Morgan Freeman in Akira verfilming?

Kort geleden werd Zac Efron ook al in verband gebracht met de live-action verfilming van de populaire anime.

Kort geleden hoorden we dat Zac Efron misschien de hoofdrol zal gaan spelen in Albert Hughes’ aankomende live-action verfilming van de populaire anime Akira. Hier is nog steeds niets over bevestigd, maar we kunnen er wel een tweede gerucht aan toevoegen. Niemand minder dan Morgan Freeman zou in beeld zijn voor de rol van Colonel Shikishima.

De film is een productie van Warner Bros en Leonardo DiCaprio‘s productiebedrijf Appian Way. Het project is al een behoorlijke tijd in ontwikkeling met de scenaristen Mark Fergus en Hawk Ostby. Ook Gary Whitta werkte al mee aan de film.

Een tijd terug zei producent Andrew Lazar dat Hughes bezig was met het conceptualiseren van de film met enkele visuele artiesten. Er zou ook een nieuwe scenarist bijgehaald zijn, namelijk Albert Torres. Het script moest af zijn in september. Verder sprak Hughes over de film met betrekking tot een PG-13 stempel en het idee dat hij enkel de eerste twee geplande films gaat regisseren. De eerste is een verfilming van Katsuhiro Otomo's eerste drie manga volumes, de tweede een verfilming van deel vier tot en met zes.

Het voorgaande scenario speelde zich af is een post-apocalyptisch Nieuw Manhattan. Het bevatte Akira’s beruchte rode motor. De originele Katsuhiro Otomo anime speelde zich af in een futuristisch, na-oorlogs Neo-Tokyo in 2019.

Eerder werden DiCaprio en Joseph Gordon-Levitt ook al in verband gebracht met de film. Het ging respectievelijk om de rollen van Kaneda en Tetsuo. Het is op dit moment onduidelijk wat hiervan waar is. We zullen het allemaal waarschijnlijk pas gaan zien in 2013.



NieuwsFilm

meest populair