Blu-ray

Blu-Ray Review: Jonah Hex

Ondanks de aanwezigheid van Josh Brolin, John Malkovich en Megan Fox kon deze DC Comics stripverfilming het niet waar maken.

door Bram de Groot op 19.02.2011 om 15:31 in Blu-ray

Regie: Jimmy Hayward | Cast: Josh Brolin (Jonah Hex), John Malkovich (Quentin Turnbull), Megan Fox (Lilah), Michael Fassbender (Burke), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2010 | Bioscooprelease: geen | Retail release: 2 februari 2010 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD MA 5.1 Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Pools DD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Zweeds, Spaans, Deens, Fins, Noors, Chinees, Pools, Frans | EAN: 5051888059869 | Geen recensie

Met twee voor een Oscar genomineerde acteurs, één van de meest in het oog springende actrices van het moment en een DC Comics stripalbum als uitgangspunt kon de actiewestern van Jonah Hex eigenlijk niet fout gaan. Toch draaide de film van regisseur Jimmy Hayward (Dr. Seuss' Horton Hears a Who!, 2008) uit op één van de grootste flops van 2010. De indrukwekkende cast, bestaande uit o.a. Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox en Michael Fassbender, kon niet voorkomen dat de film zwaar teleurstellende aan de Noord-Amerikaanse box office. De magere cijfers zorgden er al snel voor dat de geplande wereldwijde release - dus ook in Nederland - werd tegengehouden door filmmaatschappij Warner Bros. Lichtpuntjes zijn de geslaagde visual effects, de redelijke rol van Brolin als de getergde Jonah Hex en uiteraard de scenes met de altijd opvallende Fox. De Blu-Ray van de "superheldenfilm" is sinds begin deze maand verkrijgbaar.

SYNOPSIS
In Jonah Hex is Jonah Hex (Brolin) een gevreesde boevenvanger in het Wilde Westen en met vlotte pistooltechnieken. Nadat hij ternauwernood een aanslag op zijn leven overleefde, is hij in staat over bijzondere krachten, gevoed van de andere zijde, te beschikken. Met een voet in de echte wereld en een voet in de wereld van de geesten is hij sterker dan ooit. De enige connectie met de echte wereld heeft hij met Leila (Fox), die ook een gewelddadig en turbulent verleden heeft. Als Jonah een aanbod krijgt van het Amerikaanse leger om zijn schuld te verheffen, neemt hij deze met beide handen aan. Hij moet alleen de kop laten rollen van de gevaarlijke Quentin Turnbull (Malkovich), tevens zijn oude aartsrivaal.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Jonah Hex of klik door naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Jonah Hex 13%. De IMDb noteert een stuk hoger met een 4,6 (bij ruim 11 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk nog iets hoger een 5,3. Aangezien de superheldenfilm niet in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid, is er geen recensie geplaatst op FilmTotaal.
De reactie van FT bezoeker Ramsz: ... De cast is prettig, met name de hoofdrolspeler. Veel actie, veel geweld, en wat drama hier en daar. De gfx waren cool. Het gejank mocht wel wat minder...
Het productiebudget van Jonah Hex bedroeg circa $47 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende de actiewestern film ruim $5,4 miljoen en eindigde op $10,5 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op zo'n $10,9 miljoen.

DE BLU-RAY DISK
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Jonah Hex. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving is bijna gelijk aan de filmposter. In de hoes bevindt zich een flyer waarop een code staat voor een download van een digitale versie van de film. Een 7. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).DE EXTRA'S
Disc 1: The Weird, Western Tales of Jonah Hex | The Inside Story of Jonah Hex | Deleted Scenes
De Blu-Ray van Jonah Hex bevat een beperkt aantal extra's met een gezamenlijke speelduur van ruim een kwartier. Voor degenen die onder de indruk waren van de film of er juist wat meer van willen begrijpen is de P-in-P commentaartrack The Weird, Western Tales of Jonah Hex niet te missen. Er zijn vele interviews en beelden van achter de schermen te zien. De deleted scenes zijn afgerond, maar ze voegen weinig toe en ontbreekt er commentaar van bijvoorbeeld de regisseur. De korte docu The Inside Story of Jonah Hex gaat in ruim 10 minuten in op het personage Jonah Hex, die voor het eerst in een comic verscheen in 1972. De fraaiste extra op de schijf. Een 6.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Ondanks dat het beeld er op het eerste oog scherp uitziet en de kleuren zeer tevreden stemmen, heeft de transfer één heel groot nadeel. De details vallen namelijk zo goed als weg bij donkere scenes. Dit is toch erg jammer, want over het algemeen heeft Warner Bros. juist erg puike Blu-Ray uitgaven. De geluidstrack lijkt veel vanuit de frontspeakers te komen, waardoor je 5.1 set verre van optimaal gebruikt wordt. De stevige actiescènes zijn daarentegen een genot om naar te luisteren. Een 7,5 voor het beeld en een 8 voor het geluid.

CONCLUSIE
De comicverfilming Jonah Hex had met de indrukwekkende cast de potentie uit te groeien tot een klassieker in het genre. Helaas rolde het tegenovergestelde uit de handen van regisseur Jimmy Hayward. Wat er wel uitkomt is een middelmatige actiefilm die weinig mensen weet te overtuigen. De actiewestern duurt met 82 minuten ook nog eens te kort om personages goed te introduceren en er passend verhaal omheen te breien. Aan de andere kant wordt de film hier misschien ook wel een beetje mee te kort gedaan, aangezien er ook heel veel slechtere films zijn gemaakt.
De Blu-Ray van Jonah Hex kan een beetje vergeleken worden met de film zelf. Het lijkt veel te beloven, maar in realiteit blijkt het helaas anders te zijn. De HD kwaliteit lijkt op het eerste oog dik in orde, maar helaas stellen de vele donkere scenes behoorlijk tegen. Op de fraaie docu The Inside Story of Jonah Hex na zijn ook de extra's erg mager. Een schijf voor de liefhebbers van comicfilms.

FT cijfer
5,3
Beeld
8
Geluid
8,5
Extra's
6
Verpakking
7
Conclusie
LICHTBLAUW

De eindbeoordeling van BD (Blu-Ray Disk) wordt uitgedrukt in de toepasbare termen LICHTBLAUW / BLAUW / DONKERBLAUW.

VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versie van Jonah Hex is er een single disc Dvd versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Warner Bros. voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Toen ik deze in de videotheek zag staan en zag dat hij maar 82 minuten duurt, dacht ik ik wacht wel tot hij op film 1 komt...

bartdelien

Avatar

Echt een draak van een film! enige plus punt was het mooie decor aan het begin van de film.

Deze film is nog niet eens een 1 waard zo slecht! Houd het geld maar in je zak voor iets fatsoenlijk Smiley face

Decepticon

Avatar

DirtyHarryCallahan "toen ik deze in de videotheek zag staan en zag dat hij maar 82 minuten duurt, dacht ik ik wacht wel tot hij op film 1 komt..."
En zo kort duurt ie nog niet eens, de film is maar 70 minuten!! Hoewel dat niet echt opvalt, want ik heb me er nog redelijk mee vermaakt, mogelijk gemaakt door de puike vertolking van Brolin en zijn toch fraaie make-up en het leuke schietwerk.
En ik heb uiteraard zitten kwijlen bij Megan Fox in dat strakke pakkie :~

Geen aanrader, maar toch leuk om een x te kijken. Misschien koop ik hem nog x als ie rond de 5euro ligt.
Jammer voor Warner dat ie het zo slecht heeft gedaan, maar misschien leren ze er van, voordat ze weer zoveel geld uitgeven aan zoiets onbekends.

Spawn999

Avatar

Onbekends? De comic is vrij bekend hoor.

11qqaazz

Avatar

Spawn999 "Onbekends? De comic is vrij bekend hoor."


Niet zo bekend als Batman...

Dijkie

Avatar

11qqaazz "Niet zo bekend als Batman..."


Ja en ook niet zo bekend als de euro zo lust ik er nog wel een paar.

Neemt niet weg dat de film het aanzien idd niet waard is. De eenisgte reden die ik ken bedenken om te kijken is miss Fox. En das dan niet om dr uitmuntende acteer prestaties. Maar gewoon heerlijk om te zien is ze wel.

Matter of fact: misschien is er op youtube inmiddels een compiltatie met al haar scenes hoef je de film ook niet helemaal uit te zitten en aan te schaffen. Deze tip was gratis en voor niets:E

Spawn999

Avatar

Batwatte? Nooit van gehoord!

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Vond het geen slechte film, heb er prima mee vermaakt.

benjamin

Avatar

Decepticon " Jammer voor Warner dat ie het zo slecht heeft gedaan, maar misschien leren ze er van, voordat ze weer zoveel geld uitgeven aan zoiets onbekends."


Vanaf nu geven ze alleen maar geld aan bekende projecten (reboots, remakes)... Bovendien scoren onbekendere zaken ook, of denk je dat de helft van de kijkers van Transformers de oorspronkelijke Transformers kennen.
Gewoon goed nieuws dat slechte films (zie de negatieve recensies) af en toe eens op hun doos gaan.

Banned

Avatar

Jullie zouden beter meer blu ray reviews geven en meer deftige films dan dit misbaksel...

nietselam

Avatar

Waardeloze film, mijn versie was nog korter heb maar 50 minuten gekeken, of werd het daarna nog een meesterwerk?
Hoeveel screentime had megan fox? 3 minuten ofzo? Niet dat ze meer verdiend.
Vooral malkovich vind ik niet meer om aan te zien de laatste jaren, zijn enige leuke rol was die in Red.

11qqaazz

Avatar

Jonah Hex mag onder comic fanaten bekend zijn (ben meer van Europees en Manga). De gewone man, die kent hem niet. En voor batman, Superman en Spiderman geld dat wel.
Een dikke faal, wat betreft brand recognition....

Spawn999

Avatar

Volgens mij is Jonah Hex ook bekend bij de Europese lezers vooral de western liefhebbers. Dat je dit met superhelden gaat zitten vergelijken slaat nergens op.

Decepticon

Avatar

Spawn999 "Volgens mij is Jonah Hex ook bekend bij de Europese lezers vooral de western liefhebbers. Dat je dit met superhelden gaat zitten vergelijken slaat nergens op."
Dat zie je helemaal verkeerd en 11qqaaz heeft helemaal gelijk. Het is een comic, dat heeft niks te maken of het nu sci-fi western of superhero stuff is maakt geen bal uit, het is en blijft comic.
Het gaat er niet om dat het bekend is bij de Europese lezers, grootste gros van de filmkijkende wereld kent Jonah Hex denk ik niet.

Decepticon

Avatar

benjamin "Vanaf nu geven ze alleen maar geld aan bekende projecten (reboots, remakes)... Bovendien scoren onbekendere zaken ook, of denk je dat de helft van de kijkers van Transformers de oorspronkelijke Transformers kennen.
Gewoon goed nieuws dat slechte films (zie de negatieve recensies) af en toe eens op hun doos gaan."
Heb je gelijk in, maar Transformers is en blijft generaties lang, er komen om de zoveel jaar nieuwe cartoons met de bijbehorende toys en is Transformers nu eenmaal een 'begrip' en groeit elk klein jochie er mee op.

Ze hadden imo beter een film kunnen maken van Marshall Bravestarr

Decepticon

Avatar

nietselam "Waardeloze film, mijn versie was nog korter heb maar 50 minuten gekeken."
LOL liep je speler vast of heb je hem gewoon uitgezet ;)

Spawn999

Avatar

Er is een groot verschil tussen superheld en antiheld!
En ik heb het over de bekendheid in de comic wereld.

11qqaazz

Avatar

Jonah Hex is geen antiheld.

Spawn999

Avatar

Tis dan absoluut geen superheld.

supervinnie40

Avatar

Ik zie mezelf als een gewone standaard persoon.
heb een 9 tot 5 baan, rij een saaie diesel en ga normaal om half 11 naar bed.
maar ik lees nu pas dat jonah hex ook een comic is.

vond de film prima voor een saaie avond, maar zeker geen klassieker. ben ook blij dat ik hem gratis heb kunnen kijken en het me geen geld/moeite heeft gekost.

of het wel of geen comic heeft doet er toch eigenlijk helemaal niet toe? het gros dat tegenwoordig film kijkt zijn gewone dood normale huismannen en vrouwen. waarvan de meeste nooit verder is gekomen dan de donald duck wat betreft comics.
een film slaagt als het zowel de hardcore fans aanspreekt als de nieuwkomers die er nooit van gehoord hebben.

transformers: ik ben ermee opgegroeid, heerlijk.... goede ouwe tijd.
mijn buurjongen had er nog nooit van gehoord, maar vond de film al vanaf de eerste trailer SUPER VET. nu zit hij mijn oude dvd's van vroeger te kijken (welke hij oud en stom vind, maar toch blijft kijken).

nietselam

Avatar

Decepticon "LOL liep je speler vast of heb je hem gewoon uitgezet ;)"


Nou je het zegt, mijn dvdspeler begon wel te haperen, zelfs die had moeite met de film.Smiley face

NieuwsFilm