Bioscoop releases week 46

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)


Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid 'de Gruzielementen' te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen, en ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen... levend.
Bekijk de afbeelding

Fair Game (2010)

Regie: Doug Liman

De film vertelt het ware verhaal van Valerie Plame en haar man Joseph Wilson. Haar cover als CIA-agente werd gelekt, omdat haar man een voor de regering Bush te kritisch stuk over leugens rond de Irak-oorlog schreef in de New York Times. De zaak, die uiteindelijk uitliep op het Plamegate-schandaal, begint met een bezoek van voormalig ambassadeur Joseph Wilson (Sean Penn) aan Niger. Daar ontdekt hij dat het bewijsmateriaal voor de aankoop van uranium door Saddam Hoessein vervalst is - een ontdekking die hij gebruikt om een messcherp artikel in de New York Times te schrijven. Die aankoop was immers een reden voor president Bush om de Golfoorlog te beginnen. Een week later wordt de geheime identiteit van zijn vrouw, de CIA-agente Valerie Plame (Naomi Watts), onthuld in de pers. Het lekken van haar identiteit is een misdaad, dus start er een onderzoek waarbij ambtenaren tot het allerhoogste niveau worden gehoord. Plamegate ontaardt in een bloedspannende en historische krachtmeting tussen vrije pers, strategische politiek en de harde waarheid.
Bekijk de afbeelding

El Mal Ajeno (2010)


Diego is als arts zo gewend aan het omgaan met extreme situaties dat hij immuun is geworden voor de pijn van anderen. Als een van zijn patiënten, Sara, zelfmoord probeert te plegen, wijst haar partner een beschuldigende vinger naar Diego. Hij houdt de arts direct verantwoordelijk. Bij een gespannen confrontatie tussen de twee krijgt Diego een pistool op zich gericht. Uren later herinnert hij zich slechts het geluid van een schot en voelt hij meer dan alleen een kogel.
Bekijk de afbeelding

Lola (2009)


Twee oudere dames dragen de gevolgen van een misdaad waar hun kleinzoons bij betrokken zijn. De een is de dader, de ander de verdachte. Beiden proberen geld in te zamelen. De een voor de begrafenis, de ander voor de borg.
Bekijk de afbeelding

Des Hommes et des Dieux (2010)


Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren negentig. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen in hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Wanneer ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk. Een verhaal over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme.
Bekijk de afbeelding

Richting West (2010)


Claire is een eigentijdse en alleenstaande moeder. Ze leidt een druk en chaotisch bestaan in Rotterdam. Op haar fiets met kinderzitje haast ze zich door de stad. Haar ex is een opvliegende egoïst. Haar nieuwe minnaar is wispelturig. Ze wisselt voortdurend en in hoog tempo van de ene stemming naar de andere. Tussen werk, mannen, kind en vrienden probeert ze alle ballen in de lucht en haar leven op de rails te houden. Op zoek naar die balans in haar bestaan als moeder, dochter, werkende vrouw en minnares. Richting West volgt Claire gedurende een jaar uit haar leven. In een tiental hoofdstukken wordt het portret van een vrouw geschilderd, die het soms even te veel wordt maar dan weer fluitend op haar fiets stapt, zoon Milan achterop. Wie zei ooit dat het leven simpel was? Claire lacht en leeft haar tranen weg.
Bekijk de afbeelding

The Forgotten Space (2010)

Cast:

In het filmische essay "The Forgotten Space" verkennen Allan Sekula en Noël Burch de zee; de 'vergeten ruimte' van onze moderne tijd, waar globalisering en de huidige financiële crisis op de meest prangende wijze zichtbaar worden'. Globalisering heeft de arbeid, geldstromen en productiemiddelen mobiel gemaakt. Meer dan 90% van het goederenvervoer wereldwijd loopt via de zee. "The Forgotten Space" volgt dit geglobaliseerde containervervoer. De film onderzoekt de havens van Rotterdam en de effecten van de Betuwe route, bezoekt het verlaten dorp Doel bij Antwerpen dat opgeofferd wordt aan de uitbreiding van de haven. We zien hoe de economische crisis zich verdiept rond de havens van Los Angeles en wat er verandert in Hong Kong waar de industrie zich heeft verplaatst naar de nieuwe economische zones van Zuidelijk China zoals Shenzhen. En wat is er gebeurd met de oude Spaanse havenstad Bilbao?



NieuwsFilm

meest populair