DVD releases week 46

Een hele berg nieuwe films deze week.

Nderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Sultanes del Sur (2007)


Vier dieven stelen 11 miljoen dollar van een Mexicaanse bank en vluchten weg naar Buenos Aires om hun dollars in peso's te verwisselen. Ze krijgen daarbij de hulp van El Tejano, één van de grootste gangsters van de stad. Hij stuurt drie handlangers om de transactie op een parking uit te voeren. Maar op het moment van de ruil komt een andere bende gewapende bandieten opdagen. Ze schieten alle mannen van El Tejano neer en vluchten weg met de buit. Wanneer na een tijdje één van de vier dieven spoorloos is, stelt El Tejano de andere drie voor de keuze: ze moeten het geld terugbrengen of ze zullen allemaal sterven.
Bekijk de afbeelding

Un secret (2007)


François is een eenzaam kind, dat een ingebeeld broertje heeft en fantaseert over het verleden van zijn ouders. Wanneer hij vijftien jaar wordt, komt er een geheim aan het licht dat zijn wereld volledig op zijn kop zet.
Bekijk de afbeelding

Blackwater Fever (2008)


Wat zijn de mechanismen waarmee we ons wapenen tegen de wreedheid van de wereld? Kan oorlog, honger en ziekte ons echt iets schelen? Blackwater Fever gaat over een man (Roeland Fernhout), die door een woestijn-achtig landschap reist en probeert deze vragen te beantwoorden.
Bekijk de afbeelding

Fanboys (2008)


In Fanboys is een groep jongeren van plan de filmrol van Star Wars Episode I: The Phantom Menace te stelen, nog voor de release in 1998. Dit doen ze omdat een goede vriend aan kanker lijdt en nog kort te leven heeft. Aangezien hij fan is van Star Wars, besluiten de vrienden over te gaan tot de goede daad. Tijdens hun reis komen ze onder andere William Shatner en een groep overgehypte Trekkies (Star Trek fans) tegen.
Bekijk de afbeelding

Oogverblindend (2009)


Een film met een minimaal uitgangspunt: een vrouw (Georgina Verbaan) voert een telefoongesprek. Aan de andere kant van de lijn is een Argentijnse arts (Rutger Hauer). Het is zeker geen luchtig telefoongesprek. Het grote leed van de mens en de wereld wordt aangesneden. De vrouw kan het aanschouwen van al dat leed niet meer aan en probeert dat in een gesprek met een vreemde van zich af te praten.
Bekijk de afbeelding

Picnic (2007)


Drama over een stel dat op weg is voor een picknick aan het water en ruzie krijgt. Hun ruzie wordt onderbroken door een prostituee dat een psychologisch spel met het koppel gaat spelen.
Bekijk de afbeelding

Nowhere Boy (2009)


Nowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock 'n roll vindt hij de ideale ontsnappingsmogelijkheid en in ene Paul McCartney een onvoorwaardelijke vriend.
Bekijk de afbeelding

Exam (2009)


In Exam worden acht verschillende personen bij elkaar geplaatst, die solliciteren op een hoge functie. Het examen voor de job is echter een stuk anders dan ze hadden verwacht.
Bekijk de afbeelding

Spanish Movie (2009)


Spanish Movie is een Spaanse productie waarin de draak wordt gestoken met algemeen bekende Spaanstalige films. De referenties variëren van The Orphanage tot Pan's Labyrinth, van The Sea Inside tot No Country For Old Men.
Bekijk de afbeelding

Hadewijch (2009)


Hadewijch is in voorbereiding op intreding in het klooster. Haar liefde voor God is zo intens en haar bezigheden zo gericht op het geestelijke dat zij zichzelf verwaarloost. Ernstig verontrust door het extatische geloof van Hadewijch, stuurt moeder overste haar weer terug de wereld in. Hadewijch wordt dan weer gewoon Céline, een jonge Parisienne en dochter van een minister. Door haar hartstochtelijke liefde voor God, haar ontmoeting met Yassine en Nassir en haar woede over bepaalde gebeurtenissen balanceert Céline tussen genade en waanzin. Ze bewandelt gevaarlijke wegen.
Bekijk de afbeelding

Great Kills Road (2009)


Maas de Boer draagt zijn gehandicapt zoontje uit het riet, legt hem thuis op bed en laat hem achter met een stapeltje geld en een simpel briefje dat zegt: zorg goed voor hem. Wat volgt is een ogenschijnlijk hopeloze zoektocht in het grote New York naar de moeder van het kind, zijn ex-vrouw die hem jaren daarvoor heeft verlaten. Hij draagt een groot geheim met zich mee en moet het met haar delen, maar vindt maar eens iemand in een miljoenenstad, als je eigenlijk niets meer van haar weet.
Bekijk de afbeelding

Eastern Plays (2009)


Twee broers die nog weinig contact met elkaar onderhouden worden betrokken bij een racistische aanslag : Georgi is net lid geworden van een neonazi groep en is een van de aanvallers. Izo daarentegen is getuige van de feiten en verleent zijn hulp aan de aangevallen Turkse familie. Wanneer Georgi aangesproken wordt om zich nog meer te engageren, begint hij zich vragen te stellen over zijn implicatie. Izo vraagt zich echter af of het mooie Turkse meisje dat hij gered heeft hem de kans kan bieden om het trieste leven dat hij in Sofia leidt achter de rug te laten... Het weerzien van de twee broers zal er voor zorgen dat ze elk beter gaan begrijpen wat ze echt van het leven verlangen.
Bekijk de afbeelding

Darbareye Elly (2009)


Een groepje voormalige studievrienden wil een verlengd weekendje doorbrengen in een huurvilla aan de Kaspische zee. Sepideh, die alles heeft georganiseerd, heeft ook Elly uitgenodigd, de schooljuf van haar kleuterdochter, in de hoop dat die zal vallen voor de charmes van hun pas gescheiden vriend Ahmad. De stemming zit erin... Tot Elly plots vermist wordt...
Bekijk de afbeelding

Yip Man 2: Chung si chuen kei (2010)

Regie: Wilson Yip

Ip Man is de grote meester van de Wing Chun-stijl van kung fu. Ip Man's trouw aan Wing Chun is een klassiek voorbeeld van liefde en respect. Hij reist naar Hong Kong om zijn vechtkunsten te vertonen en de discipline van deze stijl te verspreiden. Hij komt hier een oude bekende tegen...
Bekijk de afbeelding

Life During Wartime (2009)


Joy (Shirley Henderson) loopt weg bij haar echtgenoot Allen en zoekt troost en begeleiding bij haar moeder en zussen. Haar ex Andy is overleden, maar zelfs nu nog doet hij verwoede pogingen het hart van Joy te winnen. Haar zus Trish (Allison Janney) ontmoet Harvey (Michael Lerner), een eenzame en gescheiden man die op het punt staat met pensioen te gaan en zij hoopt dat een nieuwe man in het huis stabiliteit zal brengen in haar kwetsbare gezin. Haar zus Helen voelt zich het slachtoffer van zowel haar familie als haar Hollywood succes. Hun moeder Mona (Renée Taylor) is hevig teleurgesteld in mannen.
Bekijk de afbeelding

Please Give (2010)


Een paar uit New York wil graag het appartement dat ze verhuren aan een oude dame bij hun woning trekken, en krijgt te maken met haar kleindochters
Bekijk de afbeelding

Mao's Last Dancer (2009)


Li, geboren in 1961, groeit tijdens de Culturele Revolutie met zijn ouders en zes broers in armoede op in de Chinese provincie Shandong. Op zijn elfde wordt hij geselecteerd voor de strenge, zware en ideologische balletacademie van Mao's vrouw Jiang Qing in Beijing. Li blijkt een waar talent te zijn en wordt ontdekt door Ben Stevenson, de artistiek leider van het Houston Ballet. Als een van de eerste uitwisselingsstudenten krijgt Li toestemming van Mao's communistische regime om naar Amerika te reizen. Na een eerste cultuurshock omarmt Li de vrijheid en weigert daarom naar China terug te keren. Het gevolg is een dramatische confrontatie op het Chinese consulaat, die alle nieuwsmedia in de Verenigde Staten weet te halen.
Bekijk de afbeelding

The Topp Twins: Untouchable Girls (2009)


Een kijk op het hectische leven van een komisch, zingend, dansend en lesbisch zussenduo die Nieuw-Zeeland maar ook vele andere landen aan hun voeten kregen met hun show die bestond uit een mix van caberet en countrymuziek. De film werpt tevens een intieme blik op het privé-leven van beide zussen, waarin zij onder meer verhalen over hun passies, hun seksuele geaardheid en over de tegenslagen in hun leven.
Bekijk de afbeelding

Idiots and Angels (2008)

Cast:

"Idiots and Angels" gaat over een stuurse, amorele man die op een dag wakker wordt met vleugels. Na een hele reeks pogingen om de vleugels te verbergen en te verwijderen, ontdekt hij dat ze hem ongekende mogelijkheden verschaffen. Misschien geven ze hem wel een nieuwe ziel. In een bar pikt hij een blonde schoonheid op die terechtkomt in een caféruzie. Hij brengt haar in veiligheid door middel van zijn vleugels, maar stuit op de jaloezie van een hebzuchtige barman die zijn vleugels wil amputeren.
Bekijk de afbeelding

Tony Manero (2008)


Chili, 1978: In de hoofdstad Santiago is vijftiger Raúl Peralta een obsessief imitator van Tony Manero, de door John Travolta gespeelde hoofdfiguur uit Saturday Night Fever. Hij leidt een groep dansers waarmee hij regelmatig optreedt en elke zaterdag een imitatie van zijn idool laat zien. Op zekere dag kondigt de Chileense TV een wedstrijd voor Manero-lookalikes aan. Voor Raúl de kans van zijn leven. Hij heeft er alles voor over om te winnen, zelfs al moet hij er misdaden voor plegen.
Bekijk de afbeelding

Episode 3: 'Enjoy Poverty' (2009)

Cast:

Episode 3 - 'Enjoy Poverty' peilt naar de emotionele en economische waarde van Afrika's meest lucratieve exportartikel: gefilmde armoede. Zoals ook voor de meer traditionele Afrikaanse exportproducten - cacao, goud - het geval is, worden de leveranciers allesbehalve beter van hun nieuwe Afrikaanse handelswaar. Diep in het Congolese binnenland lanceerde de Nederlandse kunstenaar Renzo Martens een bewustmakingsprogramma om bij armen het besef aan te wakkeren dat armoede de voornaamste grondstof is die zij kunnen verzilveren.
Bekijk de afbeelding

The Traveler (2010)


Op een donkere Kerstavond als de sheriff op het bureau aan het werk is, komt er een mysterieuze man binnen die verschillende moorden bekent. Wanneer ze vragen naar zijn naam noemt hij zichzelf Mr. Nobody. De sheriff doet de ontdekking dat Mr. Nobody een moordenaar is die op wraak uit is.
Bekijk de afbeelding

Rabioso sol, rabioso cielo (2009)


De film gaat over twee mannen; Kieri en Ryo, en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, maar hun wederzijdse geluk blijft niet voortduren. Ryo wordt ontvoerd en Kieri vertrekt voor een reis naar het onbekende.
Bekijk de afbeelding

Rocksteady: The Roots of Reggae (2009)


Een muzikale vlucht langs Jamaica's gouden tijd van de rocksteady muziek. De film bevat muziek en verhalen van de legendarische zangers en muzikanten uit de rocksteady-scene. Ze komen na 40 jaar samen om een album vol rocksteady hits op te nemen. En om samen weer op te treden op het 'All Stars reunion concert' in Kingston, maar ook om hun verhaal te vertellen.
Bekijk de afbeelding

Chelsea on the Rocks (2008)


Op een onorthodoxe wijze laat Abel Ferrara glorietijden en belangrijke gebeurtenissen in het Hotel Chelsea in New York herleven. Historische beelden, opnieuw nagespeelde scènes en interviews vormen een beeld van dit bijzondere hotel.
Bekijk de afbeelding

Call of the Wild (2009)


Ozz Heep probeert de dure sledehond Buck te kopen, maar verliest van een andere bieder. Als Buck zijn vorige eigenaar weet te redden, lukt het Miles de rijke mensen te overtuigen dat hij de aangewezen gids voor de hond is.
Bekijk de afbeelding

Made for Each Other (2009)


Dan is nog niet zo lang getrouwd, maar sinds zijn huwelijk heeft hij geen seks meer gehad. Het wordt hem allemaal teveel en hij gaat vreemd. Na afloop wil hij het schuldgevoel kwijtraken en komt met een briljante oplossing; hij moet er simpelweg voor zorgen dat zijn vrouw hém bedriegt met een andere man. En dus gaat Dan op zoek naar de juiste persoon om zijn vrouw te verleiden.
Bekijk de afbeelding

This Beautiful City (2007)


In veel steden is het onderscheid tussen de junkies en de creatieve klasse een protserige woning op de plaats waar eerst een verlaten huis stond. Carol en Harry behoren tot de laatste groep. Het paar worstelt met kleine problemen. Sinds kort ondervindt Harry druk vanuit het management van zijn bedrijf en hij uit zijn frustraties op zijn depressieve echtgenote. Op een dag leunt Carol tegen de balustrade van hun balkon en ze valt over de rand naar beneden. Wanneer Carol in het ziekenhuis ligt en een binding krijgt met de vriendelijke politieman Peter, raakt Harry in gesprek met Pretty, een tippelaarster in hun buurt, die spottende opmerkingen maakt over de plannen van Harry om de buurt te verbeteren. Johnny, de vriend van Pretty wil niet dat Pretty haar lichaam nog verkoopt op de straten en is tot alles bereid om haar van de straat af te krijgen voor het te laat is.



NieuwsFilm

meest populair