Eddie Murphy is Hong Kong Phooey

Na Shrek's Donkey spreekt de komiek de stem in van dit strijdbare Hanna-Barbera figuurtje.

Acteur Eddie Murphy, binnenkort te zien in Tower Heist en A Thousand Words, zal de stem inspreken van het titelpersonage in de live-action/animatiefilm Hong Kong Phooey. Dit werd bekend gemaakt door Broderick Johnson en Andrew Kosove van de productiemaatschappij Alcon Entertainment.

Hong Kong Phooey (zie onderstaande afbeelding) is het hoofdfiguurtje uit de gelijknamige Hanna-Barbera tekenfilmserie uit de jaren 70 van de vorige eeuw. De tekenfilm was Hanna-Barbera's antwoord op de kungfu-rage in de jaren zeventig. Het draait rond een antropomorfische hond, die overdag Penrod Pooch, een sullige conciërge bij een politiebureau, is en 's avonds de misdaadbestrijdende kungfu meester Hong Kong Phooey. Hij blundert er tijdens zijn missies echter flink op los, terwijl zijn trouwe sidekick, Spot de gestreepte politiekat, de boeven alsnog achter de tralies krijgt.



Murphy heeft al ruime ervaring met het inspreken van geanimeerde personages. Zo sprak hij de stem in van de ezel Donkey in de Shrek films. Tevens was hij te horen als de draak Mushu in de Disney film Mulan.

De regisseur van Hong Kong Phooey wordt Alex Zamm (Beverly Hills Chihuahua 2, Dr. Dolittle: Million Dollar Mutts, Tooth Fairy 2).



NieuwsFilm

meest populair