TV-tips voor komende week

Deze week o.a Wit Licht met in de hoofdrol Marco Borsato.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Natural Born Killers (1994)

Zaterdag 8 januari om 00:15 op RTL7

Het waren geen Nobelprijswinnaars, ze hebben geen olympisch record neergezet of waren geen eerbare natuurtalenten met een succesverhaal. Wat dit voortvluchtige duo, Mickey en Mallory, deed was mensen vermoorden. Veel mensen. En de media deed de rest. Drievoudig Oscar-winnaar Oliver Stone (JFK, Platoon) brengt een krachtige filmervaring zoals je die nog nooit beleefde: Natural Born Killers, een visueel verbluffende, gemeen hilarische golf van geweld en media-obsessie en "de meest radicale film die een grote filmstudio uitbracht sedert A Clockwork Orange" (Stephen Schiff, The New Yorker). Mickey en Mallory, schitterend vertolkt door Woody Harrelson and Juliette Lewis, zijn het soort crazy mixedup kids die zelfs de duivel doen huiveren. En Robert Downey Jr., Tommy Lee Jones, Tom Sizemore en Rodney Dangerfield laten een diepe indruk na in deze wilde rit, die je volledig van slag brengt.
Bekijk de afbeelding

The Green Mile (1999)

Zondag 9 januari om 20:00 op RTL4

Paul Edgecomb is gevangenisbewaarder op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij is verantwoordelijk voor de bewaking van vier ter dood veroordeelden. Een van hen, John Coffey, wacht de elektrische stoel, omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een reusachtige vent, sterk als een beer, maar ook erg verlegen, naïef, aandoenlijk beleefd en bang in het donker. Hij blijkt bovendien over wonderlijke bovennatuurlijke krachten te beschikken.
Bekijk de afbeelding

Quantum of Solace (2008)

Maandag 10 januari om 20:30 op SBS6

Na de dood van zijn geliefde Vesper zet Bond de achtervolging in om de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn te pakken. Nadat 007 en M de mysterieuze Mr. White hebben ondervraagd, onthult hij dat de organisatie veel gevaarlijker is dan ze hadden kunnen indenken. De grote vraag is: kan Bond de verleiding weerstaan om simpelweg wraak te nemen?
Bekijk de afbeelding

Wit licht (2008)

Dinsdag 11 januari om 22:00 op NED3

Eduard Zuiderwijk (Marco Borsato) heeft zijn dromen gerealiseerd in Afrika. Zijn droom wordt echter ruw verstoord als zijn vrouw bij een ongeluk overlijdt en niet veel later de politieke situatie in het Afrikaanse land instabiel wordt. Na een gewelddadige overval op een nabij gelegen dorp wordt het beste vriendje van zijn zoon ontvoerd en met harde hand opgeleid tot kindsoldaat. Verlies en onmacht, hoop en woede, angst en overtuiging staan vanaf dat moment centraal in het leven van Eduard Zuiderwijk.
Bekijk de afbeelding

Waltz with Bashir (2008)

Woensdag 12 januari om 22:40 op Canvas
Regie: Ari Folman

Ari, een Israëlische regisseur, heeft midden in de nacht een afspraak in een bar met een vriend die wordt gekweld door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een meute van 26 honden. 26, precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in het begin van de jaren '80. De volgende dag komt voor het eerst een herinnering uit die periode bij Ari naar boven. Een stilzwijgend, kwellend beeld: hijzelf, als jonge soldaat, baadt zich samen met twee kameraden in de buurt van Beiroet. Hij ervaart dan de vitale behoefte om de waarheid te ontdekken over die fractie geschiedenis en van zichzelf. Om daarin te slagen besluit hij om over de hele wereld enkele van zijn vroegere wapenbroeders te gaan interviewen. Hoe dieper Ari in zijn geheugen graaft, hoe meer vergeten beelden naar boven komen.
Bekijk de afbeelding

Simon (2004)

Donderdag 13 januari om 22:00 op NED3

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.
Bekijk de afbeelding

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Vrijdag 14 januari om 20:30 op SBS6

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...



NieuwsFilm

meest populair