DVD releases week 42

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Bloody Mondays & Strawberry Pies (2009)


Bloody Mondays & Strawberry Pies is een film over verveling en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen. De intrigerende emotie verveling die positief en negatief kan zijn dwingt ons te bedenken waarom we doen wat we doen. De verhaallijnen van de hoofdpersonen, een jongere uit Doetinchem, een 45 jarige vrouw die op haar 16e kinderen doodschoot uit verveling, een Wallstreethandelaar, een woestijnnomade, een man die al 42 jaar de Tijd schildert, en een voormalige spionne van 93 worden met elkaar verweven. Hun eenheid wordt versterkt door de visie op het bestaan van de tot op het bot verveelde mens, ingesproken door John Malkovich. Deze tekst is opgebouwd uit zinnen uit Dostojewski's 'Herinneringen Uit Het Ondergrondse' en Bret Easton Ellis' 'American Psycho'.
Bekijk de afbeelding

The Brothers Bloom (2008)


De gebroeders Bloom behoren tot de wereldtop als het gaat om de kunst van het oplichten. Samen met hun vrouwelijke partner bezwendelen ze al jaren menig rijk persoon, maar de jongste van de broers heeft er genoeg van en besluit dit leven op te geven. Hij wordt echter overgehaald tot een laatste klus, het oplichten van een excentrieke miljonair, maar hierdoor krijgt hij problemen met zijn geliefde.
Bekijk de afbeelding

Blackwater Fever (2008)


Wat zijn de mechanismen waarmee we ons wapenen tegen de wreedheid van de wereld? Kan oorlog, honger en ziekte ons echt iets schelen? Blackwater Fever gaat over een man (Roeland Fernhout), die door een woestijn-achtig landschap reist en probeert deze vragen te beantwoorden.
Bekijk de afbeelding

Samson and Delilah (2009)


De tieners Samson en Delilah leven in een geïsoleerde aboriginal-gemeenschap in de woestijn van Centraal-Australië. In het gehucht verloopt alles in cirkels. Dag in dag uit: er verandert niets, alles blijft hetzelfde en niemand kan het iets schelen. De twee tieners ontdekken snel dat het leven buiten de gemeenschap wreed kan zijn. Ondanks dat ze hongerig zijn en zich afgewezen voelen, worden ze verliefd op elkaar.
Bekijk de afbeelding

Cemetery Junction (2010)


Cemetery Junction speelt zich af in de jaren zeventig en verhaalt over drie mannelijke twintigers die voor een verzekeringsmaatschappij werken. Felicity Jones zal Julie spelen, een jonge vrouw die door de mannen in haar omgeving wijsgemaakt wordt dat vrouwen zich in de eerste plaats op hun gezin moeten concentreren. Julie ambieert echter een carrière als fotografe.
Bekijk de afbeelding

Oogverblindend (2009)


Een film met een minimaal uitgangspunt: een vrouw (Georgina Verbaan) voert een telefoongesprek. Aan de andere kant van de lijn is een Argentijnse arts (Rutger Hauer). Het is zeker geen luchtig telefoongesprek. Het grote leed van de mens en de wereld wordt aangesneden. De vrouw kan het aanschouwen van al dat leed niet meer aan en probeert dat in een gesprek met een vreemde van zich af te praten.
Bekijk de afbeelding

A Nightmare on Elm Street (2010)


Nadat de conciërge van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoord. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?
Bekijk de afbeelding

She's Out of My League (2010)


Een gewone man ontmoet de perfecte vrouw, maar door zijn gebrek aan zelfvertrouwen en de invloed van zijn familie en vrienden gaat het steeds minder goed met hun relatie...
Bekijk de afbeelding

Nowhere Boy (2009)


Nowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock 'n roll vindt hij de ideale ontsnappingsmogelijkheid en in ene Paul McCartney een onvoorwaardelijke vriend.
Bekijk de afbeelding

Valhalla Rising (2009)


De slaaf One-Eye ontsnapt van zijn Schotse overheersers en vermoordt hen gruwelijk, voordat hij zich aansluit bij een groep Christenen die Jeruzalem willen heroveren. De reis gaat gepaard met aanvallen van onzichtbare strijders waarbij velen sterven.
Bekijk de afbeelding

The Shock Doctrine (2009)


Verfilming van het nieuwste gelijknamige boek van de Canadese journaliste en activiste Naomi Klein, waarin zij betoogt dat de opkomst van het kapitalisme in diverse landen steeds valt terug te voeren op een ramp, revolutie of oorlog, vergelijkbaar met de shocktherapie die psychiatrisch patiënten moesten ondergaan in de jaren zestig. Michael Winterbottom en Mat Whitecross, die samen ook The Road to Guantánamo regisseerden, verfilmden het boek, dat een verontrustende, alternatieve kijk biedt op historische gebeurtenissen zoals de coup van Pinochet en de val van de Sovjet-Unie. Als behandelend arts in deze economische shocktherapie wijst Klein econoom Morgan Friedman aan als hoofdschuldige. In een reconstructie vol archiefbeelden en interviews met betrokkenen tonen Winterbottom en Whitecross aan dat de invoering van kapitalisme er keer op keer voor zorgde dat een kleine groep mensen grote welvaart verwierf, terwijl de grote massa steeds armer werd.
Bekijk de afbeelding

Mr. Nobody (2009)


2092. De 117-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid, de juiste vrouw heeft bemind. Als kleine jongen staat hij voor een onmogelijke keuze: stapt hij op de trein met zijn moeder of blijft hij achter bij zijn vader. Eén keuze, twee mogelijke levens. De film volgt Nemo tijdens al zijn avonturen, of ze nu droom of werkelijkheid zijn...
Bekijk de afbeelding

Mères et filles (2009)


Drie vrouwen, drie generaties. In de jaren vijfig laat Louise haar gezin in de steek terwijl haar kinderen nog jong zijn. Sindsdien liet ze nooit meer van zich horen. Haar dochter Martine bleef in het dorpje wonen en werd er dokter. Nu is Audrey, de dochter van Martine en ondertussen de dertig al voorbij, op bezoek bij haar ouders. Per toeval stuit ze op een soort dagboek dat ooit van haar grootmoeder was en misschien wel kan verklaren waarom die zo plots vertrok. Audrey gaat op zoek naar lang verzwegen antwoorden uit het verleden en vindt zelf misschien wel antwoorden over haar eigen onzekere toekomst...
Bekijk de afbeelding

Afterschool (2008)


Robert is een schuchtere jongeman die op een elitaire privé-school zit en eenzaam zijn omgeving van afstand waarneemt, vaak met een camera. Daarnaast is hij geobsedeerd door internet en de website nastycumholes.com. In één klap dringt geweld dit veilige wereldje binnen als Robert per toeval de drugsoverdosis van twee klasgenootjes, de Talbert tweeling, filmt. De schok op school doet de directie er toe bewegen een videoproject op te zetten om de tweeling in herinnering te brengen. Een project dat zal leiden tot grote spanningen en algehele paranoia.
Bekijk de afbeelding

The Bannen Way (2010)


Neal Bannen is een charmante crimineel met een zwak voor mooie vrouwen. Zijn vader is chef van de politie en zijn oom is een maffiabaas. Neal wil zijn leven veranderen en zijn criminele levensstijl voorgoed achter zich laten.
Bekijk de afbeelding

Camp Hope (2010)


Een groep christelijke kinderen uit New Jersey begeeft zich naar 'Camp Hope'. Ze trekken diep de bossen in, weg van alle dingen in de wereld. Een priester is echter iets duivels met de groep kinderen van plan, en heeft een wel heel kwaad iets meegebracht.
Bekijk de afbeelding

Until Proven Innocent ()


In 1992 wordt David Dougherty schuldig bevonden aan en opgesloten voor de ontvoering en verkrachting van zijn 11-jarige buurmeisje. Er waren twee processen voor nodig; tweemaal een hoger beroep bij het hooggerechtshof, een petitie bij de gouverneur-generaal en vier jaar, zes maanden en één week in de gevangenis, voordat David uiteindelijk zijn vrijheid terugwon en gratie kreeg voor de misdaad die hij nooit heeft begaan. Maar het zou niet zijn gebeurd zonder de niet aflatende inspanningen van drie personen; een journalist, een advocaat en een wetenschapper die hun eigen persoonlijke en professionele leven op het spel zetten om te bewijzen dat David Dougherty onschuldig is.
Bekijk de afbeelding

Terra Sonâmbula (2007)


De Mozambiquaanse wees Muidinga is samen met een oudere man op de vlucht voor het heersend geweld. In een uitgebrande autobus vindt de jongen een dagboek met de belevenissen van een jongeman, die verliefd werd op een vrouw op een boot. Die vrouw is op zoek naar haar zoon. Muldinga fantaseert dat die vrouw zijn moeder is.



NieuwsFilm

meest populair