Algemeen

The Human Centipede II verboden (UPDATE)

De horrorsequel van de Nederlandse regisseur Tom Six mag niet in Groot Brittannië verschijnen.

door Bram de Groot op 07.06.2011 om 08:47 in Algemeen
In 2009 was de film The Human Centipede (First Sequence) van de Nederlandse regisseur Tom Six flink onderwerp van gesprek. De horror werd betiteld als "één van de smerigste films ooit" en werd zelf bekroond tot beste horror van 2009. Het tweede deel The Human Centipede II (Full Sequence) weet nu weer de gemoederen bezig te houden, aangezien Empire Online meldt dat de sequel verboden is in Groot Brittannië.

Het British Board of Film Classification (BBFC) heeft de sequel namelijk niet goed gekeurd. Het zou "sexually violent and potentially obscene" zijn, waardoor het vervolg niet legaal verspreid mag worden op de Britse Eilanden. Six heeft zes weken de tijd om beroep aan te tekenen.

Update: Luister hieronder naar de reactie van regisseur Tom Six, met dank aan FT bezoeker Aston voor de link en de NOS:

De officiële verklaring van de BBFC:Bekijk hieronder de trailer van The Human Centipede (2009), waarin een gestoorde Duitse arts, die gespecialiseerd is in het scheiden van Siamese tweelingen, in het geheim experimenteert met het aan elkaar verbinden van personen. Hij heeft een toekomstbeeld waarin de mens aan elkaar zit als een soort duizendpoot met een spijsverteringsstelsel. Als op een dag twee verdwaalde vrouwen aanbellen bij zijn huis komt zijn project in een stroomversnelling en begint het verwijderen van tanden en het vergroten van bilspleten om zo zijn droom waar te maken.66 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frank_Costello

Avatar

What. The. Fuck.

Ziekste film ooit...

dablidov

Avatar

Deel 1 was gruwelijk afschuwelijk!

Natuurlijk een revolutionaire film

Alleen vind ik het wel terecht dat The Human Centipede Sequence 2 in Brittannie word geweerd, want het verhaal komt nu wel heel dicht bij de ''realiteit'' en kan sommige mensen echt op het idee brengen om een human centipede te maken... Brrrr.....

De gedachte alleen al.... brrr...

Aston

Avatar

Pff, ik snap echt niet als je dit dan nog kan kijken. Deel 1 zou ik al nooit willen zien, laat staan dit. Volgens mij moet je ziek in je hoofd zijn om het leuk te vinden.

Paranoid

Avatar

Deel 1 was wel een grappige en leuke film, maar het is wel overhypt. Het is niet echt gruwelijk, vooral niet zo erg zoals sommige mensen beweren. Als deel 2 even "erg" is als deel 1, kan het wat mij betreft gewoon in de bios.

Golden Ghost

Avatar

Aan de andere kant als deel 2 inderdaad zo is als hierboven beschreven kan ik er wel inkomen dat hij verboden wordt om te vertonen in de bios in elk geval.

lykathea

Avatar

Klinkt een beetje alsof het een nieuwe The Guinea Pig serie aan het worden is.

benjamin

Avatar

Op zich is het dom films te verbieden, tenzij je wil dat zoveel mogelijk mensen ze zien natuurlijk. Maar ik vraag me wel af wie ziek genoeg is om dit te gaan bekijken.

Black Jack

Avatar

Dat is weer typisch Brits. Ze zijn daar snel geschokt.
Hoe is het mogelijk dat ze een film zomaar kunnen verbieden? Is dit de 21ste eeuw?
Btw, voor de duidelijkheid, deze films zijn ook niet echt mijn ding hoor. Maar het kan niet dat ze zomaar beslissen wat schadelijk is voor mensen en wat ze wel en niet mogen kijken.

NothingPersonal

Avatar

Na deel 1 hadden ze Tom uberhaupt moeten verbieden nog een film te maken. }:

BatMotor

Avatar

Ik vind dit soort films echt te dom voor woorden,en hebben geen toegevoegde waarden op artistiek vlak

in de filmwereld.

De regiseur maakt dit soort films gewoon puur voor de shock mensen shockeren is zijn doel denk ik.

Toky

Avatar

Van mij mogen ze hem hier ook verbieden en weren uit elke bioscoop(hopelijk gebeurt dat ook en draaien ze een leuke film in de bios die door dit soort shit niet eens de kans krijgt om te draaien). Je bent ziek in je hoofd als je dit soort films maakt(waarschijnlijk is die vent te dom om een daadwerkelijk goed verhaal te schrijven en probeert hij zo de aandacht te krijgen) en nog zieker als je ze leuk vind. Wat is er leuk aan mensen op zulke gruwelijke wijze vermoord zien worden(ik snap die Saw hype dus ook niet, al is die minder erg dan dit). Er zijn gewoon grenzen wat betreft film maken..

srry voor de over de top reactie, maar ik walg gewoon van deze films :P

Ereptile

Avatar

Examples of this include a scene early in the film in which he masturbates whilst he watches a DVD of the original Human Centipede film, with sandpaper wrapped around his penis.

Ja zulke mensen heb je ook....Films zoals deze zijn gewoon ziek! :( En ja er bestaan mensen die zo gek zijn om dat na te doen! (Helaas). Ik vraag me echt af waarom ze het uberhaubt ook laten mak...ow w8: $$?? :? Tom Six zou verplicht nagekeken moeten worden denk ik. Misschien zit hij thuis ook die DVD zo te bekijken >Smiley face

Aston

Avatar

Hier hoor je de regisseur aan het woord:

http://nos.nl/audio/246456-het-is-complete-censuur.html

Hij vind zelf dat hij een flinke fantasie heeft. Ik durf wel te zeggen een flink zieke fantasie.:P

En hij beweert dat de Amerikanen niet preuts zijn omdat de film daar wel de bios in gaat. Dit mag wel maar een beetje naakt ho maar...

Toelietoesh

Avatar

Waarom weet ik nu pas dat het van een nederlandse regisseur is...

Nederlandstrotsheid word steeds groter :P.

BatMotor

Avatar

Amerkanen vinden het wel fijn zo'n extreem geweldadige film,had ook niet anders van ze verwacht hoor.

USA is 't voorbeeld van (bijna) alles wat fout is.

Spider-fan

Avatar

BBFC wordt gewoon weer wat strenger. Laatst 'Grotesque' ook al.
Heeft uiteindelijk weinig met de films te maken - wat iemand schokt is voor iedereen anders, net als wat iemand grappig vindt. Het zegt meer over de politiek daar.

patrick_h

Avatar

Misschien moet Six kijken of hij de film in de bioscoop kan uitbrengen. In de jaren '80 mocht The Exorcist van de BBFC wel in de bioscoop draaien, maar niet op video uitgebracht worden, omdat in de bioscoop op leeftijd van de kijkers gecontroleerd kan worden.

En als Six zo tegen censuur is, dan moet hij natuurlijk ook niet Nederland censureren.

patrick_h

Avatar

NothingPersonal "Na deel 1 hadden ze Tom uberhaupt moeten verbieden nog een film te maken. }:"
Er waren diverse mensen die dat lang voor deel 1 al wilden, zijn debuutfilm is waarschijnlijk de slechtst gerecenseerde film in Nederland ooit. (En was in de meeste bioscopen na 1 week alweer uit de programmering gehaald.)

Croft

Avatar

De trailer van de eerste film heeft me nog wekenlang achtervolgt tijdens het nuttigen van een maaltijd... Walgelijk.
Ik ben wel benieuwd waarin deel 2 verschilt van deel 1, want ik kan me niet voorstellen dat de verhaallijn meer diepte bezat dan de eerste trailer liet zien. Een trailer van de tweede film hoef ik echter absoluut niet te zien.
Ik kan het me wel voorstellen dat ze deze film niet toelaten. Je moet de grens trekken tussen horrors en films die beginnen te lijken op snuff movies.

LMF

Avatar

Ik heb de eerste gezien. Eén van de slechtste films aller tijden, ongelooflijk dat ze hem hebben kunnen maken. Slechte acteurs, slechte dialogen, er is amper sprake van een verhaal of plot en tegen dat ze aan elkaar genaaid worden is de film al zo idioot geworden dat je er enkel nog mee kan lachen. Mijden als de pest!

lykathea

Avatar

De tendens hier op filmtotaal is ook weer stuitend hoor. Althans bij sommige. Dat je dit abject vind, fine. Dat het meteen betekend dat het verboden moet worden vind ik ver gaan. Dat je degene die het maakt en degene die het kijken ziek noemt gaat al helemaal veel en veelste ver. Ben je wel niet goed bij je hoofd om zulke statements te maken? Is de angst er zo erg ingeslopen dat zelfs het horror genre an sich helemaal niks meer van doen heeft in het vocabulaire van sommige - Ik lees met afgrijzen zelfs dat hier een vergelijking met Saw wordt gemaakt.

En film als Traces of Death waarin met keiharde muziek de (gruwelijke) dood van échte mensen wordt verheerlijkt, dát is ziek. Een (slechte) film maken over een zieke dokter die allemaal zieke dingen doet kan dan wel abject zijn, maar je moet toch echt in ogenschouw nemen dat hier acteurs, productiedesigners, cinematografen, sfx-gasten en wat niet al aan werken. Noem je die dus allemaal ziek in hun hoofd door een film te maken over een ziék onderwerp?

Soms moet toch echt wel een onderscheid gemaakt worden tussen wie wat maakt, en wat het onderwerp an sich is. Een regisseur is toch ook niet per definitie ziek - of belangrijker het er mee eens - wanneer iemand gruwelijk verkracht/vermoord/gemutileerd wordt in een film/boek/strip/verhaal/grottekening. Komt zeg.

By the by : Ik heb the Human Centipede niet gezien. En ook geen behoefte aan ook, maar niet door het onderwerp. Simpelweg omdat het - over het algemeen - als slécht wordt beschouwd.

B@chelor

Avatar

Deel 1 viel hartstikke mee. Het idee is inderdaad goor, maar de uitwerking in de film viel reuze mee. Er zijn ergere/schokkende films op de markt. Aan de andere kant; waarom zo'n film maken? haha

hania99

Avatar

Southpark heeft er ook al een aflevering over gemaakt. Drie mensen aan elkaar vast maar dan met ipadfuncties.

1of6Billion

Avatar

Weer gratis reclame, goed geregeld T+)

Toky

Avatar

lykathea "De tendens hier op filmtotaal is ook weer stuitend hoor......

Soms moet toch echt wel een onderscheid gemaakt worden tussen wie wat maakt, en wat het onderwerp an sich is. Een regisseur is toch ook niet per definitie ziek - of belangrijker het er mee eens - wanneer iemand gruwelijk verkracht/vermoord/gemutileerd wordt in een film/boek/strip/verhaal/grottekening. Komt zeg.

"


Je hebt 'iemand vermoorden' en 'iemand vernederen, verkrachten(op manieren die ik niet eens uittyp zo goor) en daarna half versnijden en dan weer aan elkaar naaien'
ik denk dat je wel degelijk mag zeggen dat de regisseur beter in een gesticht hoort(en de mensen die hieraan meewerken misschien ook, of ze kunnen natuurlijk geen ander werk vinden)...dit soort fantasieen zijn namelijk niet van deze aarde(zelfs beesten doen dit nog niet)...vraag je maar eens af hoe een mens erop komt en vanwaar de fascinatie hier een film over te maken...

Daarnaast wat is het doel ervan? amuseren?(als je dit een leuke zaterdagavond film vind ben je echt niet goed)schockeren?(gaat toch ook op andere manieren)

ik vind de reacties hier dus niet heel raar hoor, eerder menselijk....


edit: net ff die man zijn reactie gehoord en hij klinkt heel erg bewust van het feit dat zijn film al van te voren stof zou doen opwaaien(kortom misschien toch een gevalletje attenthion wh*re).
Hij zegt ook mooi van een horrorfilm moet horrific zijn(dus zoals hij ze maakt), maar ik vraag me af of hij wel eens horrorfilms uit jaren 50-60 gezien heeft. Die films zijn qua sfeer vaak tien keer enger dan zo'n martelporno en het ultieme goor blijft buiten beeld...probeert ie dat maar eens als ie zich zo goed vind...

Aston

Avatar

Ik kwam mijn naam plotseling tegen in het stukje. Ik dacht even dat ik beroemd geworden was. :E Maar graag gedaan voor die link.;)

Spider-fan

Avatar

Toky "Je hebt 'iemand vermoorden' en 'iemand vernederen, verkrachten(op manieren die ik niet eens uittyp zo goor) en daarna half versnijden en dan weer aan elkaar naaien'
ik denk dat je wel degelijk mag zeggen dat de regisseur beter in een gesticht hoort(en de mensen die hieraan meewerken misschien ook, of ze kunnen natuurlijk geen ander werk vinden)...dit soort fantasieen zijn namelijk niet van deze aarde(zelfs beesten doen dit nog niet)...vraag je maar eens af hoe een mens erop komt en vanwaar de fascinatie hier een film over te maken...

Daarnaast wat is het doel ervan? amuseren?(als je dit een leuke zaterdagavond film vind ben je echt niet goed)schockeren?(gaat toch ook op andere manieren)

ik vind de reacties hier dus niet heel raar hoor, eerder menselijk....


edit: net ff die man zijn reactie gehoord en hij klinkt heel erg bewust van het feit dat zijn film al van te voren stof zou doen opwaaien(kortom misschien toch een gevalletje attenthion wh*re).
Hij zegt ook mooi van een horrorfilm moet horrific zijn(dus zoals hij ze maakt), maar ik vraag me af of hij wel eens horrorfilms uit jaren 50-60 gezien heeft. Die films zijn qua sfeer vaak tien keer enger dan zo'n martelporno en het ultieme goor blijft buiten beeld...probeert ie dat maar eens als ie zich zo goed vind..."


Oorlog is ook ziek en daar zijn ook talloze films over, met extreem geweld. Eerste 20 minuten van Saving Private Ryan bijvoorbeeld. Als er een justificatie is om het geweld te tonen is het ineens geen enkel probleem - maar je zit er net zo goed naar te kijken.

Niet alles is ieders ding. Niet dat ik een groot voorstander ben van martelporno - integendeel zelfs - maar als mensen het leuk vinden, moeten ze dat kunnen kijken.

Ik vraag me trouwens af of dit echt zoiets gaat worden als de videonasties destijds. Begint er best wel op te lijken.

Aston

Avatar

lykathea "De tendens hier op filmtotaal is ook weer stuitend hoor. Althans bij sommige. Dat je dit abject vind, fine. Dat het meteen betekend dat het verboden moet worden vind ik ver gaan. Dat je degene die het maakt en degene die het kijken ziek noemt gaat al helemaal veel en veelste ver. Ben je wel niet goed bij je hoofd om zulke statements te maken? Is de angst er zo erg ingeslopen dat zelfs het horror genre an sich helemaal niks meer van doen heeft in het vocabulaire van sommige - Ik lees met afgrijzen zelfs dat hier een vergelijking met Saw wordt gemaakt.

En film als Traces of Death waarin met keiharde muziek de (gruwelijke) dood van échte mensen wordt verheerlijkt, dát is ziek. Een (slechte) film maken over een zieke dokter die allemaal zieke dingen doet kan dan wel abject zijn, maar je moet toch echt in ogenschouw nemen dat hier acteurs, productiedesigners, cinematografen, sfx-gasten en wat niet al aan werken. Noem je die dus allemaal ziek in hun hoofd door een film te maken over een ziék onderwerp?

Soms moet toch echt wel een onderscheid gemaakt worden tussen wie wat maakt, en wat het onderwerp an sich is. Een regisseur is toch ook niet per definitie ziek - of belangrijker het er mee eens - wanneer iemand gruwelijk verkracht/vermoord/gemutileerd wordt in een film/boek/strip/verhaal/grottekening. Komt zeg.

By the by : Ik heb the Human Centipede niet gezien. En ook geen behoefte aan ook, maar niet door het onderwerp. Simpelweg omdat het - over het algemeen - als slécht wordt beschouwd."


Nou, ik noemde de mensen die het leuk vinden om er naar te kijken ziek. Niet degene die ernaar kijken. Subtiel verschil. En ik had het over deel 2. Deel 1 is gruwelijk maar alla. Maar dat je kan genieten van aan elkaar genaaide mensen en een man die zichzelf erop aftrekt en ze ondertussen nog mishandeld en verkacht, tja, dat gaat er bij mij niet in. :? Ik vind dat er grenzen zijn. Mijn moeder flipt al van een beetje bloed op het scherm, laat staan dit. Dus er zijn mensen die nog veel erger zijn. Saw zou ik nog kunnen zien. Maar het is niet zo dat ik het leuk vind om naar de martelporno te kijken. Ik snap niet dat je dat leuk kan vinden. Ik zou het vooral kijken vanwege het verhaal, de personages en de spanning.

Aston

Avatar

Dit bedoel ik:

Examples of this include a scene early in the film in which he masturbates whilst he watches a DVD of the original Human Centipede film, with sandpaper wrapped around his penis, and a sequence later in the film in which he becomes aroused at the sight of the members of the ‘centipede’ being forced to defecate into one another’s mouths, culminating in sight of the man wrapping barbed wire around his penis and raping the woman at the rear of the ‘centipede’.


Kan jij hiervan genieten?

Ereptile

Avatar

Aston "Dit bedoel ik:

Kan jij hiervan genieten?"


Ik verbaas me dat er uberhaubt mensen zijn die dit leuk vinden om te zien...Ik zou er niet naar willen/durven kijken :N!

11qqaazz

Avatar

Spider-fan "Oorlog is ook ziek en daar zijn ook talloze films over, met extreem geweld. Eerste 20 minuten van Saving Private Ryan bijvoorbeeld. Als er een justificatie is om het geweld te tonen is het ineens geen enkel probleem - maar je zit er net zo goed naar te kijken.

Niet alles is ieders ding. Niet dat ik een groot voorstander ben van martelporno - integendeel zelfs - maar als mensen het leuk vinden, moeten ze dat kunnen kijken.

Ik vraag me trouwens af of dit echt zoiets gaat worden als de videonasties destijds. Begint er best wel op te lijken."


Sory maar dat klinkt als een excuus van een Pedofiel. Ik wil je niet van pedofilie beschuldigen, maar het is verstandig om een grens te hebben van wat voor entertainment doorgaat.

Plainview

Avatar

Wat een enge mensen op FilmTotaal zeg. Tjongejonge, ik verbaas me echt hierover.
"Ik vindt deze film walgelijk en niet leuk dus niemand mag het kijken."

Na het zien van de trailer van de eerste film wist ik dat dit niet voor mij weggelegd was. Hoewel ik van tijd tot tijd zeer geniet van een goede horrorfilm vond ik de trailer ronduit stuitend. Dus ik heb gedaan wat elk weldenkend mens dan zou doen: schouders ophalen en gewoon lekker een andere film kijken. Maar ik gun daarbij anderen wel hun kijkplezier. Ik denk dat veel mensen horrorfilms (en dan specifiek de tortureporn van de laatste jaren) vooral kijken om de extremen op te zoeken. Kijken hoeveel je mentaal (en vaak ook fysiek) aankan. Waar anderen vooral de grens opzoeken door actiefilms te kijken die de adrenaline door je lijf laten gieren kijken anderen graag films waar je maag van omhoog komt.

Ik wil de moraalridders hierboven die voor dit soort enge censuur zijn nog wel wat vragen: Hoe vindt jij het als in toekomst een film die jij wilt zien gecensureerd of verboden wordt?

Jaymz82

Avatar

Plainview "Wat een enge mensen op FilmTotaal zeg. Tjongejonge, ik verbaas me echt hierover.
"Ik vindt deze film walgelijk en niet leuk dus niemand mag het kijken."

Na het zien van de trailer van de eerste film wist ik dat dit niet voor mij weggelegd was. Hoewel ik van tijd tot tijd zeer geniet van een goede horrorfilm vond ik de trailer ronduit stuitend. Dus ik heb gedaan wat elk weldenkend mens dan zou doen: schouders ophalen en gewoon lekker een andere film kijken. Maar ik gun daarbij anderen wel hun kijkplezier. Ik denk dat veel mensen horrorfilms (en dan specifiek de tortureporn van de laatste jaren) vooral kijken om de extremen op te zoeken. Kijken hoeveel je mentaal (en vaak ook fysiek) aankan. Waar anderen vooral de grens opzoeken door actiefilms te kijken die de adrenaline door je lijf laten gieren kijken anderen graag films waar je maag van omhoog komt.
Ik wil de moraalridders hierboven die voor dit soort enge censuur zijn nog wel wat vragen: Hoe vindt jij het als in toekomst een film die wilt zien gecensureerd of verboden wordt?"


Ik denk dat ik zou doen wat elk weldenkend mens dan zou doen: schouders ophalen en gewoon lekker een andere film kijken.

Spider-fan

Avatar

Als iedereen dat nou eens deed. Er staat gewoon een leeftijdsgrens op. Als het je niks lijkt, kun je zelf besluiten of je hem kijkt of niet.

11qqaazz

Avatar

Meer de zin: maar als mensen het leuk vinden, moeten ze dat kunnen kijken.

Spider-fan

Avatar

Omdat Spielberg altijd kinderen filmt?

Ik snap de link echt niet...

patrick_h

Avatar

11qqaazz "Sory maar dat klinkt als een excuus van een Pedofiel. Ik wil je niet van pedofilie beschuldigen, maar het is verstandig om een grens te hebben van wat voor entertainment doorgaat."
Wauw, in de ene zin iemand zo'n beetje voor pedofiel uitmaken en in de volgende zin zeggen dat het verstandig is om grenzen te trekken tussen wat wel en niet kan.

Jaymz82 "Ik denk dat ik zou doen wat elk weldenkend mens dan zou doen: schouders ophalen en gewoon lekker een andere film kijken. "
Elk weldenkend mens haalt zijn schouders op bij censuur... Diderot en Voltaire draaien zich om in hun graven.

Jaymz82

Avatar

patrick_h "Elk weldenkend mens haalt zijn schouders op bij censuur... Diderot en Voltaire draaien zich om in hun graven."


....voor of na ze met prikkeldraad en schuurpapier zijn bezig geweest?:E

Spider-fan

Avatar

Het is meer komkommertijd op het moment.

lykathea

Avatar

Aston "Nou, ik noemde de mensen die het leuk vinden om er naar te kijken ziek. Niet degene die ernaar kijken. Subtiel verschil."


Ten eerste, goed lezen en je ziet dat ik het breed trek en dus op meerdere mensen reageer. Dat jij iets wel of niet gezegd heb kan dus wel zo zijn: dat het gezegd is, is een feit, en daar reageerde ik op ;). Subtiel verschil

En ik had het over deel 2. Deel 1 is gruwelijk maar alla. Maar dat je kan genieten van aan elkaar genaaide mensen en een man die zichzelf erop aftrekt en ze ondertussen nog mishandeld en verkacht, tja, dat gaat er bij mij niet in. :?


Raar argument. Waarom heeft dit geheel ook maar iets te maken met of ik het al dan niet plezierig vind om naar te kijken. Dit gaat niet om een recensie he, om een waarde-oordeel. Dit gaat over zware feiten, censuur. Dat moet niet licht genomen worden. Censuur is het ergste wat kunst dan overkomen - en uiteraard om te voorkomen dat ik de reactie krijg "maar dit is geen kunst" zal ik ook zeggen: nee ik beschouw Tom Six ook niet als kunstenaar, of een hele slechte at that - maar alsnog zou ook censuur bij hem kunnen doorslaan in iets veel groters, en dat moeten we niet willen.

En dat is right back at you guys, want dat is precies hetzelfde argument dat gebruikt wordt tegen deze film. Dat moeten we niet willen. Censuur wel dan? Kom toch op zeg, we mogen toch wel even zelf beslissen wat we wel en niet zien!

Ik vind dat er grenzen zijn. Mijn moeder flipt al van een beetje bloed op het scherm, laat staan dit. Dus er zijn mensen die nog veel erger zijn.


Die vergelijking snap ik al helemaal niet. Jij stelt grenzen voor jezelf, fine. Zijn die grenzen dan ook per definitie de grenzen van alles? Again, kom op zeg. Wat een dictatoriale visie zeg. Ik vind dierenmishandeling in film en vooral in het echt afschuwelijk - dat wil nog niet zeggen dat ik daarmee een deel van Bunuel's films zou willen censureren.

Toky

Avatar

Ik vind de vergelijking oorlog en deze film ronduit belachelijk. De 2e Wereldoorlog is inderdaad ook gruwelijk geweest, maar die eerste paar minuten op het Franse strand uit saving private Ryan, die inderdaad gruwelijk gefilmd zijn, hebben in werkelijkheid veel gebracht. Vrijheid namelijk. Beelden uit de 2e wereld oorlog tonen ons hoe mensen zich hebben opgeofferd voor al het goeds waar we voor staan(het sneuvelen van de gegalieerden dan hè, voor mensen die straks menen leuk te zijn door te denken dat ik Nazi's meen). Ze zijn informatief en laten geschiedenis zien. Ook hoe het dus niet meer moet. Wil je dit niet zien, dan lees je het wel in de geschiedenisboeken.

Echter vind ik het zien van hoe mensen schijten in elkaars aan elkaar genaaide lichamen totaal niet vergelijkbaar hiermee...ik denk dat je dan de boeken nog eens erbij moet halen.. Oorlog vertelt ons een verhaal. Dit niet...en juist daarom vind ik het gewoon ziek dat mensen dit maken puur als entertainment. Sinds wanneer zou je van dit soort extremen een kick krijgen. Ik krijg dat als ik iets goeds voor iemand doe, iets beteken. Of dat nou moraalriddertje klinkt of niet. Boeit me geen ene fluit. Ik weet dan tenminste dat ik iets bijdraag aan de samenleving in positieve zin....

Spider-fan

Avatar

Je moet horrorfan zijn om de lol te begrijpen. Zo iemand als Six wil 'wegkijk-films' maken, horror die weer zo gruwelijk is dat mensen echt even weg willen kijken van het scherm.

Ik vind het idee hetzelfde. Waarom zou je vreselijke films willen maken over iets wat al voorbij is, ook al was het echt. Het blijft hoe dan ook pure sensatie. Men betaalt om de gruwelijkheden te zien. Voelt het dan meer alsof je zelf wat gedaan hebt als je zoiets als Saving Private Ryan gezien hebt? Omdat je op film een versie hebt gezien met nep-effecten?

Toky

Avatar

Nouja ik denk idd dat je daar op gelijk hebt. Het is beide sensatie, alleen vind ik de lading erachter anders. Geloof me, veel mensen weten half van de gruwelen van de Duitsers ten tijde van de 2e Wereldoorlog :p( voor degene die t wat zegt: schrumpfkopchen; een nazi handeling , ook te ziek voor woorden)

Maargoed. Ik blijf er gewoon bij dat, als je je op de kaart wil zetten als filmmaker, waarom zo'n film als deze? Six heeft ons doen walgen van de eerste(ik peins er niet over om hem te kijken, werd al ontoepasselijk van de eerste trailer en geloof me ik kan tegen heel wat anatomische versnijdingen etc) , waarom drie keer zieker met een tweede deel? En waar krijg je dit soort fantasieen uit gehaald? En waarom wil je die perse showen( misschien ben ik wel geen diehard horror fan en moet ik het maar houden bij de jaren 50 horror :p)
Waarom geen mooi verhaal ipv pretentieloze Gore... Ik denk dat die man eens langs praatprogramma's moet...zal ook wel gaan gebeuren :p

Hèhè kan niet wachten op gezellig filmnieuws :p iedereen gaat elkaar hier wel ondertussen te lijf bijna( wel leuk om te lezen, eindelijk pit)

Plainview

Avatar

"Dit gaat over zware feiten, censuur. Dat moet niet licht genomen worden. Censuur is het ergste wat kunst dan overkomen." ~Lykathea

Hier ben ik het volkomen mee eens. Kunst mag nooit gecensureerd worden.

"Sinds wanneer zou je van dit soort extremen een kick krijgen. Ik krijg dat als ik iets goeds voor iemand doe, iets beteken. Of dat nou moraalriddertje klinkt of niet. Boeit me geen ene fluit."
~ Toky

Mensen krijgen altijd al een kick van extremen. Denk aan gladiatoren gevechten bijvoorbeeld.
Dat jij een kick krijgt van iets 'goeds voor iemand doen' is fantastisch! Ga daar vooral mee door.

"Ik weet dan tenminste dat ik iets bijdraag aan de samenleving in positieve zin.... "
~ Toky

Hiermee suggereer je dat mensen die naar dit soort films kijken niet bij kunnen dragen aan de samenleving in een positieve zin. Dat vind ik erg vreemd. Waarom zou iemand die een avondje met vrienden zijn grenzen mogen opzoekt in de bios niet de volgende dag hard kunnen werken in een bejaardentehuis?
Het valt me op dat jij een waardeoordeel plakt op wat voor films mensen kijken terwijl je niet goed kijkt naar hoe het publiek de film ervaart. Deze film is voor de snelle kick, een avondje wegkijken en lachen. Niet iedereen gaat ineens geïnspireerd met naald en draad aan de gang.
Volgens jouw zienswijze zou ook het Dark Knight publiek ziek zijn. Wie geniet er nou van een geestelijk gestoorde maniak die potloden in hoofden ramt en ziekenhuizen opblaast?! Er wordt in die film zelfs een man half verbrand! vreselijk! afschuwelijk! Ziek! Dat moeten we maar snel verbieden :Y

patrick_h

Avatar

Jaymz82 "....voor of na ze met prikkeldraad en schuurpapier zijn bezig geweest?:E"
Prikkeldraad bestond in die tijd nog niet, maar wellicht dat ze hun kisten met schuurpapier hebben laten bekleden. Over martelingen na de dood gesproken, de plek waar Voltaire (die veel kritiek had op de kerk) begraven lag werd later een kerk, Lodewijk XVIII liet hem daar liggen met de opmerking dat hem goed zou doen om af en toe een mis te horen.

Mensen die trouwens roepen dat 'anderen' door deze film op ideeën worden gebracht zien er trouwens blijkbaar overheen dat die anderen dan eerst fijn met dat schuurpapier aan de slag mogen gaan.

Het zijn ook altijd 'anderen' die beschermd moeten worden tegen zo'n film. De mensen die zo'n film uitkijken en dan vervolgens een formuliertje invullen en een persberichtje tikken, die mensen vertrouw ik niet. Smiley face

patrick_h

Avatar

En ik moet ineens denken aan American Psycho, wat daarin zoal beschreven wordt is te erg voor woorden, volgens mij (tijd geleden) nog wel erger dan wat ik in dat persbericht van de BBFC las. Maar dat wordt wel gewoon verkocht in het Verenigd Koninkrijk. (In Nieuw-Zeeland en Australië mag 'ie alleen in plastic verpakt in de winkel liggen.)

Spider-fan

Avatar

Toky " En waar krijg je dit soort fantasieen uit gehaald?"


Het kwam voort uit een grap. Dat heeft hij wel uitgelegd. Iemand die zei dat pedofielen aan de kont van een truckbestuurder genaaid moesten worden voor straf. Daaruit heeft het zich ontwikkeld.

En waarom zo'n film maken? Geen idee, dat weten alleen de makers zelf. Maar het heeft voornamelijk met geld te maken zoals gewoonlijk.

Toky

Avatar

Plainview " Hiermee suggereer je dat mensen die naar dit soort films kijken niet bij kunnen dragen aan de samenleving in een positieve zin. Dat vind ik erg vreemd. Waarom zou iemand die een avondje met vrienden zijn grenzen mogen opzoekt in de bios niet de volgende dag hard kunnen werken in een bejaardentehuis?
Het valt me op dat jij een waardeoordeel plakt op wat voor films mensen kijken terwijl je niet goed kijkt naar hoe het publiek de film ervaart. Deze film is voor de snelle kick, een avondje wegkijken en lachen. Niet iedereen gaat ineens geïnspireerd met naald en draad aan de gang.
Volgens jouw zienswijze zou ook het Dark Knight publiek ziek zijn. Wie geniet er nou van een geestelijk gestoorde maniak die potloden in hoofden ramt en ziekenhuizen opblaast?! Er wordt in die film zelfs een man half verbrand! vreselijk! afschuwelijk! Ziek! Dat moeten we maar snel verbieden :Y"


Nee dat suggereer ik niet! Ik plak nergens een oordeel op als je leest. Er zullen wel mensen naar kijken. Velen zullen walgen. De mensen die dit fantastisch en leuk vinden en er een kick van krijgen( in de zin van wow) snap ik niet. Nu ga ik wel plakken( dus let op!): ik denk dat bij hetgeen wat beschreven staat in de tekst over wat in deel twee te zien zal zijn, indien je daar een kick van krijgt(ik vat kick positief op, negatief noem ik t opgefokt raken :p) er toch iets mis met je is, heel mis.....horrorfan(deze film is volgens mij niet meer horror te noemen) of niet..

En dan Batman erbij halen? Ok daar ga ik niet eens op in... ( heb THE dark knight nooit helemaal gezien), maar alles komt uit comics en die halve verbrande kun je in t rijtje zetten van The mummy, volledig surrealiteit...

Ik ga hier ook niet meer postte want het verbaast me dat mensen hier deze film haast verdedigen... Wees blij dat mensen tegen dit soort extreme uitingen van gruwelijkheid zijn( zegt iets over dat men toch nog menselijk is en beschermend tegenover anderen) Als je t perse wil zien download hem dan maar...voor die socalled kick

Toelietoesh

Avatar

Gasten. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig.

Aston

Avatar

lykathea "
Aston schreef:
'Nou, ik noemde de mensen die het leuk vinden om er naar te kijken ziek. Niet degene die ernaar kijken. Subtiel verschil.'

Ten eerste, goed lezen en je ziet dat ik het breed trek en dus op meerdere mensen reageer. Dat jij iets wel of niet gezegd heb kan dus wel zo zijn: dat het gezegd is, is een feit, en daar reageerde ik op . Subtiel verschil"Als jij het niet alleen tegen mij had, prima. Dan heb ik alsnog even kunnen verhelderen wat ik bedoelde..Smiley face


lykathea "
Aston schreef:
'En ik had het over deel 2. Deel 1 is gruwelijk maar alla. Maar dat je kan genieten van aan elkaar genaaide mensen en een man die zichzelf erop aftrekt en ze ondertussen nog mishandeld en verkacht, tja, dat gaat er bij mij niet in.'

Raar argument. Waarom heeft dit geheel ook maar iets te maken met of ik het al dan niet plezierig vind om naar te kijken. Dit gaat niet om een recensie he, om een waarde-oordeel. Dit gaat over zware feiten, censuur. Dat moet niet licht genomen worden. Censuur is het ergste wat kunst dan overkomen - en uiteraard om te voorkomen dat ik de reactie krijg "maar dit is geen kunst" zal ik ook zeggen: nee ik beschouw Tom Six ook niet als kunstenaar, of een hele slechte at that - maar alsnog zou ook censuur bij hem kunnen doorslaan in iets veel groters, en dat moeten we niet willen.

En dat is right back at you guys, want dat is precies hetzelfde argument dat gebruikt wordt tegen deze film. Dat moeten we niet willen. Censuur wel dan? Kom toch op zeg, we mogen toch wel even zelf beslissen wat we wel en niet zien!"


Je kan het kunst noemen. De defenitie van kunst is namelijk iets als:

Kunst is alles wat door een mens is gemaakt en dat tot doel heeft de menselijke zintuigen en geest te prikkelen door originaliteit en/of schoonheid.


Onder schoonheid valt het duidelijk niet. Dat ben je hopenlijk met mij eens. Origineel is het wellicht wel. En het prikkelt zeker de zintuigen.

Iedereen mag zeker zelf weten wat hij wel en niet wil zien. Ik heb ook helemaal niets gezegd over censuren. Ik vind niet dat het verbannen moet worden ook al zou ik het niet erg vinden. Ik ken toevallig sites op internet waar je een heleboel zieke dingen kunt vinden. Die zijn er nou eenmaal voor degene die het leuk vinden. Sommige dingen moeten alleen niet te openbaar gebeuren vind ik. Dit valt niet meer onder algemeen entertainmen (slechts voor een zeer zeer selectief publiek (mag ik hopen)), het levert geen enkele positieve bijdrage aan de invidu en de samenleving in het algemeen, op welke manier dan ook. Het kan daarentegen wel een negatieve bijdrage leveren doordat sommige mensen geschokt zijn, ziek zijn van de beelden en het hoort niet thuis in een openbare bioscoop vind ik. Zoiezo moet er een goede toelichting bij de film zijn en een leeftijdsgrens van 18+, allemaal zodat mensen weten wat ze te zien krijgen. Ik ben alleen bang dat er veel jongere mensen heen gaan om een beetje de stoere bink uit te hangen, met de instelling 'ik durf het wel'. ZO'n film de bioscoop in brengen leidt alleen maar tot een sensatiegebeuren en het schaadt uiteindelijk alleen maar de samenleving. Aan de andere kant leidt deze hele controverse helaas ook tot grote naamsbekendheid en algemene sensatie. Ik vind het maar stom dat die man zo'n film maakt voor een breed publiek. Ik snap het doel niet. Ik kan nog eeuwig hierover doorpraten maar dat doe ik maar niet.

lykathea "'Ik vind dat er grenzen zijn. Mijn moeder flipt al van een beetje bloed op het scherm, laat staan dit. Dus er zijn mensen die nog veel erger zijn.'

Die vergelijking snap ik al helemaal niet. Jij stelt grenzen voor jezelf, fine. Zijn die grenzen dan ook per definitie de grenzen van alles? Again, kom op zeg. Wat een dictatoriale visie zeg. Ik vind dierenmishandeling in film en vooral in het echt afschuwelijk - dat wil nog niet zeggen dat ik daarmee een deel van Bunuel's films zou willen censureren. "

Het is mijn mening! Ik vind dat er grenzen zijn. Ik zeg niet dat per definitie alles en iedereen zich aan die grenzen moet houden.

Ik vind trouwens dat ze alles in een film mogen stoppen zolang het maar het verhaal ondersteunt. Die hele ranzige exploitatiefilms vind ik echt onzin. Maargoed, ik ben maar een gemiddeld mens die geen kick krijgt van rare dingen.
Maar een film met 2 uur lang dierenmishandeling. Hmmm, even kijken of iemand die film zou willen maken... Het is toch belachelijk maar mits het nep is, is het eigenlijk normaler dat wat ik hierboven lees.

LP

Avatar

NothingPersonal "Na deel 1 hadden ze Tom uberhaupt moeten verbieden nog een film te maken. }:"


Ze hadden Tom uberhaupt moeten verbieden ooit een film te maken...

LuCos

Avatar

Achjaa... hij heeft nu wel zijn publiciteit gehad.. Leuk voor hem.

Ik lees hier allemaal discussies. Het grappige vind ik (lees: VIND!!!!!) dat het vooral om meningen gaat, en die kunnen nooit weggeslagen worden.
Ik heb in ieder geval geen zin in een sequel, de trailer van deel 1 vind (VIND!!) ik eigenlijk overkomen op een slechte film. 1 ding doet de film(s) wel goed, hij schokeerd mensen..

lykathea

Avatar

Aston "Iedereen mag zeker zelf weten wat hij wel en niet wil zien. Ik heb ook helemaal niets gezegd over censuren. Ik vind niet dat het verbannen moet worden ook al zou ik het niet erg vinden."


Dit vind ik dan weer heel erg. In de ene zin zeggen dat je het niet wil verbannen maar dan meteen zeggen dat je het ook niet erg vind. Censuur werkt precies op die manier. "ja doe maar, kan eigenlijk toch alleen maar slechts van komen", niet wetende dat juist daar het begin wordt ingezet van een grens die steeds verder getrokken wordt, waarin steeds minder geaccepteerd wordt, waarin steeds meer gecensureerd wordt. Bah, eng idee.

Ik ken toevallig sites op internet waar je een heleboel zieke dingen kunt vinden. Die zijn er nou eenmaal voor degene die het leuk vinden. Sommige dingen moeten alleen niet te openbaar gebeuren vind ik.


Hiermee maak je dus gewoon impliciet de vergelijking met wat Tom Six doet en wat écht is. Totaal van de gekke. Vroeger ogrish nu liveleak - al die sites laten echte beelden zien van echte mensen. Dit is totaal niet te vergelijken met een film waarin hoe realistisch iets ook gebracht wordt men altijd weet dat het nep is. Dat zo'n intens andere beleving.

Dit valt niet meer onder algemeen entertainmen (slechts voor een zeer zeer selectief publiek (mag ik hopen)), het levert geen enkele positieve bijdrage aan de invidu en de samenleving in het algemeen, op welke manier dan ook. Het kan daarentegen wel een negatieve bijdrage leveren doordat sommige mensen geschokt zijn, ziek zijn van de beelden en het hoort niet thuis in een openbare bioscoop vind ik.


Oh. mijn. god. Sorry, nee niet sorry - dit is gewoon echt het meest belachelijke wat je erover kan beweren. Zo'n vooringenomen betweterig "dit is slecht voor de maatschappij" standpunt. En dan ook nog eens met een drogredenering komen dat "geschokt zijn" een negatieve bijdrage is. Snap jij heel het horror genre wel? Zo nee, maak er niet zulke vreemde statements over. Zo ja, what the hell? Dat iemand ziek wordt van de beelden is puur zijn eigen verantwoordelijkheid, diegene gaat naar een film die overal wordt aangekaart als "ziekste" film ooit, dat triggered - of je het nou erkent of niet - genoeg mensen om het te gaan zien. Daar bestaat deels het horror genre voor. Live with it.

Zoiezo moet er een goede toelichting bij de film zijn en een leeftijdsgrens van 18+, allemaal zodat mensen weten wat ze te zien krijgen.


Hiermee bekritiseer je je eigen stelling die je net twee zinnen geleden aanhaalde. Waarvan akte.

Ik ben alleen bang dat er veel jongere mensen heen gaan om een beetje de stoere bink uit te hangen, met de instelling 'ik durf het wel'.


Ten eerste : als diegene ouder zijn dan 16/18 mogen ze dat - daar ben je het gelukkig mee eens - helemaal zelf weten. En als ze jonger zijn komen ze er per definitie niet in. Ik werk bij Pathé en kan je garanderen dat ze uiterst streng zijn bij 16+ controles. Uiteraard zal er altijd wel één doorglippen - maar ik hoop dat dat dan niet je definitieve argument wordt om iets dan maar af te schaffen... er zijn namelijk nog veel en veel en veel meer jongeren die 16+ of 18+ dvd's bekijken terwijl ze 10 jaar zijn.

Moeten we dan maar alle 16+ films afschaffen ;)? Nee. En ook niet de grenzen verhogen of iets dergelijks. Het werkt al betuttelend genoeg.

Zo'n film de bioscoop in brengen leidt alleen maar tot een sensatiegebeuren en het schaadt uiteindelijk alleen maar de samenleving.


Tom six's film schaadt de samenleving.


Zie je het al voor je als Telegraaf kop. Dit is nou wat ik sensatie noem ;). Pot verwijt de ketel. Bovendien, heel het idee van cinema is gebouwd omtrent sensatie. Cinema of Attractions, anyone. Even in de filmgeschiedenis boekjes duiken hoor (of wiki ;) )

Aan de andere kant leidt deze hele controverse helaas ook tot grote naamsbekendheid en algemene sensatie. Ik vind het maar stom dat die man zo'n film maakt voor een breed publiek. Ik snap het doel niet. Ik kan nog eeuwig hierover doorpraten maar dat doe ik maar niet.


Je kan er nog eeuwig over doorpraten inderdaad, maar het lijkt alsof je gehele argument ingebed is in onwetendheid. Compleet beredenerend vanuit desillusie, verwarring en shockering. En daaruit komt in mijn optiek valse verontwaardiging, want wat dit filmpje gaat doen is niks meer of minder dan een paar mensen in de bioscoop ziek maken, het andere deel vermaken en het overgrote andere deel vervelen.

En dan verdwijnt het weer.

De mensheid is ook niet ineens in kannibalen veranderd na Cannibal Holocaust, kom zeg.Ik vind trouwens dat ze alles in een film mogen stoppen zolang het maar het verhaal ondersteunt. Die hele ranzige exploitatiefilms vind ik echt onzin. Maargoed, ik ben maar een gemiddeld mens die geen kick krijgt van rare dingen.


Ik weet eigenlijk niet hoe gemiddeld dat is, de meeste mensen krijgen namelijk wel een kick van rare/vreemde/uitzonderlijke dingen ;). Maar goed, het moet dus altijd een verhaal ondersteunen. Nou dan heeft Tom Six in elk geval vrij spel, gelukkig ben je het daar mee eens, want de narratieve inslag van die film - hoe slecht of debiel ook - is er wel, zo zegt Six zelf in het interview.

Terrence Malick en andere arthouse avant/garde regisseurs hebben daarentegen heeft veel te vrezen voor jou.

Ereptile

Avatar

Met zulke lange reacties op deze topic kunnen we het The Topic Centipede noemen :P Kijk dat sommige mensen het willen zien, is toch echt hun keuze. (Ik zou ze pas echt gek verklaren als ze prikkeldraad en schuurpapier erbij pakken.)

Maar om mensen te shockeren komen ze tegenwoordig wel met de vaagste, smerigste en pijnlijkste dingen die er zijn.

lykathea

Avatar

Ereptile "Met zulke lange reacties op deze topic kunnen we het The Topic Centipede noemen :P Kijk dat sommige mensen het willen zien, is toch echt hun keuze. (Ik zou ze pas echt gek verklaren als ze prikkeldraad en schuurpapier erbij pakken.)

Maar om mensen te shockeren komen ze tegenwoordig wel met de vaagste, smerigste en pijnlijkste dingen die er zijn."


Nou ja... tegenwoordig? Zoals ik al noemde : Cannibal Holocaust. Die komt toch echt uit 1980. En dat is echt niet minder smerig, abject of goor dan The Human centipede qua verhaal of uitwerking. In Cannibal Holocaust filmden ze zelf het écht ritueel doden van dieren.

Spider-fan

Avatar

Het is een eindeloze discussie. Sommige films zoeken de grenzen op en dan krijg je dat er natuurlijk altijd mensen tegen in gaan, niet meer dan logisch. Zoiets als 'Cannibal Holocaust' gaat me ook te ver - ik hoef geen dieren speciaal doodgemaakt te zien worden voor een scène. Dan ga je ECHT een criminele grens over.

Maar zoiets als dit is gewoon een film die sommige vermakelijk vinden en anderen de lol er niet van in zien. Maar het is een FILM, een gespeeld iets met acteurs.

PowPow

Avatar

Als je niet tegen dit soort films kunt, kijk er dan gewoon niet na. Het eerste deel lijkt me wel lekker spannend!

Southpark heeft er ook een aflevering over The Human Centipede xD

Banned

Avatar

Waar is de trailer van part 2 ?

Aston

Avatar

Ik laat deze duscussie hier maar even rusten. Misschien even op het forum een topicje starten.

Censuur blijft een heel moeilijk onderwerp. Ik ben zelf geen filosoof maar dit onderwerp zou een filosoof wel even zoet houden.

Tenslotte nog even: Ik blijf het wel een te ranzige film vinden, ik ga er nooit naar kijken en ik snap niet dat er mensen naar zouden willen kijken.

En de arthouse heeft niet van mij te vrezen hoor. Ik ga zelf binnenkort naar Malicks nieuwste film. Ik vind zulke films absoluut niet vergelijkbaar met martelporno zonder verhaal. Deze films zetten je altijd aan tot denken, ze brengen een boodschap. Althans, de films die ik gezien heb. Een film zonder verhaal met 2 uur lang naar dit soort zieke praktijken kijken zet weinig aan tot denken lijkt mij.

Nu begin ik toch weer te praten.}:

Chris23

Avatar

Neerlands trots in bange dagen.

Chris23

Avatar

Spider-fan " ik hoef geen dieren speciaal doodgemaakt te zien worden voor een scène. Dan ga je ECHT een criminele grens over.
"


Inderdaad!
Die mogen alleen gefokt en mishandeld en massaal doodgemaakt worden voor een lekker smaakje en make up, verdomme!

Baron Von Marlon

Avatar

De film heeft zijn doel al bereikt. Kijk maar naar het aantal reacties.

Gewoon een domme film met shockeren als doel.
Zo zijn er nog genoeg, maar minder bekend.

Spider-fan

Avatar

Chris23 "Inderdaad!
Die mogen alleen gefokt en mishandeld en massaal doodgemaakt worden voor een lekker smaakje en make up, verdomme!"


Oja, ik vergeet altijd de boodschap van die film. Je mag dieren martelen en doden om te laten zien dat je ze niet moet martelen of doden, of zoiets.

En waarom zaten er ook weer geen echte kannibalen in?

Chris23

Avatar

Heeft wel veel indruk gemaakt deze film, zo te lezen.
Het heeft mensen aan het denken en discussieren gezet.
Dat kan je van veel andere (nederlandse) films niet zeggen.

En hij was nog best spannend (vanaf het moment dat die twee stomme wijven aan de deur bellen is tie geen moment saai) en redelijk origineel ook.
En eindelijk weer `s een memorabele badguy in een horrorthriller. (Dr. Heiter ; “I don't like human beings,” Smiley face )

Kvon Srpski Film een stukkie shockerender. (daar heb ik trouwens geen 1 draad over gezien hier, vreemd.)

Spider-fan

Avatar

Chris23 "Heeft wel veel indruk gemaakt deze film, zo te lezen.
Het heeft mensen aan het denken en discussieren gezet.
Dat kan je van veel andere (nederlandse) films niet zeggen."


Nouja, ik vraag me af wie hem allemaal gezien heeft, aangezien hij in Nederland in geen enkele vorm uit is. Censuur veroorzaakt altijd commotie.

Ik vind alle aandacht wel terecht. Het is iets nieuws en het is vrij verbazend eigenlijk dat niemand het eerder heeft gedaan - kan me niet voorstellen dat zoiets al niet in een Japanse film heeft gezeten... Maar wie weet was het compleet nieuw. Ik snap ook wel dat Six zich wat distantieert van Nederland - ik vind de term Nederhorror echt afgrijselijk. Maar je ziet uiteindelijk dat het niet zoveel uitmaakt wáar je iets film, het kan gewoon een universele uitstraling hebben - velen zullen denken dat het in de bossen van Duitsland is gefilmd en niet in Naarden.

Spider-fan

Avatar

Het is de beste horrorfilm in jaren. Origineel, afgrijselijk, controversieel.

Het heeft gewoon alles.

Heerlijke Midnight Movie. Je bent op de helft en het gruwelijkste moet nog komen.

Absoluut top.

nieuwslaatste nieuws

meest populair