Firestarter remake onderweg

Het horrorverhaal van Stephen King wordt opnieuw verfilmd.

De remake-trein is nog altijd op volle snelheid op weg, en ditmaal is de film Firestarter aan boord gestapt. Het origineel stamt uit 1984, met onder andere Drew Barrymore, David Keith en Heather Locklear in de hoofdrollen. De film werd gebaseerd op een boek van Stephen King, maar het vervolg zou zich daar slechts losjes op baseren.

Een van de dingen die waarschijnlijk zullen veranderen is de hoofdrol van Barrymore. Zij was namelijk pas een jaar of negen tijdens het maken van de film. Het verhaal volgt Andrew en Vicky McGee, die elkaar tijdens een experiment ontmoeten: ze dienen als proefkonijn, zonder echt te weten waarvoor. Als ze een dochter krijgen blijkt zij als gevolg van de experimenten een talent te hebben gekregen: ze kan branden laten ontstaan door er slechts aan te denken. Uiteraard worden Charlie en haar ouders achtervolgd door de regering en een geheime organisatie genaamd 'The Shop'.

Eerder al maakte Sci-Fi een vervolg op de film: Firestarter 2: Rekindled. Het vervolg gaat wederom over Charlie, die nu een groep moet stoppen die de wereld wil overnemen. Het personage Charlie zal in de remake "be reinvented with a little more edge", in een scenario geschreven door Mark L. Smith (Vacancy).

Wanneer de remake uit moet komen is nog niet bekend. Ondertussen raast de remaketrein rustig verder door filmlandschap.



NieuwsFilm

meest populair