Algemeen

Alien Prequels flink uitgesteld

De films zijn maar liefst twee jaar opgeschoven.

door Jim Pedd op 08.12.2010 om 08:54 in Algemeen
Het leek allemaal zo hoopvol voor de Alien Prequels van Ridley Scott. Tot nu toe werd er altijd vanuit gegaan dat de eerste van de twee films in 2011 uit zou komen, en de tweede in 2012, maar nu blijkt dat plan niet meer door te gaan. In plaats daarvan zijn de films nu ver naar achteren geschoven, respectievelijk 2013 en 2014.

Een reden voor deze enorme vertraging is tot nu toe niet gegeven. Het komt compleet onverwacht, aangezien Scott niet al te lang geleden nog wist te vertellen dat de opnames in het begin van het volgende jaar zouden beginnen. Het scenario was namelijk al een tijdje klaar: Damon Lindelof heeft het scenario van Jon Spaihts herzien, en daarover zou men zo tevreden zijn geweest, dat de film al zo snel uit had kunnen komen.

De enige actie die men nog zou hoeven ondernemen was het vinden van een actrice die de hoofdrol op zich zou nemen. Namen die genoemd werden waren onder andere Noomi Rapace, Gemma Arterton, Olivia Wilde en Natalie Portman. Daarbij zouden Rapace en Wilde bovenaan het verlanglijstje staan, maar er was nog niemand gecast.

Mogelijk zijn de films stil komen te staan om eenzelfde soort reden als een tijdje geleden. Toen kwam de productie plotseling ook stil te staan: Ridley Scott en de studio zouden budgettaire en creatieve meningsverschillen te hebben. Die creatieve meningsverschillen zouden ondertussen opgelost moeten zijn met het herschrijven van het scenario door Lindelof, maar de budgettaire problemen zouden wel eens mee kunnen spelen in het uitstellen van de productie. Volgens het verhaal dringt Scott namelijk aan op het astronomisch hoge bedrag van 250 miljoen dollar, iets wat de 20th Century Fox eerder al te hoog vond.

Het blijft echter gissen waarom de films precies met twee jaar uitgesteld zijn. Dit is zeer waarschijnlijk niet volledig te wijten aan budgettaire problemen, maar zou wellicht ook te maken kunnen hebben met het productie- en releaseschema van 20th Century Fox.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

DirtyHarryCallahan "dit vind ik jammer ben toch wel toe aan een nieuwe alien film!"

Ik ook!!! Hopelijk is dit gewoon een gerucht! Maarja..... En geen RH2 a.u.b. de eerste was niet veel soeps.

benjamin

Avatar

Beter laat dan nooit zeker.

Decepticon

Avatar

bartdelien "Hoezo niet... ik vond wel lekkere wegkijk film! Dik 300Mil opgebracht en nog weet ik hoeveel dvd's/blu-rays verkocht.

Die sequel gaat er zeker komen en als aliens is uitgesteld, is dit denk ik de film waar hij aan gaat werken (hoop ik)."
Hoeveel dvd's/blu-ray's weet ik niet, maar dat is geen graadmeter.
Dat de film 300 miljoen heeft opgebracht, komt doordat mensen heel wat verwachten met de combinatie Ridley Scott/Russel Crowe. Zijn ze trouwens net uit de kosten volgens mij, want als ik het mij goed kan herinneren was het een nogal dure film.
Ik zeg ook niet dat het een slechte film was, hij was wel leuk, maar voor mij een titel om te vergeten.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Dit vind ik jammer ben toch wel toe aan een nieuwe alien film!

bartdelien

Avatar

Decepticon "250 miljoen voor 2 films valt reuze mee, maar als elke deel zo veel moet kosten, dat vind ik ook aan de hoge kant.

Het is beter dat ze die Robin Hood sequel laten liggen, daar zitten volgens mij niet veel mense op te wachten.
Kan je op een papiertje geven dat de Alien prequels meer opbrengen dan die Robin Hood 2. Volgens mij was niemand enthousiast over die Robin Hood."


Hoezo niet... ik vond wel lekkere wegkijk film! Dik 300Mil opgebracht en nog weet ik hoeveel dvd's/blu-rays verkocht.

Die sequel gaat er zeker komen en als aliens is uitgesteld, is dit denk ik de film waar hij aan gaat werken (hoop ik).

B@chelor

Avatar

meanrat "Dit is jammer. Van Scott kreeg ik steeds minder hoop aangezien zijn laatste paar films flink tegenvielen. Nu hij weer met Alien zou gaan werken had ik weer hoop op een sfeervolle SF-horror, maar als het zó lang wordt uitgesteld is het inderdaad nog maar de vraag of het er echt van komt.

En Robin Hood 2...tja...heb 1 niet gezien hoor, maar inderdaad...uitgaande van de reacties en de opbrengst van het eerste deel...ik zou als maatschappij kiezen voor Alien prequels. Daar gaan mensen bij voorbaat al voor naar de bios."


Ook ik vond Robin Hood niet denderend; misschien had ik mijn verwachtingen te hoog liggen. Ik moet wel zeggen dat Body of Lies en American Gangster zeker niet tegenvielen.

meanrat

Avatar

Dit is jammer. Van Scott kreeg ik steeds minder hoop aangezien zijn laatste paar films flink tegenvielen. Nu hij weer met Alien zou gaan werken had ik weer hoop op een sfeervolle SF-horror, maar als het zó lang wordt uitgesteld is het inderdaad nog maar de vraag of het er echt van komt.

En Robin Hood 2...tja...heb 1 niet gezien hoor, maar inderdaad...uitgaande van de reacties en de opbrengst van het eerste deel...ik zou als maatschappij kiezen voor Alien prequels. Daar gaan mensen bij voorbaat al voor naar de bios.

Decepticon

Avatar

250 miljoen voor 2 films valt reuze mee, maar als elke deel zo veel moet kosten, dat vind ik ook aan de hoge kant.

Het is beter dat ze die Robin Hood sequel laten liggen, daar zitten volgens mij niet veel mense op te wachten.
Kan je op een papiertje geven dat de Alien prequels meer opbrengen dan die Robin Hood 2. Volgens mij was niemand enthousiast over die Robin Hood.

Pete_027

Avatar

Van uitstel komt afstel

bartdelien

Avatar

Robin Hood II moest hij ook nog maken he, ik denk dat dat het is :D

NieuwsFilm

meest populair