Nederlandse Oscarinzending: The Monster of Nix

Voor de Oscar voor "Best Animated Short Film".

De korte animatiefilm The Monster of Nix van Rosto wordt de Nederlandse Oscarinzending in de categorie "Best Animated Short Film", oftewel de Beste korte animatiefilm. Regisseur/kunstenaar Rosto maakte de animatiefilm voor zijn zoon Max, die bij de start van de productie zes jaar oud was. Rosto ronde de fraaie film pas af toen zijn zoon twaalf was. Het eindresultaat is volgens Rosto geschikt voor "kinderen van 10 tot 100!"

The Monster of Nix is een animatiemusical en gaat over de tienjarige Willy die het gevecht aangaat met de vernietigende krachten van een allesverslindend monster in het dorpje Nix. Stemmen in de animatiefilm zijn van niemand minder dan Terry Gilliam (regisseur van o.a. The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009) en Tom Waits. Het Metropole Orkest, Franse Indie-band The Dø en het Amerikaanse The Residents werkten mee aan de soundtrack.

Het ging afgelopen juni in wereldpremière op het Internationale Animatie Film Festival van Annecy. In Nederland draait de film tijdens het Nederlands Filmfestival en Cinekid. In de week van Halloween (oktober) draait het ook in de Nederlandse bioscopen. Op dinsdag 24 januari 2012 zal de Academy de nominaties bekend maken. De Oscars worden uitgereikt op zondag 26 februari 2012. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair