober om 21:00 op RTL4

Amanda (Cameron Diaz) eigenaresse van een reclamebureau, woont in Californie. Iris (Kate Winslet) schrijft in de Londense Daily Telegraph en woont in een leuk huisje op het Engelse platteland. Hoewel ze 10.000 km van elkaar wonen bevinden ze zich in dezelfde situatie: ze besluiten dat ze hun mannen even voor gezien willen houden. Amanda komt toevallig op een internetsite voor woningruil terecht en besluit dat het Engelse huisje van Iris de oplossing is voor haar problemen. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. <br>Iris raakt al snel bevriend met Arthur een beroemde scenarioschrijver, en met Miles componist van filmmuziek. In Engeland is Amanda zich net aan het installeren in het besneeuwde Rose Hill Cottage als er aangeklopt wordt door de knappe broer van Iris, Graham (Jude Law). <br>Het verhaal neemt een onverwachte....
Bekijk de afbeelding

Jumper (2008)

Maandag 4 oktober om 20:30 op Veronica
Regie: Doug Liman

Science-fiction thriller waarin Hayden Christensen zichzelf kan teleporteren - hij ontdekt dat er meer zijn zoals hij en dat er ook gezworen vijanden bestaan..
Bekijk de afbeelding

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)

Dinsdag 5 oktober om 22:30 op RTL7
Regie: Jay Roach

Super-spion Austin Powers geniet net van zijn huwelijksreis als blijkt dat Dr. Evil terug is en opnieuw de wereld wil overnemen. Alleen een enorm geldbedrag kan Dr. Evil van dit plan weerhouden, maar de Britse geheime dienst stuurt Austin Powers weer achter Dr. Evil aan.
Bekijk de afbeelding

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Woensdag 6 oktober om 20:30 op SBS6

De vader van Indiana Jones is tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schenkt, spoorloos verdwenen. Gecontacteerd door de antiekverzamelaar Donovan en in het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van Dr. Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal.
Bekijk de afbeelding

Die Hard (1988)

Donderdag 7 oktober om 20:30 op RTL7

Politieagent John McClane vliegt op kerstavond naar Los Angeles om zijn vrouw, van wie hij langzamerhand vervreemd is geraakt, te vergezellen tijdens een kerstborrel op haar werk. De Kerstsfeer wordt bruut verstoord als een internationale bende terroristen het bedrijf overvalt en de aanwezigen gijzelt. Aan de eenzame McClane de taak zijn vrouw en haar collega's te redden van een wisse dood.
Bekijk de afbeelding

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

Vrijdag 8 oktober om 20:30 op RTL5
Regie: Peter Weir

Het verhaal speelt zich af in de tijd na Napoleon en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey is kapitein van zijn geliefde schip de HMS Surprise. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip. Aubrey's schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.



NieuwsFilm

meest populair