DVD releases week 40

Ook deze week weer een flink berg nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Robin Hood (2010)


Robin Hood vertelt het dicht bij de historische feiten aanleunende ontstaansverhaal van het titelpersonage, gespeeld door Russell Crowe. Als kind werd hij in de steek gelaten, waarna hij aansluiting vond bij het gewone volk van Nottingham. Omdat Robin nooit iemand heeft kunnen vertrouwen, valt het hem erg moeilijk om verliefd te worden. Dan vindt hij zijn gelijke in Marian (Cate Blanchett), een sterke, onafhankelijke vrouw.
Bekijk de afbeelding

Wendy and Lucy (2008)


Wendy and Lucy gaat over een vrouw, Wendy, die samen met haar hond Lucy door Alaska reist. Wendy hoopt daar werk te vinden in een visbedrijf. Ze moet hierbij verschillende avonturen en uitdagingen overwinnen.
Bekijk de afbeelding

Unthinkable (2010)


Een terrorist wordt door de FBI ondervraagd over de lokaties van zeer gevaarlijke nucleaire bommen die op elk moment ergens in Amerika kunnen afgaan. Naarmate de tijd verstrijkt wordt er binnen de FBI steeds meer getwijfeld over welke methodes wel geoorloofd zijn en welke de grens overschrijden.
Bekijk de afbeelding

Nord (2009)


Als gevolg van een zenuwinzinking leidt voormalig skiër Jomar een geïsoleerd bestaan als bewaker op de skipiste. Wanneer hij te weten komt dat hij wellicht de vader is van een kind in het hoge noorden, begint hij aan een lange reis op zijn sneeuwscooter met vijf liter alcohol als zijn enige voorraad. Jomar lijkt alles te doen om te voorkomen dat hij zijn bestemming bereikt en komt daarbij in merkwaardige situaties terecht.
Bekijk de afbeelding

The Back-up Plan (2010)

Regie: Alan Poul

Na jaren van verkeren besliste Zoe (Jennifer Lopez) dat het wachten op de ware net iets te lang duurt. Vastberaden om moeder te worden, stelt ze een plan op, maakt een afspraak en beslist het dan maar op haar eentje te doen. Op de dag van haar kunstmatige inseminatie ontmoet Zoe Stan (Alex O'Loughlin), een veelbelovende man.
Bekijk de afbeelding

Leap Year (2010)


In de film Leap Year gaat Anna (Amy Adams) naar Dublin om haar vriendje Jeremy (Adam Scott) ten huwelijk te vragen. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten en moet ze vertrouwen op de Ierse hoteleigenaar Declan (Matthew Goode) om haar te helpen. Van het een komt het ander.
Bekijk de afbeelding

Our Family Wedding (2010)


Een jonge Afro-Amerikaan en zijn Latijns-Amerikaanse vriendin willen gaan trouwen, om daarna naar Laos te vertrekken voor Artsen Zonder Grenzen. Het enige probleem is beide families. Zij moeten hun culturele verschillen en persoonlijke vetes terzijde leggen om het huwelijk van het koppel in minder dan twee weken te plannen.
Bekijk de afbeelding

Altiplano (2009)


In het afgelegen bergdorp Turubamba in de Peruaanse Andes verliest Saturnina haar prille geliefde Ignacio aan het door het kwik vergiftigde water uit de rivier. Aan de andere kant van de wereld in Bagdad heeft de Iraans-Belgische oorlogsfotografe Grace de meest traumatisch ervaring in haar carrière. Zij keert onverwijld terug naar België en staakt haar beroep. Door een tragische samenloop van omstandigheden verliest ook zij haar man Max in de nabijheid van Turubamba. Altiplano volgt het broze spoor van het lot en de uiteindelijke zielsverwantheid tussen de twee vrouwen.
Bekijk de afbeelding

Nanjing! Nanjing! (2009)

Regie: Chuan Lu

De film speelt zich af in 1937 tijdens de Tweede Sino-Japanse Oorlog. Het Japanse leger heeft de hoofdstad van de Republiek China, Nanjing veroverd. Wat er volgde wordt het 'Nanking Massacre' genoemd; dit was een periode van een aantal weken waarin tienduizenden Chinese soldaten en burgers vermoordt werden. We krijgen verschillende personages te zien, waaronder een Chinese soldaat, een leraar, een Japanse soldaat en John Rabe, een nazi-zakenman, die de mensen die omgekomen zijn in het bloedbad, wilde redden.
Bekijk de afbeelding

30 Days of Night: Dark Days (2010)

Regie: Ben Ketai

"Dark Days" vertelt het verhaal van Stella Olemaun die onderweg is naar Los Angeles nadat ze de vampierenaanval in Barrow, Alaska heeft overleefd. Ze trekt expres de aandacht van de plaatselijke vampieren, om de dood van haar man Ebens te wreken.
Bekijk de afbeelding

Win/win (2010)


De vierentwintigjarige Ivan werkt als assistent-analist bij een Amerikaanse investeringsbank aan de Amsterdamse Zuidas. De zee aan getallen die dagelijks langs stroomt ziet hij als één groot spel. Op een dag wordt hij ontdekt door de doorgewinterde trader Stef, die hem als zijn junior wil lanceren. Terwijl links en rechts banken omvallen, harkt Ivan in de dealing room enorme winsten binnen en maakt hij een bliksemcarrière. Ineens heeft de receptioniste Deniz, die Ivan tot nu toe alleen heimelijk observeerde, oog voor hem. En ineens woont Ivan in een dik appartement op een steenworp van de bank. Van buiten bezien gaat het hem voor de wind. Maar ondertussen vereenzaamt hij en verliest zijn gevoeligheid. Ondanks alles blijft hij in de dealingroom winnen, tot de dag dat hij besluit om alles te verliezen.
Bekijk de afbeelding

Susa (2010)


Ergens in een troosteloze buitenwijk van een Georgische stad woont de twaalfjarige Susa, samen met zijn moeder, die onder meer een illegale wodkahandel runt. Susa baant zich dagelijks een weg door duistere cafés en achterafstraatjes om bestellingen te bezorgen en geld te innen. Ieder moment, zo verzekert zijn moeder hem, kan vader weer thuiskomen, en dan zal alles weer net zo normaal worden als vroeger.
Bekijk de afbeelding

Mirrors 2 (2010)


Nadat hij zijn verloofde verloren heeft in een auto ongeluk, neemt de suïcidale Max (Nick Stahl) met tegenzin een baan bij zijn vaders warenhuis. Wanneer zijn collega's op gruwelijke wijze worden vermoord, begint Max een mysterieuze jonge vrouw te zien in spiegels, die wanhopig contact met hem probeert te zoeken. Hij is bang dat hij zijn verstand aan het verliezen is en dat hij het volgende slachtoffer wordt.
Bekijk de afbeelding

Idiots and Angels (2008)

Cast:

"Idiots and Angels" gaat over een stuurse, amorele man die op een dag wakker wordt met vleugels. Na een hele reeks pogingen om de vleugels te verbergen en te verwijderen, ontdekt hij dat ze hem ongekende mogelijkheden verschaffen. Misschien geven ze hem wel een nieuwe ziel. In een bar pikt hij een blonde schoonheid op die terechtkomt in een caféruzie. Hij brengt haar in veiligheid door middel van zijn vleugels, maar stuit op de jaloezie van een hebzuchtige barman die zijn vleugels wil amputeren.
Bekijk de afbeelding

Black (2009)


Black, een bankrover van Senegalese oorsprong die altijd in Frankrijk heeft geleefd, heeft zojuist een mislukking achter de rug. Tijdens zijn laatste actie heeft hij al zijn mannen verloren. Hij denkt er serieus aan zich om te scholen wanneer zijn neef Lamine hem vanuit Dakar oproept. Hij stelt hem een super gemakkelijke slag voor: een koffertje diamanten stelen in de bank waar hij werkt.



NieuwsFilm

meest populair