The Human Centipede II verboden (UPDATE)

De horrorsequel van de Nederlandse regisseur Tom Six mag niet in Groot Brittannië verschijnen.

In 2009 was de film The Human Centipede (First Sequence) van de Nederlandse regisseur Tom Six flink onderwerp van gesprek. De horror werd betiteld als "één van de smerigste films ooit" en werd zelf bekroond tot beste horror van 2009. Het tweede deel The Human Centipede II (Full Sequence) weet nu weer de gemoederen bezig te houden, aangezien Empire Online meldt dat de sequel verboden is in Groot Brittannië.

Het British Board of Film Classification (BBFC) heeft de sequel namelijk niet goed gekeurd. Het zou "sexually violent and potentially obscene" zijn, waardoor het vervolg niet legaal verspreid mag worden op de Britse Eilanden. Six heeft zes weken de tijd om beroep aan te tekenen.

Update: Luister hieronder naar de reactie van regisseur Tom Six, met dank aan FT bezoeker Aston voor de link en de NOS:

De officiële verklaring van de BBFC:



Bekijk hieronder de trailer van The Human Centipede (2009), waarin een gestoorde Duitse arts, die gespecialiseerd is in het scheiden van Siamese tweelingen, in het geheim experimenteert met het aan elkaar verbinden van personen. Hij heeft een toekomstbeeld waarin de mens aan elkaar zit als een soort duizendpoot met een spijsverteringsstelsel. Als op een dag twee verdwaalde vrouwen aanbellen bij zijn huis komt zijn project in een stroomversnelling en begint het verwijderen van tanden en het vergroten van bilspleten om zo zijn droom waar te maken.



NieuwsFilm

meest populair