Filmnieuws in het Kort

Met vandaag onder andere de nominaties voor de belangrijke SAG Awards, waarbij Leonardo diCaprio de grote verliezer is.

Er verschijnen dagelijks zoveel nieuwsberichten dat we ze hier bij Filmtotaal niet allemaal kunnen posten. Daarom deze terugkerende rubriek: Filmnieuws in het kort, waarin we de iets minder opvallende nieuwsberichten ook een plekje op de site geven.

Colin Firth in Gambit
De Britse acteur Colin Firth is in onderhandelingen om de hoofdrol te spelen in de nieuwe film Gambit, een remake van een film uit 1966. Michael Hoffman zal regisseren naar een scenario van de gebroeders Coen en het verhaal gaat over een crimineel die het plan heeft opgevat een onbetaalbeer beeld van een rijke prinses te stelen. Firth zou de rol moeten spelen die in het origineel door Michael Caine werd vertolkt.
lees meer

Nominaties voor SAG Awards bekendgemaakt
The King’s Speech en The Fighter hebben ieder vier nominaties binnengesleept bij de SAG Awards, de prijzen van de Amerikaanse acteursvakbond. Afgelopen jaar kwamen 19 van de 20 nominaties van de SAG overeen met de nominaties van de Academy. De meest opmerkelijke uitsluiting bij de nominaties is Leonardo DiCaprio, die geen nominatie kreeg voor zijn rollen in Shutter Island en Inception.
lees meer

41 liedjes in de race voor Oscar beste nummer
Er zijn in totaal 41 nummers in de race voor de Oscar voor beste originele nummer. De musical Burlesque heeft drie nummers in de running en ook liedjes uit Toy Story 3, Twilight en Tangled maken een goede kans. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door The Weary Kind uit de film Crazy Heart.
lees meer

Goro Miyazaki maakt animatiefilm
De zoon van animatielegende Hayao Miyazaki gaat een animatiefilm maken voor Studio Ghibli. Het gaat om een adaptatie van een manga uit de jaren ’80, getiteld Kokuriko-Zaka Kara over een klein meisje dat moet zien op te groeien in afwezigheid van haar ouders. Goro Miyazaki maakte al eerder een animatiefilm voor Ghibli, het niet heel goed ontvangen Tales from Earthsea.
lees meer

Clint Mansell doet niet langer de muziek voor Source Code
Clint Mansell, die de muziek verzorgde voor alle films van Darren Aronofsky en de debuutfilm van Duncan Jones, Moon, zal niet langer de score voor de volgende film van Jones, Source Code, componeren. Mansell zou het te druk hebben en wordt vervangen door de onbekende Chris Bacon. Spijtig, omdat met de muziek van Moon heel weinig mis was.
lees meer

Thomas Horn in Extremely Loud and Incredibly Close
De dertienjarige Thomas Horn is gecast in de nieuwe film van Stephen Daldry, Extremely Loud and Incredibly Close, een verfilming van het succesvolle boek van Jonathan Safran Foer. Dat is op zich niet heel veel groot nieuws, ware het niet dat het personage van Horn, Oskar Shell, het belangrijkste personage in de film zal zijn. Hij voegt zich overigens bij Tom Hanks en Sandra Bullock, die eveneens in de film van Daldry te zien zullen zijn.
lees meer

David Fincher bevestigt voor 20.000 Leagues Under the Sea
David Fincher is nu nog bezig met de remake van het succesvolle Zweedse Mannen die Vrouwen Haten, maar het is nu bevestigd dat zijn volgende film een verfilming zal zijn van 20.000 Leauges under the Sea naar het klassieke boek van Jules Verne. Fincher zal voor dit project voor het eerst met Disney gaan samenwerken.
lees meer

Twee nieuwe films voor James Franco
James Franco heeft het maar druk de laatste tijd. Hij zal binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn met 127 Hours, en is nu alweer bezig met twee nieuwe projecten. Het daarbij ten eerste om Maladies, een kleine film over een succesvolle acteur die stopt met zijn werk vanwege een ziekte, en ten tweede om een biopic over Sal Mineo, een acteur die onder andere te zien was in Rebel Without a Cause. Het is de bedoeling dat Franco dit laatste project alleen zou regisseren en de hoofdrol aan iemand anders zou laten.
lees meer



NieuwsFilm

meest populair