Al Pacino in Gotti: Three Generations

"The Godfather" keert terug naar maffiagenre.

De cast van Gotti: Three Generations is aangevuld met niemand minder dan Al Pacino. De laatste grote rol in een misdaadfilm had Pacino in Donnie Brasco (1997). Daarvoor was hij te zien in Carlito's Way (1993), Scarface (1983) en uiteraard The Godfather trilogie. Tevens werd onlangs bekend dat niet Nick Cassavetes (The Notebook, 2004) de film regisseert, maar Barry Levinson (Bugsy, 1991).

Eerder waren al John Travolta, Joe Pesci en Lindsay Lohan gecast voor de film over de legendarische maffiabaas John Gotti (1940-2002). Ook Kelly Preston en Ella Bleu Travolta, de vrouw en dochter van titelrolspeler John Travolta, hebben een rol.

Gotti: Three Generations wordt gebaseerd op de visie van John Gotti's zoon John Gotti jr. De maffiabaas Gotti was jarenlang hoofd van de beruchte Gambino familie, één van de vijf New Yorkse misdaadfamilies. Gotti werd familiehoofd in 1986 na het omleggen van zijn voorganger Paul Castellano. In 1992 verdwijnt Gotti achter de tralies nadat hij werd verraden door zijn "underboss" Salvatore Gravano a.k.a. Sammy the Bull. In 2002 overleed Gotti aan keelkanker.



NieuwsFilm

meest populair