Algemeen

Wat als Steven Spielberg 'Harry Potter' had gemaakt?

Maar wat hield Warner. Bros tegen om met de invloedrijke regisseur door te gaan?

door Bram de Groot op 08.11.2010 om 09:38 in Algemeen
De eerste Potter verfilming Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) was in de beginfase bijna onder de hoede gekomen van Hollywood icoon Steven Spielberg. Dit vertelt Alan Horn, president van Warner Bros., tegenover The Los Angeles Times, dat een zeer uitgebreid artikel over de geschiedenis van de HP films publiceerde. De filmmaatschappij, die filmrechten van de eerste vier Harry Potter boeken voor slechts $2 miljoen zou hebben aangekocht, wilde namelijk zeer graag Spielberg en Dreamworks betrekken bij de Potter franchise.

Alan Horn tegenover The Los Angeles Times: “I did think it would be worthwhile for Steven Spielberg to direct. We offered it to him. But one of the notions of Dreamworks’ and Steven’s was, ‘Let’s combine a couple of the books, let’s make it animated,’ and that was because of the [visual effects and] Pixar had demonstrated that animated movies could be extremely successful. Because of the wizardry involved, they were very effects-laden. So I don’t blame them. But I did not want to combine the movies, and I wanted it to be live action.”

Uiteindelijk besloot Warner Bros. het eerste deel te laten regisseren door
Chris Columbus, die een jaar later ook het tweede deel, Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002), op zich mocht nemen. Spielberg ging in 2001 aan de slag met de sci-film A.I: Artificial Intelligence.

Lees hier het gehele artikel van The Los Angeles Times.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Volgens mij wou Spielberg niet eens het eerste boek verfilmen, maar wel het stukken duisterdere derde deel.

spiderm8n

Avatar

Ik ben een grote Spielberg fan ... en kan ook redelijk uit mijn slof schieten als er iets negatiefs over hem wordt geschreven ....

maar thank god ... dat hij Potter niet op hem heeft genomen !!!!!!

... moet er niet aan denken ... Harry Potter in animatie vorm ....

ps .... CGI kuifje staat me eigenlijk ook niet aan ... hadden ze eigenlijk ook Live action moeten doen ......

wo2-freak

Avatar

Oke, nu Harry Potter voorbij is; komt tolking met nog zo'n nieuwe serie boeken, maar dan in een andere tijd, plaats, personen etc.?
Zou wel leuk zijn, heb je weer iets om naar uit te kijken Smiley face

veger

Avatar

Ik begrijp niet waarom hij het wilde animeren. Als hij het gewoon had gefilmd in de stijl van "Hook" zou het best nog wel eens top kunnen zijn geworden. Overigens ging er ook het gerucht dat hij sowieso Haley Joel Osment als hoofdrolspeler wilde.

BatMotor

Avatar

Ooh dus spielberg wou toen CGI figuurtjes zoals die nu bij kuifje heeft geflikt.Gellukig is dat niet gebeurd bij Harry Potter,Nee ze moeten blij zijn dat ze spielberg niet aan het roer hebben gezet van de potter franchise.

Breug

Avatar

Ik kan me van toen ook nog herinneren dat Spielberg de hele setting naar Amerika wilde verplaatsen en dat dat ook een dealbreaker was. Ik heb het volledige artikel niet gelezen.

SJRSVLDT

Avatar

Steadicam "Ik zeg: reboot met Spielberg aan het roer ;)"


Dat hoop ik absoluut niet, ik wil dit echt niet in animatie. En ik heb ook het gevoel dat als je zo'n grote regisseur met het project verbindt, dat hij meer zijn eigen zin zal doen en het is toch moeilijker om een Spielberg niet zijn zin te geven dan een Columbus ;)

meanrat

Avatar

Mooi! Geen Spielberg. Vergis je niet, ik vind hem een bekwaam regisseur. Maar een geanimeerde potter? Nee bedankt.

Steadicam

Avatar

Ik zeg: reboot met Spielberg aan het roer ;)

NieuwsFilm

meest populair