Alien Prequels flink uitgesteld

De films zijn maar liefst twee jaar opgeschoven.

Het leek allemaal zo hoopvol voor de Alien Prequels van Ridley Scott. Tot nu toe werd er altijd vanuit gegaan dat de eerste van de twee films in 2011 uit zou komen, en de tweede in 2012, maar nu blijkt dat plan niet meer door te gaan. In plaats daarvan zijn de films nu ver naar achteren geschoven, respectievelijk 2013 en 2014.

Een reden voor deze enorme vertraging is tot nu toe niet gegeven. Het komt compleet onverwacht, aangezien Scott niet al te lang geleden nog wist te vertellen dat de opnames in het begin van het volgende jaar zouden beginnen. Het scenario was namelijk al een tijdje klaar: Damon Lindelof heeft het scenario van Jon Spaihts herzien, en daarover zou men zo tevreden zijn geweest, dat de film al zo snel uit had kunnen komen.

De enige actie die men nog zou hoeven ondernemen was het vinden van een actrice die de hoofdrol op zich zou nemen. Namen die genoemd werden waren onder andere Noomi Rapace, Gemma Arterton, Olivia Wilde en Natalie Portman. Daarbij zouden Rapace en Wilde bovenaan het verlanglijstje staan, maar er was nog niemand gecast.

Mogelijk zijn de films stil komen te staan om eenzelfde soort reden als een tijdje geleden. Toen kwam de productie plotseling ook stil te staan: Ridley Scott en de studio zouden budgettaire en creatieve meningsverschillen te hebben. Die creatieve meningsverschillen zouden ondertussen opgelost moeten zijn met het herschrijven van het scenario door Lindelof, maar de budgettaire problemen zouden wel eens mee kunnen spelen in het uitstellen van de productie. Volgens het verhaal dringt Scott namelijk aan op het astronomisch hoge bedrag van 250 miljoen dollar, iets wat de 20th Century Fox eerder al te hoog vond.

Het blijft echter gissen waarom de films precies met twee jaar uitgesteld zijn. Dit is zeer waarschijnlijk niet volledig te wijten aan budgettaire problemen, maar zou wellicht ook te maken kunnen hebben met het productie- en releaseschema van 20th Century Fox.



NieuwsFilm

meest populair