Trailer Atlas Shrugged

Een van de invloedrijkste boeken uit de Amerikaanse geschiedenis krijgt een opmerkelijke verfilming.

Hieronder is de trailer te zien van de film Atlas Shrugged van regisseur Paul Johansson, met in de hoofdrollen Taylor Schilling en regisseur Johansson zelf. Atlas Shrugged is gebaseerd op een boek van Ayn Rand, de oprichter van de filosofische stroming van het objectivisme, dat grote populariteit geniet onder Amerikaanse conservatieven. Toen bekend werd dat het volgens velen onverfilmbare boek alsnog een filmversie zou krijgen, werden grote namen als Charlize Theron, Angelina Jolie en Brad Pitt er in eerste instantie aan gelinkt.

Dat gebeurde echter allemaal niet en de producenten werden gedwongen de film snel te maken, omdat ze anders de rechten op het boek zouden verliezen. Vandaar werd de verfilming een haastklus zonder al te bekende acteurs.

Het is lastig de plot van het lijvige boek in een paar zinnen samen te vatten, maar op het meest oppervlakkige niveau gaat Atlas Shrugged over Dagny Taggart die uit alle macht probeert haar treinbedrijf overeind te houden. Het is de vraag of de makers van de film alle filosofische ideeën die Rand in haar boek behandelt ook een plaatsje in de film gaan geven.



NieuwsFilm

meest populair