Merkwaardige start voor nieuwe Gotti film

Cast & crew komen en gaan en er is nu al een nieuwe titel voor de misdaadfilm over ‘The Teflon Don’.

Het blijft rumoerig rond de nieuwe film over maffialegende John Gotti. Het misdaaddrama, dat wordt gebaseerd op de visie van John Gotti's zoon John Gotti jr. (zie foto, naar Travolta), wordt achtervolgd door allerlei opmerkelijke ontwikkelingen. Nadat eerder regisseur Nick Cassavetes het project verliet en er een soort soap rond Lindsay Lohan ontstond, zijn er nu weer problemen met de cast en verandert de titel van de film.

De film zou in eerste instantie Gotti: Three Generations gaan heten, maar deze is nu gewijzigd naar Gotti: In the Shadow of My Father. Het script van Leo Rossi wordt ondertussen herschreven door James Toback, waarbij John Gotti jr. met een schuin oog meekijkt. Dit kan overigens ook voordelig zijn, aangezien Toback al met de nieuwe regisseur Barry Levinson werkte aan de misdaadfilm Bugsy uit 1991.

Grotere problemen zijn er met de cast. Eedere werd bekend dat deze moet gaan bestaan uit onder meer Al Pacino, John Travolta, Joe Pesci en Lindsay Lohan. De grootste problemen doen zich op dit moment voor met de laatste twee namen. Pesci zou een rechtszaak aanspannen tegen de filmmakers, aangezien hem de rol van Angelo Ruggiero was beloofd. Nu willen de filmmakers hem de rol van Anthony “Gaspipe” Casso toespelen, wat enerzijds een kleinere rol betekent en anderzijds flink minder cash. In plaats van $3 miljoen zou Pesci slechts $1 miljoen opstrijken. En dan enfant terrible miss Lohan. Ze werd gecast, ontslagen en weer aangetrokken voor de rol van Victoria Gotti, de dochter van Gotti. Maar nu lijkt het erop dat zij wederom is vertrokken.

Als laatste nog een casting gerucht. Dominic Cooper zou klaar staan om de rol te gaan spelen van John Gotti jr. Ook hierbij worden vraagtekens gezet. Cooper als de zoon van Travolta, die de titelrol moet gaan spelen? De opnames starten (waarschijnlijk) in januari 2012.



NieuwsFilm

meest populair