Algemeen

Cube 3D?

Ook cultklassieker van Vincenzo Natali (Splice) lijkt voorbestemd voor de 3D trechter.

door Bram de Groot op 09.03.2011 om 08:52 in Algemeen
Volgens ShockTillYouDrop is er een 3D versie in de maak van de horrorfilm Cube van regisseur Vincenzo Natali. Volgens de website is het nog niet duidelijk of het een remake of sequel moet gaan worden. De film van Natali, bij menigeen ook bekend van zijn laatste film Splice (2009), was in 1997 een bescheiden hit, maar groeide vervolgens uit tot een cult klassieker.

Het eerste deel kreeg twee vervolgen met Cube 2: Hypercube (2002) en de direct-to-video uitgave Cube Zero (2004). In het eerste Cube ontwaken zes volkomen vreemden uit in een surrealistische ruimte, bestaande uit een doolhof van vierkante kamertjes die bezaaid liggen met dodelijke vallen. Een politieagent, een dief, een wiskundestudent, een psycholoog, een architekt en een autist. Niemand van hen weet hoe ze hier terecht zijn gekomen. Maar al spoedig blijkt dat ieder van hen over een gave beschikt die hen kan helpen bij hun ontsnapping.

Mocht je de film niet kennen, dan zegt onderstaande trailer je misschien iets:


8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

Kan wel vet worden.

Je moet alleen Cube 1 en Cube zero kijken.
Best goede films.. En die 2 films horen bij elkaar
Cker een aanrader :D

stuntmanMike

Avatar

Cube 1 is een geweldige film; maar hoef er niet zonodig een 3D-remake van... (ook geen 'normale' remake trouwens ;))

Pete_027

Avatar

Geweldige film:W

En zoals bij zovelen is deze ook geen remake nodig en ook geen 3D versie. Ze denken tegenwoordig zeker dat alles in 3D moet:? Maar ze zijn zo dom dat ze films gaan maken die helemaal geen 3D nodig zijn. Doe het net zoals met Cube destijds; verzin iets nieuws, iets creatiefs en maak dat in 3D.

ghossler

Avatar

Pete_027 "Geweldige film:W

En zoals bij zovelen is deze ook geen remake nodig en ook geen 3D versie. Ze denken tegenwoordig zeker dat alles in 3D moet:? Maar ze zijn zo dom dat ze films gaan maken die helemaal geen 3D nodig zijn. Doe het net zoals met Cube destijds; verzin iets nieuws, iets creatiefs en maak dat in 3D."


Zelfs dat laatste hoef ik niet in 3D.. vind helemaal geen toegevoegde waarde dat 3D. Hou het gewoon op 2D of 2D imax.. lekker simpel :P

OT: deel 1 was zeer vermakelijk en voor die tijd was het concept ook zeer nieuw en creatief. Ik had toen Cube 2 Hypercube gekeken, nou die vond ik toch bagger, begreep ook niet helemaal het verhaal of wat dat hypergedoe nou inhield, daarnaast was het verhaal of plot/twist (hoe je et wilt noemen) veelste ver gezocht!

Cube Zero heb ik nog niet gezien :D wist niet dat die er was.. na cube 2 was ik beetje uitgekeken.. dus ging niet kijken of er andere delen waren ^^

Daarnaast denkt hollywood dat zowieso alles reboot en remake moet krijgen en nog 3D erover. Maar in dit geval denk ik dat ze het wel hel toepasselijk (toepasseljker dan bij andere films denk ik) om hier 3D remaken aangezien het om een film gaat die Cube heet.. en dus een 3D kubus.. iets in die trend

benjamin

Avatar

Blijf van Cube af.

Spawn999

Avatar

ghossler "
Cube Zero heb ik nog niet gezien :D wist niet dat die er was.. na cube 2 was ik beetje uitgekeken.. dus ging niet kijken of er andere delen waren
"


Cube Zero de prequel is zeker de moeite waard, helaas niet zo goed als de eerste maar toch wel behoorlijk creepy.

Ik denk dat het dan een sequel wordt.

Rorschach

Avatar

Ik was persoonlijk niet zo weg van Cube Zero. De eerste film hield veel zaken nog in het midden (Waarom is de Cube gemaakt? Wie zit erachter?), Zero kwam met allemaal verklaringen waar ik eigenlijk niet zo op zat te wachten.
Ik vond hem wel iets sterker dan Hypercube, maar daar is ook niet veel mee gezegd.

Dunno1984

Avatar

De 3 films zijn idd erg goed, vind het erg vermakelijk (de 1 iets meer dan de ander)

zeker en vast aanrader!! (ook vanwege Nicole deBoer :P )

Mss dat ik wel eens een Cube-marathon ga doen,
beginnende met ZERO -> Cube --> Hypercube


greetz

nieuwslaatste nieuws

meest populair