TV-tips voor komende week

Welke films wil je liever niet gaan missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

Zaterdag 4 december om 23:45 op Canvas

De oceanograaf Steve Zissou (Murray) heeft z'n beste tijd wel gehad. Wanneer zijn partner tijdens het filmen gedood wordt door een jaguarhaai, stelt Zissou een crew samen om wraak te nemen op het mysterieuze beest. Onder de crew bevinden zich onder anderen zijn van hem vervreemde vrouw (Huston), een journaliste die een stuk over hem wil schrijven (Blanchett) en een man van wie hij wel eens de biologische vader zou kunnen zijn (Wilson).
Bekijk de afbeelding

Broken Flowers (2005)

Zondag 5 december om 22:05 op Canvas

Vijftiger Don Johnston heeft al heel wat vrouwen versleten, en hij staat op het punt gedumpt te worden door zijn huidige, heel wat jaartjes jongere geliefde (Julie Delpy). Kort daarop ontvangt hij een geheimzinnige brief waarin hem wordt medegedeeld dat hij een zoon heeft, ooit verwekt bij één van zijn vroegere vriendinnen. Afzender onbekend. Aangespoord door zijn buurman Winston (Jeffrey Wright), die deze verrassende wending in Don's leven als één groot avontuur ziet, besluit hij op reis te gaan door de VS om verhaal te halen bij zijn exen. De onverwachte bezoeken aan deze vier vrouwen zullen geheel uiteenlopend uitpakken, maar door de confrontatie met zijn verleden aan te gaan, realiseert Don zich ook wat voor een man hij eigenlijk is.
Bekijk de afbeelding

Con Air (1997)

Maandag 6 december om 20:30 op Veronica
Regie: Simon West

Tijdens het transport van zware criminelen naar een andere gevangenis wordt het vliegtuig gekaapt. Aan boord bevindt zich een gevangene die net is vrijgelaten en op weg is naar huis.
Bekijk de afbeelding

About Schmidt (2002)

Dinsdag 7 december om 20:30 op Comedy Central

Warren Schmidt gaat met pensioen, en snel hierna overlijdt zijn vrouw. Hij moet zien te accepteren dat zijn dochter getrouwd is met een man die hij niet mag en dat zijn leven een mislukking is geworden.
Bekijk de afbeelding

Stargate (1994)

Woensdag 8 december om 20:30 op RTL7

Egyptoloog Daniel Jackson kan zijn theorieën over het ontstaan van de Egyptische cultuur bewijzen als hij mee kan doen aan een geheim project. In de buurt van de grote piramide vond een archeoloog stenen tabletten en een metalen ring van buitenaardse oorsprong en de regering wil weten waar het gevaarte vandaan komt.
Bekijk de afbeelding

The Prestige (2006)

Donderdag 9 december om 20:30 op Veronica

Londen van rond de eeuwwisseling (1900). Twee illusionisten raken door hun onderlinge rivaliteit verwikkeld raken in een levenslange strijd om macht en status. Vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten, zijn Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) elkaars concurrenten. Hun aanvankelijk vriendschappelijke competitie evolueert tot een bittere rivaliteit die hen tot gezworen vijanden maakt. Bedrog en jaloezie voeren de boventoon tijdens hun ontmoetingen die niet alleen gevaarlijk zijn, maar soms zelfs dodelijk. De magiërs brengen met hun kunsten zelfs de levens van degenen die hen omringen in gevaar....
Bekijk de afbeelding

Finding Forrester (2000)

Vrijdag 10 december om 20:30 op RTL8

De 16-jarige Jamal Wallace is een uitstekend basketballer, maar presteert op school maar middelmatig. Bij een test blijkt dat hij eigenlijk veel slimmer is dan hij zich voordoet, waarop de bal voor Jamal letterlijk en figuurlijk aan het rollen gaat. Hij kan naar een beroemde privé-school, mede door een mysterieuze vriendschap met kluizenaar William Forrester. Daar kan hij zich zowel sportief als intellectueel ontplooien zonder door zijn vrienden uitgelachen te worden.



NieuwsFilm

meest populair