Filmboek

Fraai boek - 1001 Films

...die je gezien moet hebben!

door Bram de Groot op 16.11.2010 om 12:23 in Filmboek


Wie gebruikt er tegenwoordig nog een ouderwetse papieren filmencyclopedie om een film op te zoeken? Je surft eerder even naar een bekende filmwebsite zoals FilmTotaal.nl (tip!) waar je zoekt op de titel. Lukt het niet dan heb je nog altijd IMDb.com of Wikipedia. Toch is het filmboek 1001 Films die je gezien moet hebben! van Steven Jay Schneider erg interessant, aangezien het je op een goed spoor zet naar een film die je niet hebt gezien. Zeker als je de complete FilmTotaal Top 100 of IMDb Top 250 al hebt doorgespit.

Het boek 1001 Films, zorgvuldig samengesteld door een internationaal team van filmkenners, geeft in chronologische volgorde een beknopte weergave van ruim een eeuw films. Bij elke titel staat naast de synopsis een opsomming van de belangrijkste gegevens over de desbetreffende film, zoals land van herkomst, regisseur, acteurs en de gewonnen filmprijzen. Een select aantal films is ruimer toegelicht.

Proef op de som: Als je het boek op een willekeurige pagina van de in totaal 960 pagina's openslaat, dan kan je bijvoorbeeld uitkomen op de misdaadfilm Mean Streets (1973). Niet gezien? Doen, volgens dit boek en waarschijnlijk vele anderen. Je leest er gelijk een leuke dosis info over de film. Het was bijvoorbeeld de doorbraak van regisseur Martin Scorsese.De afgelopen jaren verschijnt er jaarlijks een nieuwe editie van 1001 Films bijgewerkt met recente films, waardoor er een aantal andere / oudere titels moeten verdwijnen. Mooi concept, zeker als je weet dat de auteur Schneider ons ook heeft verblijd met 501 filmsterren en 501 regisseurs. Erg handig als je even die ene filmtitel of naam kwijt bent. Kijk voor meer informatie op de website van de uitgever.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SJRSVLDT

Avatar

TBBTim "Ik heb een versie van aantal jaar terug, waar je Jack Nicholson in Easy Rider op de voorkant ziet.

Erg leuk om trivia en verhaaltjes over bepaalde films te lezen. Alleen vind ik het onnodig dat meer dan de helft van de films van voor 1950 is."


Idd, vind ik ook best jammer. Ik had liever verschillende edities gezien (per 10 jaar bijvoorbeeld) en dan de hoogtepunten. Maarja, dit is ook leuk ;)

TBBTim

Avatar

Ik heb een versie van aantal jaar terug, waar je Jack Nicholson in Easy Rider op de voorkant ziet.

Erg leuk om trivia en verhaaltjes over bepaalde films te lezen. Alleen vind ik het onnodig dat meer dan de helft van de films van voor 1950 is.

FilmAddict

Avatar

Tis echt n geweldig boek. heb m ook, alleen n oudere editie, tot 2004. vind het alleen verassend dat Filmtotaal nu pas met dit nieuws komt. keb t boek al meer dan 2 jaar en lang daarvoor bestond ie al.

Darkman16

Avatar

Ik heb deze editie, fantastische boek om op een random pagina te openen en over een goeie film te lezen, aanrader!

Ramon van Dam

Avatar

Trixeon "Volgens mij heb ik heeft veronica magazine ook een actie waarbij ze deze boek voor abbonees aanbieden. Denk dat ik hem ga halen aangezien die voor abb's €20 kost"

Dat is een ander boek bij mijn weten? Zie hier

benjamin

Avatar

En ondertussen even wat sluikreclame voor FilmTotaal in het artikel proppen, kapitalisten. Smiley face

Boek ziet er een echte must-have uit.

Trixeon

Avatar

Volgens mij heb ik heeft veronica magazine ook een actie waarbij ze deze boek voor abbonees aanbieden. Denk dat ik hem ga halen aangezien die voor abb's €20 kost

Ramon van Dam

Avatar

Ik heb een eerdere editie, zeker een aanrader! Veel beschrijvingen bevatten wat leuke trivia, en het is altijd leuk om een film te kijken en vervolgens de beschrijving op te zoeken in dit soort boeken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair