Trailer voor John Sayles' oorlogsdrama Amigo

De Oscargenomineerde regisseur maakt alweer zijn vijfde film met de altijd sterke Chris Cooper (American Beauty).

Hieronder vind je een nieuwe trailer van Amigo, de nieuwste film van John Sayles. Dit is alweer de vijfde film die de Oscargenomineerde regisseur maakte met Chris Cooper (American Beauty). Het duo werkte eerder samen aan Matewan, City of Hope, Lone Star en Silver City.

Amigo speelt zich af tijdens de Filipijns-Amerikaanse oorlog. Joel Torre speelt Rafael, een burgemeester van een dorpje dat niet ontkomt aan de oorlog. Amerikaanse troepen nemen het dorp in en Rafael wordt belaagd door een spijkerharde officier (Cooper). Hij wordt gedwongen om de Amerikanen te helpen zoeken naar Filipijnse guerilla vechters, waarvan Rafaels broer (Ronnie Lazaro) de leider is. Deze ziet zijn broer nu natuurlijk als een overloper. Rafael wordt ondertussen gedwongen om onmogelijke, potentieel dodelijke beslissingen te nemen die van invloed zijn op de onschuldige bewoners in het bezette land.

De film ontving vorig jaar gemengde kritieken tijdens het filmfestival van Toronto. De film staat in de VS gepland op 20 augustus.



NieuwsFilm

meest populair