Blu-Ray Review: Resident Evil: Afterlife 3D

Paul W.S. Anderson weet zichzelf te overtreffen met hersenloos topvermaak!


Regie: Paul W.S. Anderson | Cast: Milla Jovovich (Alice), Ali Larter (Claire Redfield), Shawn Roberts (Albert Wesker), Wentworth Miller (Chris Redfield), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2010 | Bioscooprelease: 23 september 2010 | Retail release: 19 januari 2010 | Beeld: 1080p HD 16 : 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045222598 | FilmTotaal Recensie

Een kleine tien jaar geleden maakte regisseur Paul W.S. Anderson de horror-/actiefilm Resident Evil (2002). In vergelijking met andere game-verfilmingen werd Andersons zesde speelfilm goed ontvangen. Mogelijk kwam dit door de aanwezigheid van de opvallende actrice Milla Jovovich, met wie de regisseur later trouwde, de overdosis heftige actiescènes en/of het enorme succes van de game Resident Evil zelf. De gamereeks verkocht namelijk al meer dan 40 miljoen kopieën. De Box Office resultaten van de eerste filmversie gaven Anderson de ruimte om in 2004 en 2007 twee sequels uit te brengen. Hij schreef en produceerde Resident Evil: Apocalypse en Resident Evil: Extinction zelf, maar liet de regie over aan onbekendere regisseurs. Voor het vierde deel kroop hij echter weer in de regiestoel en besloot alles uit de kast te halen. Met een redelijk fors budget en de 3D techniek van James Cameron liftte Resident Evil: Afterlife voortreffelijk mee op de 3D hype door bijna $300 miljoen op te halen aan de internationale Box Office. Sinds kort is het vierde Resident Evil avontuur op (Real 3D) Blu-Ray verkrijgbaar.

SYNOPSIS
In Resident Evil: Afterlife pakt Alice (Jovovich) genadelozer dan ooit de wapens op om te strijden tegen het dodelijke T-virus. Ze vecht tégen zombies en vóór een veiligere wereld. Er is alleen een probleem: de Umbrella Company werkt haar nog altijd tegen. Dit keer in de vorm van haar aartsvijand Albert Wesker (Roberts).

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Resident Evil: Afterlife of klik door naar de HD versies:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Resident Evil: Afterlife 25%. De IMDb noteert een stuk hoger met een 6,0 (bij ruim 30 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 6,1. Onze recensent Thomas Hermssen geeft 2 sterren naar aanleiding van zijn recensie.
De reactie van FT bezoeker Movieandtvfreak: ...Goede actie, mooie stunts en wrede zombies. Het verhaal is jammer genoeg wel wat minder, maar zeker een 7 waard.
Het productiebudget van Resident Evil: Afterlife bedroeg circa $60 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Andersons film ruim $26,6 miljoen en eindigde op $60,1 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een zeer forse $296,2 miljoen. In Nederland leverde de 3D horror een kleine 9 ton in dollars op. In totaal brachten de vier Resident Evil films wereldwijd zo'n $673 miljoen op bij een gezamenlijk productiebudget van $183 miljoen.

DE BLU-RAY DISK
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Resident Evil: Afterlife. Het recensie-exemplaar komt in een standaard witte (!) Blu-Ray keepcase. De vormgeving is gebaseerd op een filmposter. Opvallend is dat op de voorkant van de hoes zeven keer de term 3D staat... Lelijke witte sticker ook. Een 6. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



DE EXTRA'S
Disc 1: 3D anaglyfic versie (met 2 meegeleverde kartonnen brillen) | 3D stereoscopic versie (Real 3D)

De Blu-Ray van Resident Evil: Afterlife bevat geen extra's. Toch weer jammer, aangezien buitenlandse uitgaven over o.a. audiocommentaar, deleted scenes, verschillende docu's en een Picture-in-Picture versie beschikken. De 3D anaglyfic versie is zo'n versie die je kijkt met een brilletje met een groen en een rood "glas". De beeldkwaliteit wordt hierdoor bedroevend, maar de 3D pakt zo nu en dan best aardig uit. De Real 3D versie is vanwege het ontbreken van een 3D scherm niet getest. Aangezien de 3D versies niet als standaard extra's beschouwd kunnen worden, géén cijfer...

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ

De beeldkwaliteit is ruim voldoende. Scherp, mooie kleuren, voldoende details tijdens de donkere scenes en er is geen storende grain te zien. De visual effects zijn zoals vaker in High Definition goed zichtbaar. De geluidskwaliteit doet er nog een schepje bovenop. De 5.1 DTS-HD geluidstrack is namelijk super en aangezien de actiescènes volop aanwezig zijn, is het flink genieten. De soundtrack lijkt hier en daar helaas wat onlogisch gekozen. Een 9 voor het beeld en een 9,5 voor het geluid.

CONCLUSIE
Met Resident Evil: Afterlife zien we Milla Jovovich voor de vierde keer in de huid van de heldin en zombie-moordende Alice. Van een enorm hoog niveau is de actiefilm niet, maar sommige scenes pakken weer heerlijk uit. Afterlife heeft dan ook hetzelfde hersenloze vermaak dat de voorgaande drie delen ook toonden. Op naar een vijfde deel? Uiteraard!
De Blu-Ray uitgave beschikt over een prima HD beeldkwaliteit en een nog betere geluidskwaliteit. Het is jammer dat er geen enkele "extra" te bekijken is op de schijf. Een flinke teleurstelling... De fan van de Resident Evil reeks zal echter grotendeels tevreden zijn en als deze beschikt over een 3D scherm, dan voegen de goed ontvangen 3D-elementen vast en zeker nog een extra dosis vermaak toe.

FT cijfer
6,1
Beeld
9
Geluid
9,5
Extra's
-
Verpakking
6
Conclusie
bijna BLAUW

De eindbeoordeling van BD (Blu-Ray Disk) wordt uitgedrukt in de toepasbare termen LICHTBLAUW / BLAUW / DONKERBLAUW.

VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versie van Resident Evil: Afterlife is er een single disc Dvd versie verkrijgbaar, o.a. bij de FilmTotaal DVD Shop. Met dank aan de uitgever EOne Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair