Filmnieuws in het kort

Met vandaag onder andere nieuws over de nieuwe horrorfilm van de maker van The Last Excorism en een nieuwe hoofdrol voor Barry Atsma.

Er verschijnen dagelijks zoveel nieuwsberichten dat we ze hier bij Filmtotaal niet allemaal kunnen posten. Daarom deze terugkerende rubriek: Filmnieuws in het kort, waarin we de iets minder opvallende nieuwsberichten ook een plekje op de site geven.

Bruce Willis samen met Rebecca Hall
Bruce Willis en Rebecca Hall zijn de belangrijkste kandidaten voor de hoofdrollen in Lay the Favourite van regisseur Stephen Frears. De film is gebaseerd op een boek van Beth Raymer en gaat over een meisje van het platteland dat betrokken raakt in de duistere wereld van ondergrondse sportweddenschappen.
lees meer

William Monahan maakt Becket
Bekend scenarist William Monahan (Kingdom of Heaven, The Departed), die zijn regiedebuut maakte met London Boulevard, gaat een nieuwe verfilming maken van het toneelstuk Becket van Jean Anouilh. De eerste verfilming van het toneelstuk, over de vriendschap tussen Henry V en de aartsbisschop van Canterbury, was in 1964 goed voor 11 Oscarnominaties.
lees meer

Logan’s Run is regisseur kwijt
De remake van de film Logan’s Run, uit 1976, kan op zoek naar een nieuwe regisseur aangezien de Duitse Carl Erik Rinsch van het project is afgestapt. Producenten Joel Silver en Akiva Goldsman kunnen nu uitkijken naar een nieuw filmmaker die het futuristische verhaal over een wereld waarin iedereen sterft op zijn 30e, nieuw leven kan inblazen.
lees meer

Nieuwe film voor Barry Atsma
Barry Atsma krijgt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse film Tape, van Penoza regisseur Diederik van Rooijen. Susan Visser speelt zijn vrouw in deze film over een getrouwd koppel dat hun huwelijk probeert te redden in Buenos Aires. Per ongeluk filmen ze een gruwelijke gebeurtenis, wat hun reis tot een levensgevaarlijke onderneming maakt.
lees meer

Daniel Stamm regisseert remake Martyrs
Daniel Stamm, regisseur van The Last Excorcism, heeft getekend voor een Amerikaanse remake van de succesvolle Franse horrorfilm Martyrs. Het origineel van Pascal Laugier gaat over een meisje die op zoek is naar wraak voor degene die haar jaren eerder ontvoerde. De Amerikaanse remake zou minder extreem zijn dan het origineel
lees meer

Katherine Heigl weg bij Adaline
Katherine Heigl is opgestapt bij de film Adaline. Heigl zou de hoofdrol spelen in de film van regisseur Andy Tennant (Hitch) over een onsterfelijke vrouw die de kans krijgt haar sterfelijkheid terug te krijgen als ze de man van haar dromen ontmoet. Beide partijen ontkennen dat Heigl is ontslagen; haar vertrek zou te maken hebben met haar recente moederschap. De producenten gaan op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeelster.
lees meer

Trailer Neds
Peter Mullan won een paar jaar terug vanuti het niets de Gouden Leeuw in Venetie met zijn film The Magdalene Sisters. Zijn nieuwe film heet Neds en gaat over de jonge John McGillan in het Glasgow van 1973 die opgroeit in armoede en zich uiteindelijk aansluit bij een bende.



NieuwsFilm

meest populair