George Lucas knoeit wederom met zijn Star Wars Saga

Het omzetten van Yoda in CGI in The Phantom Menace was blijkbaar weer niet genoeg.

Onlangs vernamen we dat George Lucas voor de aankomende Blu-Ray release van Star Wars: The Complete Saga heeft besloten om Yoda in The Phantom Menace om te zetten in CGI. Schijnbaar heeft dit iets bij de beste man aangewakkerd aangezien hij inmiddels weer wat wijzigingen heeft doorgevoerd. Op The Force.net werd duidelijk dat men voortijdig aan de eerste Star Wars blu-ray sets is gekomen en dat er nog eens twee dingen zijn veranderd. Ditmaal betreft het films uit de originele saga, namelijk A New Hope en Return of the Jedi. Ook gaat het dit keer om een verandering in de audio in plaats van iets visueels.

Als het verhaal klopt dan heeft Lucas schijnbaar besloten om Darth Vader in Return of the Jedi tweemaal 'Nooo!' te laten schreeuwen als hij de Emperor naar beneden gooit. Het lijkt erop dat dit gedaan is om aan het einde van beide trilogieën extra symmetrie te bewerkstelligen tussen de verschillende versies van Vader. De tweede verandering is Obi-Wans drakenroep in A New Hope.

Hieronder vind je beide video's waarin de wijzigingen te beluisteren zijn. Beide fragmenten zijn dvd-materiaal waaraan het geluid van de Blu-Ray versie is toegevoegd.





NieuwsFilm

meest populair