3-5 jaar uitstel voor Star Wars serie

En daarnaast een kleine hint richting het plot van de serie.

Dat er een live-action televisieserie van Star Wars aan zit te komen is al tijden bekend. Sterker nog, er ligt zelfs zo’n vijftig uur aan scenario voor het project, maar George Lucas liet weten dat de productie vooralsnog te duur is. Een interview met Rick McCallum brengt meer nieuws omtrent de serie.



Lucas heeft dus te dure scenario’s geschreven, met als gevolg dat er een tijdje gewacht moet worden voordat men door wil gaan met de productie. Waarom deze te duur zijn blijkt uit de volgende opmerking van McCallum.

Basically, it is like ‘The Godfather’; it’s the Empire slowly building up its power base around the galaxy, what happens in Coruscant, which is the major capital, and it’s [about] a group of underground bosses who live there and control drugs, prostitution.

Aangezien de productie zich afspeelt op Coruscant, een omgeving die volledig met CGI gemaakt moet worden, is het niet meer dan logisch dat het project zoveel geld zal kosten. Daarnaast is het Star Wars, een franchise die sowieso op special effects leunt. Wellicht dat Lucas eerst daar iets aan zal moeten doen, in plaats van te wachten op het moment dat iemand anders een nieuwe, goedkopere CGI-techniek ontwikkelt.

Vooralsnog is de serie dus drie tot vijf jaar uitgesteld. Of deze er ooit zal komen lijkt nu ook een vraag te zijn geworden.



NieuwsFilm

meest populair